SpeeTile Systeem

Het WARP SpeeTile Systeem bestaat uit kunststof matten met een open structuur. De kunststof SpeeTube buis is eenvoudig in de SpeeTile tegels te bevestigen. Het slimme klik-breek-schuif systeem zorgt voor een optimaal gebruik van de matten, zodat snijverliezen tot het verleden behoren. Kenmerkend voor het product is de lage opbouwhoogte vanaf 15mm en dit is inclusief de SpeeTube buis en egalisatielaag!

Nu ook met handige montage instructievideo’s!

Vloerverwarming

WARP Systems levert de SpeeTile in twee maatvoeringen, de SpeeTile 10 en de SpeeTile 12. De SpeeTile is door zijn open structuur zeer geschikt voor afwerking met een “natte” afwerklaag.

SpeeTile 10 de dunste vloer

Het SpeeTile 10 systeem is de oplossing voor situaties waarin weinig opbouwhoogte beschikbaar is. De 12,75mm dunne SpeeTile 10 matten in combinatie met de SpeeTube 10mm vloerverwarmingsbuis worden nat afgewerkt met de speciaal ontwikkelde SpeeTop egalisatiemortel. De SpeeTop wordt eenvoudig gegoten en vloeit uit tot een gladde vloer van slechts 15mm dik. De SpeeTop hecht zich door de open structuur van de tegels stevig aan de ondergrond. Doordat de SpeeTube wordt omsloten met de “natte” laag kan de buis zijn warmte goed overdragen aan de bouwmassa, waardoor een optimaal rendement wordt verkregen.

Warmte-afgiftetabel SpeeTile 10

SpeeTile 12 meer opbouwhoogte beschikbaar

De SpeeTile 12 systeem is de variant indien de opbouwhoogte van minder belang is. Dit systeem combineert de SpeeTile 12 matten met de SpeeTube 12mm vloerverwarmingsbuis welke met een hart op hart maat van 10cm in de tegels wordt geklikt. De opbouwhoogte van de SpeeTile 12 matten en de buis zijn samen 15mm. De afwerking van dit systeem gebeurd met een door u zelf te kiezen afwerklaag zoals bijvoorbeeld een anhydriet. Qua opbouwhoogte moet u voor een dergelijke vloer rekening houden met een hoogte vanaf 3,5 cm.

Wandverwarming

De SpeeTile is door zijn open structuur zeer geschikt om als wandverwarming te worden verwerkt in een stuclaag. De stuc kan eenvoudig op de matten worden gespoten en hecht aan de achterliggende wand. De kunststof mat gedraagt zich na het uitharden als een wapening in het stucwerk. Knauf Duitsland heeft het SpeeTile 10 systeem getest in combinatie met Knauf stucmiddelen en een verklaring afgegeven. Hieronder vindt u de verklaring en verwerkingsinstructie welke Knauf heeft opgesteld.

Adobe-ReaderKnauf constructie

Adobe-ReaderKnauf wandverwarming

Het SpeeTile 10 systeem wordt ook ingezet in wandverwarming welke wordt afgewerkt met Leem. Leemstuc is een vochtregulerende afwerking met een grote warmte capaciteit. De open structuur van de SpeeTile zorgt voor een goede mechanische verbinding met de leem. Klik hier voor meer informatie over leemstuc.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden door op onderstaande links te klikken.

De voor- en nadelen van elektrische vloerverwarming 
De voor- en nadelen van watergedragen verwarming in je badkamer
De verschillende mogelijkheden van vloerverwarming (traditioneel, frezen en WARP Systems) 
Koelen met vloerverwarming 

Zelf installeren 

Wilt u het SpeeTile systeem zelf installeren? Download hieronder de handleiding en bekijk de montage instructievideo’s #zelfinstalleren

Handleiding SpeeTile systeem (vloer-, wand- en plafondverwarming)

Montage instructievideo’s

De installatie van vloer-, wand- en plafondverwarming wordt nu nog eenvoudiger met behulp van onze korte montage instructievideo’s. Zo is een toekomstbestendige keuze nog makkelijker gemaakt. Samen met de montage handleiding wordt je van a tot z begeleid bij de installatie van het SpeeTile systeem van WARP Systems. Er zijn 9 korte instructievideo’s. Hierbij is aandacht besteed aan de voorbereidingen, de installatie, het egaliseren, het monteren en instellen van de verdeler en aan de stappen bij de eerste ingebruikname. Bekijk hieronder de de instructie video Montage 1-4 en klik hier voor de volledige playlist.

Heeft u vragen over toepassing in uw situatie. Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel 0172-574955.

Verwarming en koeling van wanden en vloeren

snel
dun
licht
duurzaam
water

snel

De WARP vloerverwarming systemen SpeeTile en SpeeTherm zijn geselecteerd om snel te kunnen worden geleverd en geïnstalleerd. Tijdens het gebruik heeft de vloerverwarming een zeer korte opwarmtijd.

dun

De WARP systemen zijn uitermate geschikt als verwarming-en koelsysteem voor renovatie projecten. Omdat er toch geegaliseerd moet worden kan het vloerverwarmingssysteem gelijk in de toplaag worden verwerkt. De totale egalisatielaag wordt inclusief het systeem slechts 15mm.

licht

De vloerverwarmings systemen zijn door hun formaat en lage gewicht eenvoudig te transporteren naar de plaats waar de vloerverwarming moet worden aangebracht. Licht en eenvoudig te hanteren voor uzelf of de installateur.

duurzaam

Gasloze energie zuinige systemen hebben de toekomst. De systemen van WARP Systems zijn hiervoor zeer geschikt. Door de minimale opbouwhoogte kan de watertemperatuur extra laag worden ingesteld. Dit verhoogt het rendement van de warmtepomp. Nu nog een CV? Ook dan zijn de systemen van WARP Systems toepasbaar!

water

SpeeTile en SpeeTherm zijn watergedragen laagtemperatuur vloer- en wandverwarmingsystemen. De systemen kunnen met behulp van een verdeler worden aangesloten op alle soorten verwarmingsbronnen. Indien er een koudebron aanwezig is kunt u met onze systemen ook koelen.