Vloerverwarming In Een Caravan En Een Woonboot! 10 Unieke Plekken Waar WARP Systems Vloerverwarming Is Toegepast

In Nederland wordt vloerverwarming het meest toegepast in woonkamers. Wij Nederlanders denken bij vloerverwarming dan ook vaak aan comfort en lekkere warme voeten als we ’s avonds op de bank tv kijken. Gelukkig kan vloerverwarming ook in andere situaties worden toegepast om dit comfort te creëren, denk bijvoorbeeld aan een caravan of een woonboot. Bij WARP Systems hebben wij de afgelopen jaren flink wat bijzondere projecten mogen uitvoeren. Benieuwd naar de unieke plekken waar WARP Systems vloerverwarming is toegepast? Lees dan snel verder.

1. Het Fort bij Hoofddorp

Het Fort bij Hoofddorp is aan het einde van de 19de eeuw gebouwd en werd toen der tijd gebruikt als verdedigingslinie. Het unieke element aan dit Fort zijn de twee verdiepingen die het gebouw heeft. Bij de bouw van een Fort werd normaal gesproken slechts één verdieping gemaakt. Door het ruimtegebrek is gekozen om twee verdiepingen te bouwen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de verdedigingslinie verschillende functies gehad. Zo is het Fort een paardenverzorgingsplaats geweest en heeft het Fort gediend als opslag voor de luchtmacht. Sinds 2013 is er geld vrijgemaakt om het Fort bij Hoofddorp op te knappen. Het doel van deze renovatie is om de geschiedenis van het Fort zichtbaar te maken voor iedereen en elke generatie. In het Fort is ook ruimte vrijgemaakt voor restaurants.

Onderdeel van de renovatie van het Fort is ook het toepassen van laagtemperatuur vloerverwarming. Als WARP Systems hebben wij hier 930 m2 SpeeTile 10 vloerverwarming geplaatst en geëgaliseerd. In totaal zijn dit 251 groepen. Eén ding is zeker niemand zal het koud hebben in het Fort bij Hoofddorp.

2. Waterhotel in Amsterdam

SWEETS Hotel in Amsterdam bezit 28 kleine hotelletjes met een uniek concept. Deze hotelletjes die zij zelf ‘bruggen huisjes’ noemen bevinden zich aan de waterkant en er kunnen slechts twee personen per keer verblijven. Alle bruggenhuisjes hebben hun eigen unieke vorm en kenmerken.

WARP Systems heeft het bruggen huisje genaamd Kortjewantsbrug in 2019 voorzien van het droogbouw vloerverwarmingssysteem SpeeTherm 15.  Dit unieke huisje is vlakbij Nemo gelegen en heeft een 360° uitzicht. Alles in dit huisje is rond en door de vloerverwarming is het ook comfortabel warm. Klik hier voor meer informatie over de bruggen huisjes.

3. Ichthuskerk in Bodegraven

In Bodegraven staat de mooie Ichthuskerk. Deze kerk is in 2018 begonnen met een grote verbouwing en is in oktober 2019 weer officieel geopend. Onderdeel van deze verbouwing was ook het toepassen van vloerverwarming. In dit kerkgebouw is het SpeeTile 10 systeem van WARP Systems toegepast.

4. Historische groentekas in Den Haag

In Den Haag staan verschillende historische hofjes. Eén hiervan is het Hof van Wouw gelegen in het centrum. Dit hof is in de 17de eeuw gebouwd en bood huisvesting aan alleenstaande moeders. Tot op de dag van vandaag wordt het hof hier nog steeds voor gebruikt. Buiten de woningen en het hoofdpand is er ook een B&B aanwezig en kan het hofje bezocht worden.

In de tuin van het Hof van Wouw bevindt zich een historische groentekas. Deze historische groentekas is in 2014 gebouwd en heeft allerlei duurzame aspecten in zich. Deze kas is voornamelijk gebouwd om planten te laten overwinteren die niet tegen de vorst kunnen. Onderdeel van deze verduurzaming is ook het toepassen van laagtemperatuur vloerverwarming geweest. Hier heeft WARP Systems het SpeeTile 10 systeem geïnstalleerd.

5. Boot in Amsterdam

Ook op zee is het fijn om warme voeten te hebben. Aangezien het SpeeTherm systeem van WARP Systems zo licht is, kan deze prima worden toegepast op boten en schepen. Hieronder is één van de boten te zien waar WARP Systems vloerverwarming in ligt.

6. Tiny house

Ook voor een Tiny House is vloerverwarming een toekomstbestendige keuze. De eigenaar van de Tiny House heeft hier zelf het SpeeTherm 15 geïnstalleerd. Wederom is de keuze op SpeeTherm gevallen door het lichte gewicht van het systeem. Deze Tiny House staat op wielen en kan dus vervoerd worden, hierdoor mag deze niet te veel gewicht dragen.

7. Winkelpand van Hugo Boss

Als we het over unieke plekken hebben dan hoort deze zeker in het rijtje thuis. Zoals op de foto’s te zien zijn er in het Hugo Boss pand grootte ruimtes vol gelegd met het zwart groene SpeeTile 10 systeem van WARP Systems. Na het egaliseren hebben zij een nieuwe vloer terug gekregen en kon de verbouwing verder gaan.

8. Boerderij in Nieuwkoop

Stichting de zevensprong heeft een oude boerderij omgetoverd tot een atelier/vergader/workshop locatie. Onderdeel van deze verbouwing was ook het plaatsen van duurzame vloerverwarming. Met een aantal vrijwilligers hebben zij na uitleg van ons, het SpeeTile 12 systeem geïnstalleerd. Aangezien er over het SpeeTile 12 systeem geen egaline wordt aangebracht is er door TalpaTopfloors een anhydriet vloer gestort.

9. Caravan/camper  

Onderweg is warmte en comfort gewenst, zeker op vakantie of tijdens de nachtrust. Voor caravans en campers is het droogbouw systeem SpeeTherm een ideale oplossing. Door het lichte gewicht en de snelle montage is deze klus zo geklaard. Het systeem reageert snel waardoor de warmte binnen 45 minuten goed voelbaar is. Deze projecten zijn door klanten zelf uitgevoerd.

10. Woonboot

Zoals eerder benoemd wordt het SpeeTherm systeem vaker gebruikt voor situaties waarbij weinig gewicht gebruikt kan worden. Maar ook het SpeeTile systeem is in vergelijking met traditionele systemen licht van gewicht. Het SpeeTile systeem bleek dan ook het ideale systeem te zijn voor onderstaande woonboot. Aangezien het SpeeTile systeem wordt afgegoten met een egaline is de boot eerst uit het water getild. Op deze manier kon een vlakke vloer worden afgegoten zonder beïnvloed te worden door kleine golven.

 

MET WARP GROEN BEN OOK JIJ TOEKOMSTBESTENDIG

Deel dit artikel: facebook linkedin

terug naar overzicht »