Kom werken bij WARP Systems! Bekijk hier onze vacatures.
8.9

Vrijstaande jaren 70 woning SpeeTherm 15

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Dit project is zelf geïnstalleerd door een particuliere klant. Er is hier 46m² SpeeTherm 15 aangelegd. Boven op het vloerverwarmingssysteem is laminaat geplaatst. Hieronder is de ervaring van deze klant te lezen:

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?

Vrijstaande jaren 70 woning

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

3 personen

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?

Op de Renovatiebeurs in Den Bosch kwam ik jullie stand tegen. Nadat jullie uitleg hadden gegeven over de werking van het systeem heb ik besloten om dit bij ons op de bovenverdieping toe te gaan passen.

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?

Wij hebben onze woning volledig gerenoveerd en rondom voorzien van isolatie. Omdat we recent ook zijn overgestapt op een warmtepomp was vloerverwarming het meest voor de hand liggende afgiftesysteem. In eerste instantie hadden we dat alleen voorzien voor de begane grond maar door de lage opbouwhoogte van SpeeTherm konden wij ook de bovenverdieping voorzien van vloerverwarming.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?

Absoluut. We moeten zuinig zijn op de aarde zodat deze leefbaar blijft voor onszelf maar ook voor onze kinderen en de generaties daarna.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?

Wij zouden graag nog extra zonnepanelen plaatsen, een groen dak op de aanbouw en ondergrondse opvang van regenwater om de tuin mee te sproeien.

Wie of wat heeft je er van overtuigd om te kiezen voor zelf installatie?

De uitleg die jullie tijdens de beurs in Den Bosch hebben gegeven en de instructies op de website hebben mij er van overtuigd om het systeem zelf te installeren.

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?

SpeeTherm is erg eenvoudig zelf te installeren. Wij hebben met twee personen in twee dagen tijd de hele bovenverdieping voorzien van vloerverwarming. Als je het systeem eenmaal door hebt dan gaat het als een speer.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?

Het uitrollen en plaatsen van de leidingen ging makkelijker dan gedacht. Wij hebben beneden ook zelf traditionele vloerverwarming gelegd met 16mm buizen en dan ben je soms toch best aan het worstelen met de stugge slang. De slangen van SpeeTherm zijn heel flexibel en door de dunnen leidingdiameter ook goed hanteerbaar.

Bij welke punten was extra inspanning nodig?

De locatie van onze verdeler was niet optimaal, daardoor kwamen er 22 leidingen over de overloop te liggen. Hierdoor hebben we veel extra banen moeten maken in de isolatieplaten. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van een bovenfrees met een 11mm groeffrees dit werkte erg goed. We hadden hier de stofzuiger op aangesloten zodat we de EPS bolletjes direct konden afzuigen. Wat mij betreft is dit zeker een tip voor doe-het-zelf leggers die over een bovenfrees beschikken.

Heb je gebruik gemaakt van de montage hulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja in hoeverre waren deze behulpzaam?

Wij hebben voordat we begonnen de instructievideo’s op de website bekeken. De handleiding die meegeleverd wordt is ook ontzettend handig en duidelijk volledig in kleur en voorzien van duidelijke foto’s en handige tips.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven