NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

Tussenwoning uit 1969 SpeeTherm 15

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Deze particuliere klant heeft in de woonkamer en keuken SpeeTherm 15 gelegd met daar overheen als afwerkvloer eerst HeatFoil en daarna laminaat.

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?
Tussenwoning uit 1969 met een houten ondervloer.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?
3.

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?
Via een vriend op geattendeerd en op een beurs gezien.

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?
Primair vanwege de aanschaf van een warmtepomp.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?
Zeker! Vooral om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen en om daarmee de uitstoot van CO2 te verminderen.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?
Moet nog wat dubbel glas vervangen en wil nog extra zonnepanelen laten installeren in 2023 om het verbruik van de Warmtepomp af te dekken. Als dat gedaan is (medio 2024?) zijn we Nul op de Meter!

Wie of wat heeft je er van overtuigt om te kiezen voor zelfinstallatie?
Omdat we maar beperkt opslagruimte beschikbaar hadden wilden we in één keer de hele woonkamer leeg halen. Nu hebben we eerste de voorkamer ontruimt en gestript en de vloerverwarming en nieuwe vloer gelegd, toen de achterkamer en keukeninventaris verplaatst naar de (vernieuwde) voorkamer en toen de achterkamer en keuken helemaal vernieuwd. Wel wat omslachtig, maar dat werkte in ons geval het beste.
Daarnaast vond ik het wel een mooi avontuur om het zelf te doen; volgens het motto van Pippi Langkous: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”.

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?
De installatie is over het algemeen goed gegaan. De instructie is duidelijk en voor een beetje handige klusser is het goed te doen.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?
Geen punten die eenvoudiger gingen; ik had het redelijk accuraat ingeschat. Wel: al doende leert men. Dus in de loop van het werk ging het steeds soepeler.

Bij welke punten was extra inspanning nodig?
De ruimte om twintig buisjes (10 groepen) bij de verdeler te krijgen was beperkt. Het legplan laat ze alle 20 optimistisch in 1 stroom -in ons geval- de trapkast ingaan, maar in werkelijkheid was de beschikbare ruimte een stuk beperkter. Daar heb ik behoorlijk moeten improviseren.

Heb je gebruik gemaakt van de montagehulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja, in hoeverre waren deze behulpzaam?
Zeker; van zowel de montagehulpmiddelen als de video’s. Het kleine handgereedschap is onmisbaar, je kunt gewoon niet zonder. De spoel voor de buis werkte bij mij niet helemaal goed (draaide niet lekker mee), dus dat viel wat tegen. De video’s zijn weliswaar beknopt, maar geven wel voldoende richting en houvast.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven