NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

Vloerkoeling: koelen met vloerverwarming kan met WARP Systems!

iconen-warp-systems

Duurzaam en snel koelen met vloerverwarming

Vloerkoeling en verwarming: gaat dat samen?  

Bij vloerkoeling denk je vaak in eerste instantie niet aan het woord verwarming. Toch zet je een laagtemperatuur watergedragen vloerverwarmingssysteem heel eenvoudig in om te koelen. Onze systemen gebruiken, zoals de naam al aangeeft, een lage watertemperatuur die ook ingezet kan worden om te koelen . Dit maakt het een duurzame oplossing ten opzichten van traditionele systemen. Met het oog op de toekomst is het een slimme keuze. Verwarmen in combinatie met koelen werkt alleen in combinatie met een warmtepomp, maar cv-ketels worden op termijn overal vervangen, dus zelfs als je op dit moment nog geen warmtepomp hebt, is het systeem alvast een slimme investering voor de toekomst.

Wil je meer weten over welke warmtepompen je kunt inzetten en je hoe die precies gebruikt om te koelen?
Lees hier meer over koelen met een warmtepomp >

Hoe werkt vloerkoeling?

Als het erg warm wordt in huis, stroomt er in het laagtemperatuur watergedragen vloerverwarmingssysteem koud water door de verwarmingsbuizen. Dat water onttrekt warmte aan de lucht en voert die af. Zo wordt het met gemak 5 graden koeler in huis. Het is niet hetzelfde als een airco, maar toch een hele prettige verkoeling in de zomer, en een stuk duurzamer dan een airco.

Met de systemen van WARP Systems, SpeeTile en SpeeTherm, kun je zowel koelen als verwarmen en ze hebben nog veel meer voordelen. Ontdek ze hieronder of vraag direct een offerte aan!

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag

Voordelen van WARP Systems:

SpleeTile Plafondverwarming vloerkoeling

De voordelen van vloerkoeling via een vloerverwarmingssysteem

In de winter zit je er lekker warm bij, in de zomer heb je een koeler huis: een vloerverwarmingssysteem die ook geschikt is vloerkoeling is een prettige, flexibele oplossing. Een andere optie voor koeling in de woning is koelen via wand- en/of plafondverwarming. Ook dat kan met de systemen van WARP Systems. Ontdek hieronder welk systeem voor jou geschikt is of vraag direct een offerte aan! 

vloerverwarming en vloerkoeling WARP systems
Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag

Plaats in drie stappen het juiste systeem in vloeren, wanden of plafonds

01. Systeemkeuze.​

Vind eenvoudig het juiste systeem voor vloerkoeling en -verwarming

Nieuwbouw of renovatie? Welke ondergrond? Bestaat je vloer uit PVC, tegels, of laminaat? Hoeveel opbouwhoogte heb je beschikbaar? Welke vragen je ook hebt, dankzij de veelzijdigheid van onze systemen vind je altijd een perfect passende oplossing bij WARP Systems.

02. Producten.

Bekijk de producten die je nodig hebt voor jouw systeem

Bekijk jouw gekozen systeem en vind daarbij alle producten en bijbehorende informatie die je nodig hebt. Nog iets vergeten? Bestel eenvoudig losse onderdelen en handige SpeeTools die jouw systeem compleet maken.

03. Aanleggen.

Eenvoudig zelf installeren of laten installeren

Via duidelijke handleidingen en heldere instructievideo’s zijn SpeeTile en SpeeTherm eenvoudig te installeren, of je nu doe-het-zelver of professional bent. Liever je systeem laten installeren? Dat kan natuurlijk ook!

Offerte op maat voor jouw situatie

Kenmerkend voor ons systeem is de snelle reactietijd. Hetzelfde geldt voor onze collega’s: ontvang binnen 1 werkdag je offerte.

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten.

Scroll naar boven