Wandverwarming – WARP Systems

info_offerte

Wandverwarming een behaaglijk interieur

Bij renovatie en nieuwbouw

Bij nieuwbouw en renovatie wordt steeds vaker gekozen voor vloerverwarming. Radiatoren kunnen achterwege blijven; dat scheelt ruimte en zorgt voor een strakker interieur. Soms is vloerverwarming echter geen optie. Bijvoorbeeld als er in de ruimte een mooie historische vloer ligt die u intact wilt laten. Wandverwarming is dan een prima alternatief. SpeeTile brengt weinig ruimteverlies met zich mee. Daardoor is het systeem bij uitstek geschikt voor projecten waar een lage opbouwhoogte essentieel is. De installatie vraagt bovendien weinig voorbereiding. Het systeem kan tegen de bestaande wand worden aangebracht.

Ook toe te passen als koelsysteem

SpeeTile is als wandverwarming in combinatie met een warmtepomp ook te gebruiken als koelsysteem. Met een watertemperatuur van 18 graden blijft de ruimte ook in de zomer behaaglijk.

SpeeTile en SpeeTherm warmen snel op

Bekend is dat wandverwarming over het algemeen iets trager opwarmt dan radiatoren. SpeeTile en SpeeTherm onderscheiden zich wat dat betreft positief. De SpeeTube buis van WARP Systems ligt dicht onder de afwerklaag. Daardoor is de ruimte snel op temperatuur.

Lagere energierekening

Wandverwarming verwarmt een ruimte gelijkmatiger dan radiatoren. De volledige wand is het verwarmingselement. Daardoor is wandverwarming energiezuinig. De watertemperatuur kan lager ingesteld worden dan wanneer de kamer verwarmd wordt met radiatoren. Dat scheelt dus stookkosten.

Eenvoudige en snelle installatie

SpeeTile en SpeeTherm zijn eenvoudig te installeren. Een installateur kan een wand van 12 bij 3 meter binnen een halve dag opleveren. Met weinig overlast omdat het niet nodig is om leidingen in te frezen. Door de lage opbouwhoogte is er daarnaast weinig materiaal nodig om de wand af te werken. Dat scheelt materiaal en arbeid.

Verwarming en koeling van wanden en vloeren

snel
dun
licht
duurzaam
water

snel

De WARP vloerverwarming systemen SpeeTile en SpeeTherm zijn geselecteerd om snel te kunnen worden geleverd en geïnstalleerd. Tijdens het gebruik heeft de vloerverwarming een zeer korte opwarmtijd.

dun

De WARP systemen zijn uitermate geschikt als verwarming-en koelsysteem voor renovatie projecten. Omdat er toch geegaliseerd moet worden kan het vloerverwarmingssysteem gelijk in de toplaag worden verwerkt. De totale egalisatielaag wordt inclusief het systeem slechts 15mm.

licht

De vloerverwarmings systemen zijn door hun formaat en lage gewicht eenvoudig te transporteren naar de plaats waar de vloerverwarming moet worden aangebracht. Licht en eenvoudig te hanteren voor uzelf of de installateur.

duurzaam

Gasloze energie zuinige systemen hebben de toekomst. De systemen van WARP Systems zijn hiervoor zeer geschikt. Door de minimale opbouwhoogte kan de watertemperatuur extra laag worden ingesteld. Dit verhoogt het rendement van de warmtepomp. Nu nog een CV? Ook dan zijn de systemen van WARP Systems toepasbaar!

water

SpeeTile en SpeeTherm zijn watergedragen laagtemperatuur vloer- en wandverwarmingsystemen. De systemen kunnen met behulp van een verdeler worden aangesloten op alle soorten verwarmingsbronnen. Indien er een koudebron aanwezig is kunt u met onze systemen ook koelen.