8.8

5 vloerverwarming tips van experts: zo maak jij zelf de juiste keuze!

Vloerverwarming is een manier van verwarmen die erg comfortabel is. Om het voor jouw perfecte systeem te kiezen en installeren, hebben we een aantal niet te missen vloerverwarming tips voor je op een rijtje gezet. Zo zit jij er straks lekker warm (of koel) bij.

1. Begin bij het begin: isoleren

Vloerverwarming is een slimme keuze als je je woning of kantoorpand wilt verduurzamen. Door de systemen van WARP Systems stroomt lage temperatuur water, waarvoor weinig energie nodig is. Dat is beter voor het milieu. Maar voordat je hiermee aan de slag gaat, raden we je aan om bij het begin te beginnen. Onze eerste vloerverwarming tip is dan ook: stap 1 in het verduurzamen van je woning is isoleren. Is je woning goed geïsoleerd zal er minder warmte verloren gaan en wordt energie effectief gebruikt. In het Bouwbesluit staat welke isolatie-eisen er op dit moment zijn.

2. Breng jouw unieke situatie in kaart

Vervolgens is het belangrijk dat je je eigen situatie in kaart brengt. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming, maar welke past bij jouw situatie? Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld de ondervloer waar de vloerverwarming op komt, welke afwerkvloer je graag wilt en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de vloerverwarming. Met onze handige systeemkeuzetool kom je daar binnen een minuut achter.

3. Planning: zelf aanleggen of laten aanleggen?

Heb je gekozen welk vloerverwarmingssysteem je wilt gaan toepassen in je woning, dan is het verstandig om een planning te maken. Wanneer wil je de vloerverwarming geïnstalleerd hebben en ga je dit eventueel zelf doen? Als je het vloerverwarmingssysteem zelf gaat installeren is het slim om montage-instructievideo’s en een handleiding van WARP Systems te bekijken. Zo weet je welke stappen je moet zetten en kun je hier in de planning rekening mee houden. Als je jouw vloerverwarmingssysteem laat leggen adviseren we je om op tijd de gewenste datum te reserveren. Zo weet je zeker dat je terecht kunt wanneer dat voor jou uitkomt en dat alles soepel verloopt. 


4. Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg ervoor dat alle voorbereidingen klaar zijn voordat het vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd wordt. Zorg dat de eventuele oude vloer verwijderd is, haal alle spullen van de vloer en maak deze schoon.

5. Vergeet niet te genieten

Is jouw eigen vloerverwarmingssysteem eindelijk geïnstalleerd, de afwerkvloer geplaatst en het eventuele opstookprotocol uitgevoerd? Vergeet dan niet te genieten van de heerlijke warmte! En, als jouw systeem gekoppeld is aan een warmtepomp, ook van prettige koeling in de zomer.

Vloerverwarming tips: tijd om aan de slag te gaan!

Dankzij onze vloerverwarming tips weet je nu precies wat er nodig is om een vloerverwarmingssysteem in jouw woning of kantoorpand te installeren. Nu is het tijd om aan de slag te gaan! Vraag hieronder direct geheel vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je waar je aan toe bent!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Scroll naar top