NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

1. Systeemkeuze

iconen-warp-systems

Vind jouw ideale systeem voor verwarmen en koelen.

SpleeTile Plafondverwarming: de slimste verwarming in plafond 1

Iedere situatie in de zoektocht naar een passend systeem voor vloerverwarming, wandverwarming en plafondverwarming (of koeling i.c.m. een warmtepomp) is uniek. Gaat het bijvoorbeeld om nieuwbouw of renovatie? Heb je te maken met een maximum gewicht, beperkte opbouwhoogte of andere uitdagingen in de ruimte? Welke afwerkvloer of -laag komt er over het systeem? Welke vragen je ook hebt voor vloer, wand of plafond, onze watergedragen systemen bieden het antwoord: ze zijn geschikt voor iedere ruimte en ondergrond. Daarnaast zijn onze systemen geschikt als hoofdverwarming. Je kunt kiezen uit twee verschillende systemen: SpeeTile en SpeeTherm.

Welk systeem is geschikt in mijn situatie?

Wil je weten welke vloerverwarming, wandverwarming of plafondverwarming het beste past in jouw situatie? Via onderstaande vragen ontdek je dit binnen een minuut. Je krijgt direct antwoord.

Vloerverwarming

SpeeTile en SpeeTherm zijn beide geschikt als vloerverwarming. SpeeTile is geschikt voor zwevende, verlijmde en gegoten afwerkvloeren. SpeeTherm is snel te plaatsen en geschikt voor zwevende, stijve afwerkvloeren zoals laminaat en parket. Over het SpeeTherm systeem kun je i.c.m. Jumpax Basic flexibele vloeren zoals PVC toepassen. 

Wandverwarming

Is vloerverwarming onmogelijk of ben je op zoek naar extra comfort. Ons SpeeTile of SpeeTwall DryFix en DryFix+ systeem is dan toch de ideale oplossing bij ruimtes waar comfortabele warmte gewenst is. De perfecte vervanging voor de (design) radiator of voor extra comfort in de douche.

Plafondverwarming

De stralingswarmte van plafondverwarming zorgt voor een comfortabele temperatuur. Het systeem is geschikt als hoofdverwarming. In de zomer is koelen ook mogelijk in combinatie met een warmtepomp. Geen airco, geen koude voeten en toch een lekker koel huis. Je realiseert het met het SpeeTile Systeem op het plafond.

Voordelen van WARP Systems:

WARP Systems in plaats van noppenplaat vloerverwarming: ontdek waarom! 2

1. Verwarmen en koelen bij nieuwbouw

Kies voor toekomstbestendig en milieubewust.

Bij nieuwbouw is het slim om te kiezen voor een duurzaam en toekomstbestendig systeem. Je kunt naast vloerverwarming ook kiezen voor wandverwarming of plafondverwarming. Welk systeem je ook kiest: het is in een handomdraai gelegd. Wel zo handig wanneer er veel werkzaamheden in korte tijd moeten gebeuren! 

2. Verwarmen en koelen bij renovatie

Wat is mogelijk bij jouw ondergrond en opbouwhoogte?

Ga je aan de slag met een renovatie of verbouwing, verdiep je dan vooraf in de mogelijkheden om ruimtes die je aanpakt te verwarmen en/of te koelen. Traditionele vloerverwarming is zwaar en heeft vaak een hoge opbouwhoogte, waar zeker niet in iedere situatie ruimte voor is. Bovendien is frezen niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld wanneer je in een appartement woont of je ondervloer er niet geschikt voor is. Met onze twee veelzijdige, complete en eenvoudig toepasbare systemen bieden wij de oplossing.

SpeeTile

Natbouw verwarmingssysteem met lage opbouwhoogte. Geschikt voor vloer, wand en plafond.

SpeeTile is een innovatief en gepatenteerd klik-breek-schuif systeem van modulaire kunststof matten waarin de verwarmingsbuis vastgeklikt wordt. SpeeTile wordt afgewerkt met een ‘natte’ afwerklaag, bijvoorbeeld SpeeTop vulmassa. Het is het dunste watergedragen verwarmingssysteem; ideaal als er weinig opbouwhoogte beschikbaar is. Dit maakt het SpeeTile Systeem zeer geliefd bij renovaties en verbouwingen. Naast vloerverwarming zijn de kunststof SpeeTile matten ook geschikt voor wand- en plafondverwarming. Multifunctioneel dus!

SpeeTherm

Droogbouw vloerverwarmingssysteem met lage opbouwhoogte. Zwevend te plaatsen en snel te gebruiken.

Wil je na de installatie direct gebruik maken van de vloerverwarming? Kies dan voor het SpeeTherm systeem. SpeeTherm is een zogenaamd ‘droogbouw systeem’, waar geen natte afwerklaag aan te pas komt. Hierdoor kun je na plaatsing direct een zwevende, stijve afwerkvloer zoals laminaat of parket aanleggen en het vloerverwarmingssysteem daarna in gebruik nemen. Hak-, breek- en freeswerk is overbodig. Het SpeeTherm systeem kan op bestaande afwerkvloeren worden geplaatst en is zeer geschikt voor vlakke betonnen of (instabiele) houten ondervloeren. 

3. Verwarmen en koelen bij renovatie van een monumentaal pand

Behoud de karakteristieke elementen en voldoe aan de regelgeving.

Voor historische panden is het goed om gelijkmatig te verwarmen. Zo voorkom je dat wisselingen in luchtvochtigheid leiden tot scheuren in de constructie. Je kunt dan beter kiezen voor vloer-, wand- of plafondverwarming dan radiatoren. Toch is de installatie van zo’n systeem een belangrijk punt van aandacht bij monumentale panden. Vaak ben je gebonden aan strenge regels tijdens de gehele renovatie. Frezen is vaak niet toegestaan of simpelweg niet mogelijk vanwege de houten ondervloeren. Op houten ondervloeren kun je bovendien niet zomaar een dikke cementlaag storten. Met de systemen van WARP Systems zijn dergelijke uitdagingen snel en eenvoudig op te lossen.

SpeeTherm

Droogbouw vloerverwarmingssysteem voor jouw monumentale pand.

Er is verwarming nodig om het pand te verwarmen, maar ook om vochtschade te voorkomen. Gelijkmatige warmte is hiervoor een goede oplossing. SpeeTherm droogbouw vloerverwarming kan hierbij een uitkomst bieden. Het lichtgewicht systeem met een minimale opbouwhoogte vanaf 15mm wordt zwevend geplaatst. 

SpeeTile

Natbouw vloer-, wand- of plafondverwarming voor jouw monumentale pand

SpeeTile natbouw systeem is geschikt als vloerverwarming voor monumentale panden. Wil je een historische vloer intact houden? SpeeTile Wand- of Plafondverwarming is dan een goed alternatief! Door wanden en plafonds te isoleren en vervolgens te verwarmen en koelen met ons SpeeTile systeem heb je een duurzame en esthetische oplossing!

WARP Systems voor iedereen

SpeeTile en SpeeTherm zijn beide geschikt als vloerverwarming. SpeeTile is geschikt voor zwevende, verlijmde en gegoten afwerkvloeren. SpeeTherm is geschikt voor zwevende, stijve afwerkvloeren zoals laminaat, parket en duoplank.

prof 1 icon

Professional.

De oplossing voor verwarmen en koelen bij
iedere klus.

prof 1 icon

Particulier.

De oplossing voor verwarmen en koelen bij
iedere ruimte.

prof 1 icon

Architect.

De oplossing voor verwarmen en koelen bij
iedere opdracht.

Offerte op maat voor jouw situatie

Kenmerkend voor ons systeem is de snelle reactietijd. Hetzelfde geldt voor onze collega’s: ontvang binnen 1 werkdag je offerte.

WARP Systems voor al jouw vragen

Wand-, plafond- of vloerverwarming advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten.

marloes aan de telefoon - warp systems
Scroll naar boven