Vloerverwarming zonder frezen. Kan dat? Ja!

Vloerverwarming zonder frezen

Vloerverwarming zonder frezen. Kan dat? Ja!

Steeds meer mensen zien de voordelen van vloerverwarming en overwegen de aanschaf ervan. Tegelijkertijd zien ook veel mensen op tegen het installatieproces. Immers bij traditionele vloerverwarmingssystemen moeten sleuven voor de leidingen in de vloer worden gefreesd.  Veel mensen zien als een berg op tegen het stof door het hele huis, het gruis, het afval en niet te vergeten de herrie. Het frezen brengt ook risico’s met zich mee. Door de vloer lopende gasbuizen en aanvoer- en retourleidingen van en naar verwarmingsradiatoren kunnen tijdens het infrezen beschadigd raken met een waterballet of erger tot gevolg. Vloerverwarming zonder frezen zou een uitkomst bieden, maar kan dat?

Ook komt het voor dat het frezen van sleuven vanwege bouwtechnische redenen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld als de ondervloer van hout is, de bestaande tegelvloer onvoldoende vast zit of de vloer in zijn geheel instabiel is. Heb je zo’n vloer of zie je op tegen het frezen en één of meerdere dagen in de herrie, dan bieden de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems uitkomst!

Bij WARP Systems krijgen we regelmatig vragen als:

 • Ik wil wél vloerverwarming, maar dan zonder infrezen. Kan dit?
 • Mijn ondervloer is van hout. Kan ik dan toch vloerverwarming krijgen?
 • Ik wil eerst isoleren op mijn vloer. Kan ik er dan nog vloerverwarming op krijgen?
 • Ik heb maar weinig hoogte beschikbaar kan ik vloerverwarming aanleggen?
 • Als ik mijn parket weghaal heb ik dan voldoende ruimte voor vloerverwarming?

Ons antwoord op al deze vragen is: ja, natuurlijk! Met ons SpeeTile en SpeeTherm Vloerverwarmingssysteem kun je – zonder frezen – genieten van vloerverwarming. In deze blog leggen we uit wat de verschillen tussen SpeeTile en SpeeTherm gaan we in op de voordelen van beide systemen.

SpeeTile

SpeeTile is een innovatief vloerverwarmingssysteem bestaande uit kunststof matten van 1,20 x 0,8 m waarin de vloerverwarmingsbuis vastgeklikt wordt. De SpeeTile matten kunnen op eenvoudige wijze aan elkaar gekoppeld worden. Door de open structuur is SpeeTile zeer geschikt voor afwerking met een ‘natte’ afwerklaag, bijvoorbeeld egalisatiemortel. Het SpeeTile 10 Vloerverwarmingssysteem heeft inclusief egalisatiemortel een opbouwhoogte van slechts 15 mm. Is de opbouwhoogte minder kritisch, dan kun je kiezen voor het SpeeTile 12 systeem. Dit nieuwe systeem is speciaal ontwikkeld voor toepassing in vloeren van een gipsgebonden materiaal of zand-cement. Inclusief een afwerklaag van bijvoorbeeld anhydriet, heeft het SpeeTile 12 Vloerverwarmingssysteem een opbouwhoogte van ongeveer 3,5 cm.

Het SpeeTile systeem is geschikt om af te werken met alle afwerklagen zoals vloertegels, natuursteen, plavuizen of parket.

SpeeTherm

SpeeTherm is het ‘droogbouw’ vloerverwarmingssysteem van WARP Systems. Dit ultradunne vloerverwarmingssysteem bestaat uit platen van EPS (‘piepschuim’) met voorgefreesde sleuven. De platen kunnen direct op de bestaande vloer geplaatst worden. En dat kan trouwens ook een verdiepingsvloer zijn. Als een plaat te groot is, kan deze eenvoudig op maat gesneden worden. Na het plaatsen van de piepschuimplaten worden er dunne aluminium profielen (AluTherm) overheen gelegd. Deze zorgen ervoor dat de warmte van de vloerverwarming optimaal verdeeld en snel naar de oppervlakte geleid wordt. Als de hele vloer bedekt is, kan de vloerverwarmingsbuis in de sleuven gedrukt worden en aangesloten worden op de verdelers. De totale opbouwhoogte van het SpeeTherm Vloerverwarmingssysteem bedraagt slechts 15 mm.

SpeeTherm kan toegepast worden op houten ondervloeren, tegelvloeren als ook op beton- of steenachtige ondervloeren. Het SpeeTherm systeem is geschikt om af te werken met ‘zwevende’ vloeren zoals laminaat of parket.

Energiezuinige vloerverwarming, zonder hakken en breken!

Voor zowel SpeeTile als SpeeTherm geldt dat frezen van leidingsleuven niet nodig is. Vloerverwarming zonder frezen dus! Met de systemen van WARP Systems heb je dus geen last van stof, gruis, herrie en afval. En dan benoemen we graag nóg een voordeel: traditionele, ingefreesde vloerverwarmingssystemen warmen relatief traag op. Het water in een ingefreesde vloerverwarmingssystemen heeft een temperatuur van ca. 40°C. Doordat bij SpeeTile en SpeeTherm de vloerverwarming direct onder de vloeroppervlakte ligt, kan volstaan worden met een watertemperatuur van slechts 32°C. Dit bespaart energie en scheelt stookkosten.

Geringe opbouwhoogte en optimale warmteverdeling

SpeeTile en SpeeTherm kenmerken zich door een zeer geringe opbouwhoogte. De vloerverwarmingsbuis ligt direct onder de vloerbedekking. Dit heeft meerdere voordelen.

 • Je vloer warmt razendsnel op;
 • In vergelijking met gefreesde en dus dieper in de vloer gelegen buis, kan volstaan worden met een lagere watertemperatuur;
 • Je kunt aanzienlijk besparen op energiekosten.

De 10 voordelen van SpeeTile en SpeeTherm:

 1. Frezen van leidingsleuven niet nodig;
 2. Geen stof, puin, herrie bij het aanleggen;
 3. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie;
 4. Nagenoeg geen restmateriaal, snijverlies, afval;
 5. Snelle installatie mogelijk;
 6. Geringe opbouwhoogte;
 7. Razendsnelle opwarming van de vloer;
 8. Gelijkmatige warmteverdeling;
 9. Lagere watertemperatuur;
 10. Energiezuinig.

Heb je na het lezen van deze blog vloerverwarming zonder frezen nog vragen, aarzel niet en bel. Je kunt op deze pagina ook een reactie achterlaten. Wij helpen je graag verder!

9 gedachten over “Vloerverwarming zonder frezen. Kan dat? Ja!”

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Ik ben wat informatie aan het verzamelen over Warp systems en nou heb ik, tot nu toe, nog 1 vraag. Is dit systeem ook te gebruiken als een vloer een beetje bol of hol ligt. Zo ja, zijn hier dan ook maximale toleranties in en wat zijn die per meter.

  Alvast dank voor uw antwoord.

 2. Beste Albert,

  Om je vraag goed te kunnen beantwoorden zou ik graag willen weten welk systeem je van ons zou willen toepassen. Gaat het over SpeeTherm (droogbouw) of over SpeeTile (natbouw)?

  Michael

 3. Wij komen in een bestaand appartementencomplex. Kunnen niet frezen ivm leidingen in de beganegrond -vloer.. ook de opbouw moet minimaal zijn. Is dit ook geschikt voor een pvc vloer? En zo ja…. kan het op korte termijn gelegd en wat zijn de kosten?

 4. Beste Annie Plenter, ons natbouw vloerverwarmingssysteem SpeeTile is voor een PVC afwerking zeker een optie. Het systeem wordt afgewerkt met onze egalisatiemortel SpeeTop. Hierdoor ontstaat een nieuwe ge-egaliseerde cementgebonden afwerkvloer waarop een PVC vloer gelegd of verlijmt. De geadviseerde dikte voor een PVC afwerking is 1,8cm. Ik zal uw reactie doorsturen naar onze verkoopafdeling.

  Met vriendelijke groet, Michael

 5. Zijn deze wand vloerverwarmingssystemen ook geschikt voor een aardwarmtepomp met een lage temperatuur verwarming? (Of mis ik het speksteeneffect?)

 6. Hoi Helen,

  Jazeker, onze systemen zijn juist zeer geschikt voor lage temperatuurverwarming. De hoge ligging in de vloer zorgt er zelfs voor dat de temperatuur van de warmtepomp extra laag kan worden ingesteld. Dit heeft een positief effect op de COP ofwel het rendement van de warmtepomp.

  Groet, Michael

 7. Beste medewerker,

  Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht waarin standaard vloerverwarming op de begane grond komt. Echter komt er op de 1e en 2e verdieping radiatoren. Ik heb al geïnformeerd of opbouw vloerverwarming (2cm) een optie is maar dat kan niet. Nu ben ik aan het oriënteren voor inbouw vloerverwarming. Mijn vraag is wat zijn de eisen aan de vloer om inbouw vloerverwarming te kunnen aanleggen?
  Ik hoor het graag,

  Met vriendelijke groet,

  Kelly

 8. Beste Kelly,

  voor mij is niet duidelijk wat je bedoelt met inbouw vloerverwarming. Het type dat wij leveren wordt op de bestaande vloer aangebracht en heeft een dikte van 15mm. Wij hebben op dit moment geen andere systemen.

  Met vriendelijke groet,
  Michael

 9. Beste Angela,

  ons natbouw systeem SpeeTile kan zeker bekleed worden met een een (verlijmde) kunststof vloer. Ons droogbouw systeem SpeeTherm is daarvoor niet direct geschikt. Er bestaat wel een mogelijkheid om op het SpeeTherm droogbouwsysteem een drukverdelende laag zoals Jumpax van Unifloor aan te brengen en daar vervolgens de kunststof vloer op te lijmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel: facebook linkedin

terug naar overzicht »