subsidie ISDE - warmtepomp - zonneboiler - SpeeTile
Subsidie ISDE

Subsidie ISDE: voor duurzame warmte oplossingen

Vanaf 4 januari 2016 wordt met de Investeringssubsidie duurzame energie (subsidie ISDE) de aanschaf van kleinschalige, duurzame warmteopwekking gestimuleerd.

Ondernemers en woningcorporates kunnen een tegemoetkoming krijgen wanneer zij investeren in:

  • Warmtepompen
  • Zonneboilers
  • Pelletkachels
  • Biomassaketels

ISDE SpeeTile

Duurzame warmte oplossingen zoals Warmtepompen en Zonneboilers werken met lage temperatuur verwarming. De voor de verwarming opgewekte watertemperatuur combineert goed met de vloerverwarming en wandverwarming systemen SpeeTile en SpeeTherm van WARP Systems.

Aanvragen ISDE

Vanaf 4 januari 2016 kunnen aanvragen worden ingediend. Alle aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Renovatie versus nieuwbouw Ondernemers en woningcorporaties kunnen van deze subsidie gebruik maken bij zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Bij nieuwbouwprojecten komen deze duurzame warmte oplossingen alleen in aanmerking voor ISDE wanneer het (woon)gebouw zonder deze investering ook al aan de huidige EPC-eisen voldoet. De ISDE kan niet gestapeld worden met de Energie Investeringsaftrek (EIA). Voor woningcorporaties is het juist extra interessant, omdat de subsidie wel te combineren is met de STEP-subsidie voor de upgrading van bestaande woningen.

Subsidiebedragen ISDE

Ondernemers kunnen een tegemoetkoming krijgen in de kosten bij aanschaf van:

Warmtepompen

Lucht-waterwarmtepomp ≤ 10 kW € 2.000
> 10 kW € 2.000 + € 100/kW
Grond-waterwarmtepomp ≤ 10 kW € 2.500
> 10 kW € 2.500 + € 100/kW
Hybride warmtepomp ≤ 5 kW € 1.000
> 5kW € 1.000 + € 100/kW
Warmtepompboiler € 500
A+ label € 650
A++ label € 800

De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor subsidie bij een warmtepomp is het maximale vermogen. Het verwarmingstoestel mag ten hoogste een nominaal vermogen hebben van 70kW. Lucht/ luchtwarmtepompen zijn uitgesloten. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie.

Zonneboiler

Zonneboiler ≤ 10 m² € 0,50/kWh
> 10-200 m² € 0,25/kWh

Om in aanmerking te komen voor subsidie mag de zonneboiler maximaal een apertuur oppervlakte hebben van 200 m² of minder. Daarnaast moet de zonneboiler bedoeld zijn voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warmtapwater.

Lees meer…

Verwarming en koeling van wanden en vloeren

snel
dun
licht
duurzaam
water

snel

De WARP vloerverwarming systemen SpeeTile en SpeeTherm zijn geselecteerd om snel te kunnen worden geleverd en geïnstalleerd. Tijdens het gebruik heeft de vloerverwarming een zeer korte opwarmtijd.

dun

De WARP systemen zijn uitermate geschikt als verwarming-en koelsysteem voor renovatie projecten. Omdat er toch geegaliseerd moet worden kan het vloerverwarmingssysteem gelijk in de toplaag worden verwerkt. De totale egalisatielaag wordt inclusief het systeem slechts 15mm.

licht

De vloerverwarmings systemen zijn door hun formaat en lage gewicht eenvoudig te transporteren naar de plaats waar de vloerverwarming moet worden aangebracht. Licht en eenvoudig te hanteren voor uzelf of de installateur.

duurzaam

Gasloze energie zuinige systemen hebben de toekomst. De systemen van WARP Systems zijn hiervoor zeer geschikt. Door de minimale opbouwhoogte kan de watertemperatuur extra laag worden ingesteld. Dit verhoogt het rendement van de warmtepomp. Nu nog een CV? Ook dan zijn de systemen van WARP Systems toepasbaar!

water

SpeeTile en SpeeTherm zijn watergedragen laagtemperatuur vloer- en wandverwarmingsystemen. De systemen kunnen met behulp van een verdeler worden aangesloten op alle soorten verwarmingsbronnen. Indien er een koudebron aanwezig is kunt u met onze systemen ook koelen.