NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

Woning uit jaren 30 SpeeTile 10 plafond

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Deze particuliere klant heeft 32m² plafondverwarming zelf geïnstalleerd met stuc als afwerking.

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?
Klimaatplafond aangelegd in een jaren 30 woning welke we helemaal gerenoveerd hebben. Dak, wanden en vloeren zijn nu geïsoleerd. Woning wordt verwarmd met een warmtepomp welke met bodemwarmte werkt.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?
2 volwassenen, 2 kinderen en een hond.

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?
Op zoek gegaan naar een manier om de slaapkamers te verwarmen met lage temperatuur verwarming. Ik wil geen radiatoren. Na wat zoeken kwam ik uit op een klimaatplafond. Daar zijn 2 mogelijkheden voor, waar die van WARP de meest installatie vriendelijk en prijstechnisch interessant is. De andere optie is gipsvezelplaten met daarin de leidingen verwerkt.

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?
Ik vind het belangrijk een energiezuinig huis te hebben. Vandaar dat we een nieuw dak geplaatst hebben en een warmtepomp hebben laten plaatsen. Verwarmen, en koelen, met radiatoren is niet ideaal bij laag temperatuur verwarming. Voor de slaapkamers wil ik geen vloerverwarming omdat daar tapijt komt en er kasten en een bed komen. Een optie was te gaan voor fancoils, maar dat lijkt me niet ideaal. Zo ben ik uitgekomen op een klimaatplafond.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?
Ja, heel belangrijk. We hebben maar 1 planeet en moeten er zuinig mee omgaan. Door energie te besparen, spaar je de planeet.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?
Doordat het hele huis gestript is, hebben we alles kunnen doen wat we willen. Alle buitenmuren hebben een geïsoleerde voorzetwand, vloerverwarming in de kelder, woonkamer en badkamer, HR++ glas waar kan.
Ook hebben we een WTW laten plaatsen voor een prettig binnenklimaat en energiezuinig verwarmen.
Als de prijs ooit een keer gaat zakken, willen we de glas in lood ramen nog in HR glas zetten. Op dit moment zijn de kosten daarvan veel te hoog.

Wie of wat heeft je er van overtuigt om te kiezen voor zelfinstallatie?
Ik houd van een uitdaging. Veel zaken in huis heb ik al gedaan, dus leek me dit ook wel te doen. Gelukkig heb ik hulp gehad van timmermannen bij het uitvlakken van het plafond en monteren van de OSB onderplaten van het plafond.
Het stuken heb ik natuurlijk overgelaten aan de professional.

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?
Ik merk dat naarmate ik het vaker gedaan heb, het beter gaat. Na de eerste kamer weet ik meer van hoe het moet en gaat het makkelijk.
Ik ben de 16×2 vloerverwarming leiding gewend, dus nu met een 10mm leiding was het wel wennen. Bij het werken boven je hoofd moet je waken voor het krijgen van een knik.
Na een tijdje is het ook lastig geconcentreerd te blijven. Wat ik geleerd heb, is dat je aan het einde van de dag geen belangrijke keuzes moet maken. Zo had ik de slang afgeknipt omdat ik dacht aan het einde te zijn, bleek er nog een lus te moeten. Gelukkig had ik genoeg extra slang om het stuk opnieuw te doen.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?
Het monteren van de matten duurde een halve dag. Dat ging bij de tweede kamer een stuk makkelijker. De slangen kon ik gemakkelijk naar de verdeler brengen via het plafond tussen de kamers.

Bij welke punten was extra inspanning nodig?
De verdeler staat op zolder in een nogal krappe ruimte. Het was lastig mezelf erin te vouwen zodat ik alles kon aansluiten.
Wat tegenvalt is een lange tijd boven je hoofd werken. Na een tijdje zie je het niet meer goed welke baan je moet nemen en kan je je verkijken.

Heb je gebruik gemaakt van de montagehulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja, in hoeverre waren deze behulpzaam?
De KalibratieTool voor de slangen is zeer handig bij het aansluiten op de PushFit. Ook ben ik zeer tevreden over de PushFit omdat je geen flow verliest t.o.v. een euroconus aansluiting.
Ik heb de bijgeleverde instructie doorgenomen, maar merk dat je het echt goed leert door het te doen.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven