NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

Tussenwoning uit 1962 SpeeTherm 15

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Deze particuliere klant heeft op de bovenverdieping SpeeTherm 15 gelegd met daar overheen als afwerkvloer laminaat.

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?
Tussenwoning uit 1962 die bij aankoop gedateerd was.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?
1

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?
Ik zocht via Google op dunne droogbouwsystemen en kwam zo uit bij WARP systems. De positieve reviews, het lage gewicht en de mogelijkheid om dit eenvoudig zelf te kunnen leggen gaf voor mij de doorslag.

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?
Op de bovenverdieping waren de bestaande radiatoren en het leidingwerk aan vervanging toe. De radiatoren waren verkeerd om aangesloten en leidingwerk was verroest. Nieuwe radiatoren aanschaffen was ook een kostenpost. Daarom heb ik gelijk gekozen voor laagtemperatuur watergedragen vloerverwarming. Dit is toekomstbestendig, biedt het meeste comfort, niet langer last van stof en biedt bovendien meer inrichtingsmogelijkheden t.o.v. verwarmingen aan de muur. Ik heb gekozen voor watergedragen i.p.v. elektrisch omdat watergedragen nog steeds een efficiëntere manier van verwarmen is.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?
Verduurzaming vind ik erg belangrijk. “Je stookt niet voor de buren” zeiden m’n ouders altijd. Door mijn woning te verduurzamen kan ik niet alleen geld besparen op mijn energierekening, maar verbruik ik ook zo min mogelijk grondstoffen. Daarmee lever ik een positieve bijdrage aan het milieu en bovendien stijgt hierdoor ook de waarde van mijn woning.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?
Ik heb mijn huis nu 1 jaar en ben mijn huis van boven naar beneden aan het verbouwen. Het dak heb ik geïsoleerd, ventilatie is aangebracht en de spouwmuur was al geïsoleerd. In de toekomst wil ik de vloer beneden isoleren en ook beneden vloerverwarming leggen. Zo ben ik in de toekomst voorbereid op een aansluiting op een warmtepomp.

Wie of wat heeft je er van overtuigt om te kiezen voor zelfinstallatie?
Ik heb mijn huis gekocht met het idee om alles zelf te doen. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en handiger te worden. Dat is voor mij de voornaamste reden geweest om ook nu te kiezen voor zelfinstallatie, ook al heb ik nog nooit eerder vloerverwarming geïnstalleerd. De instructiefilmpjes en jullie klantenservice hebben mij ook het vertrouwen gegeven dat ik dit zelf kan. Een andere reden voor mij was dat ik op deze manier niet afhankelijk ben van installateurs en ik dit kan plannen wanneer het mij uitkomt. Dat geeft een gevoel van vrijheid.

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?
De installatie van het systeem vond ik erg eenvoudig. Er is een duidelijk stappenplan meegeleverd en als je dat volgt dan zit de vloerverwarming er met een handomdraai in. De instructievideo’s helpen daarbij.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?
– De EPS platen lagen erg snel
– De aluminium profielen druk je er heel eenvoudig in en knip je ook heel makkelijk op maat
– Het extra bij branden van sporen/bochten

Bij welke punten was extra inspanning nodig?
– Het ophangen van de verdeler was wat lastig. Toen de verdeler in elkaar zat en de beugels van het ophangsysteem eromheen zaten, leek de boel wat getordeerd/scheef. Het heeft even geduurd voordat ik het idee had dat het systeem echt recht hing. Het hielp daarbij niet dat op de instructievideo’s een andere verdeler was te zien dan de verdeler die ik uiteindelijk had.
– Sommige bochten waren lastig, met name als deze vaak kleine lussen maakte (bijvoorbeeld een extra lus om de groepen gelijk te houden qua lengte). Dat soort bochten drukten vaak het aluminium profiel omhoog uit de EPS plaat. Het was even zoeken met het juist afrollen en leggen van de SpeeTube.

Heb je gebruik gemaakt van de montagehulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja, in hoeverre waren deze behulpzaam?
– Ik heb gebruik gemaakt van zowel de handleiding als de instructievideo’s. Ik vond beide erg behulpzaam, op de instructies voor het ophangen van de verdeler na. Er wordt duidelijk stap voor stap aangegeven wat je moet doen.
– Ik heb gekozen voor een verdeler met aansluitingen rechtsboven bij de pomp. Het zou fijn zijn als je een plaatje hebt waarin je duidelijk ziet of de ‘rode’ of ‘blauwe’ verdeler boven of onder moet. Daar heb ik lang over getwijfeld.
– De instructievideo voor de verdeler kan naar mijn idee ook beter. Het is 1 video waarin je zowel het ophangen als het vullen achter elkaar ziet. In werkelijkheid hang je eerst de verdeler op en ga je pas veel later de verdeler vullen. Hierdoor moest ik bij het vullen een aantal keer doorspoelen, wat handiger kon. De instructievideo voor het ophangen van de verdeler toonde ook een totaal andere verdeler. Het ophangmechanisme was anders, en ook de verdeler zelf. Hierdoor ga je sneller twijfelen of je het goed doet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven