Vloerverwarmingverdeler kunststof WARP Systems
Vloerverwarming verdeler Staal WARP Systems
Vloerverwarming verdeler RVS WARP Systems

Productdata sheets

Veiligheidsblad

Gebruiksinstructie

Verdeler

Een vloerverwarming bestaat uit meerdere groepen. Verdelers worden ingezet om het aanwezige warme water te verdelen naar deze verschillende groepen. Verdelers zijn er in diverse maten en uitvoeringen. In ons programma hebben we stalen en kunststoffen verdelers met of zonder pomp.

De door u benodigde verdeler is afhankelijk van uw project en de aanwezige verwarmingsbron.

Voor de verschillende verdelers verwijzen we naar de datasheets.

Hieronder leggen we enkele verschillen tussen verdelers uit:

Afmeting

Een verdeler heeft een aantal groepen. Het benodigde aantal groepen wordt bepaald aan de hand van de grootte van het te verwarmen oppervlak en de benodigde hoeveelheid vermogen. In de regel is de door ons geadviseerde groepslengte 60 meter en is deze gemaximeerd op 80 meter. Door middel van het in kaart brengen van het aantal benodigde groepen kan de afmeting van de verdeler worden bepaald. Mocht het aantal groepen erg groot zijn bestaat in sommige gevallen de mogelijkheid om het aantal groepen op te delen door middel van een Splitter. Hiermee kan de grootte van de verdeler of het aantal verdelers gehalveerd worden.

Vraag voor het gebruik van Splitters altijd eerst advies.

Verdeler met pomp

De meeste verdelers zijn voorzien van een eigen pomp. Deze pomp verzorgt de circulatie van het warme water door de groepen. Het type pomp is afhankelijk van de situatie.

De verdeler meet via een instelbare thermostaatkraan de watertemperatuur in het systeem. Indien de watertemperatuur onder de ingestelde waarde komt zal er een klep openen en de mogelijkheid geven om heet water in het systeem te laten stromen. Dit gaat door tot dat de watertemperatuur in het systeem weer voldoende hoog is waarna de klep weer sluit.

Casco  Appendages
Garantie  5 jaar 2 jaar

Verdeler zonder pomp

Om een verdeler zonder pomp toe te kunnen passen dient de warmte bron van een voldoende grote eigen pomp voorzien te zijn of is het systeem relatief klein. Denk aan een badkamer of toiletruimte. Bij dit type verdeler wordt het water van de bron rechtstreeks door de leidingen van het vloerverwarming systeem geleid. Door een vernuftig regelsysteem kan toch de watertemperatuur van het systeem goed geregeld worden.

Casco  Appendages
Garantie  10 jaar 2 jaar

Elke situatie kent zijn eigen verdeler oplossing. Neem daarom contact met ons op via het contactformulier of bel 0172-574955.