8.8

Vloerverwarming op de bovenverdieping: kan dat?

Veel mensen kiezen voor vloerverwarming in bijvoorbeeld hun woonkamer. De ruimte is aangenaam verwarmd, je hebt lagere energiekosten en geen radiatoren meer in het zicht. Op de bovenverdiepingen komt vloerverwarming minder vaak voor, bijvoorbeeld vanwege houten ondervloeren en het zware gewicht van traditionele vloerverwarming. Maar dat is vanaf nu geen probleem meer! WARP Systems heeft twee systemen waarmee je met vloerverwarming de bovenverdieping comfortabel én duurzaam maakt!

Vloerverwarming bovenverdieping: duurzamer en mooier

Ruimtes op een bovenverdieping, zoals een slaapkamer, badkamer of studie-/werkkamer, worden doorgaans verwarmd met behulp van (design)radiatoren. Het nadeel van radiatoren is dat deze in het zicht hangen, ruimte innemen en veel energie verbruiken. Een duurzamere en esthetischere optie is vloerverwarming. Vloerverwarming gebruikt een lagere aanvoertemperatuur waardoor een cv-ketel minder energie (warmte) hoeft op te wekken.

Per ruimte andere behoeften

Het verschil tussen verwarmen op de bovenverdieping of de begane grond is het daadwerkelijke gebruik van de verwarming. Zo wil je de verwarming van de slaapkamer niet altijd aan hebben. ‘s Ochtends wil je dat de badkamer lekker warm is en de studie-/werkkamer hoef je alleen te verwarmen als je die daadwerkelijk gaat gebruiken. Traditionele vloerverwarming is zwaar en reageert traag. Als je een ruimte dan niet constant verwarmt, maar af en toe, duurt het heel lang voordat die ruimte warm is. Gelukkig hebben de innovatieve systemen van WARP Systems wel een zeer snelle reactietijd. Zeer geschikt dus voor in ruimtes die je niet constant wilt verwarmen.

Vloerverwarming bovenverdieping badkamer

Twee systemen voor vloerverwarming bovenverdiepingen

WARP Systems heeft twee systemen die beide 1,5 cm laag zijn:

1. Het SpeeTile natbouw systeem

Geschikt voor zowel betonnen ondervloeren als stabiele houten ondervloeren en met een gewicht van ongeveer 25 kg/m²

Dat is een stuk lichter dan traditionele vloerverwarming, waarbij het gewicht per m² pas start vanaf 100 kg. Verder ben je helemaal vrij in de keuze van afwerkvloeren. Overleg voor de zekerheid wel even met je vloerenleverancier. Ook de snelle reactietijd van 30-45 min maakt het geschikt voor bovenverdiepingen en ruimtes waar snel warmte nodig is. Meer over SpeeTile >

2. Het SpeeTherm droogbouw systeem

Geschikt voor betonnen ondervloeren en onstabiele houten ondervloeren, die vaak voorkomen op bovenverdiepingen. Het systeem heeft slechts een totaalgewicht van 3 kg/m².

Omdat dit vloerverwarmingssysteem een droog systeem is, komt er geen natte laag aan te pas. Dit geldt ook voor de afwerkvloer. Over dit systeem plaats je droge afwerkvloeren zoals laminaat of parket. Het systeem kun na plaatsing van de afwerkvloer direct gebruiken en heeft net als het SpeeTile systeem een snelle reactietijd. Meer over SpeeTherm >

Combineer SpeeTile en SpeeTherm voor het beste totaalsysteem

Het handige aan de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems is dat deze te combineren zijn met elkaar. Wil je bijvoorbeeld SpeeTherm in de slaapkamers en de hal en SpeeTile in je badkamer? Dan kunnen de systemen door dezelfde opbouwhoogte in elkaar worden gelegd. Ideaal als je overal op de bovenverdieping het comfort van vloerverwarming wilt ervaren.

Vloerverwarming op de bovenverdieping? Ja, het kan!

Geïnteresseerd in de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems? Vraag dan direct geheel vrijblijvend een offerte aan. Dan krijg je supersnel inzicht in alle mogelijkheden voor jouw situatie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar top