8.9

SpeeTherm 15 op woonschip Impala

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

We hebben onlangs prachtige voor en na foto’s mogen ontvangen van een klant die zelf ons SpeeTherm 15 droogbouwsysteem heeft aangelegd op het varende woonschip Impala. De bewoners van Impala nemen ons mee in hun ervaringen met het installeren van het SpeeTherm 15 systeem.

Nadat de klant de vloer heeft geïsoleerd. De stappen:
1. De verdeler geplaatst
2. De EPS platen gelegd
3. AluTherm is geplaatst
4. De SpeeTube 10 buizen erin gelopen
5. SpeeTube aangesloten op de verdeler

Als afwerking heeft de klant Heatfoil gelegd en daarover een eiken vloer met smoked oak coating geplaatst.

 

Een aantal vragen aan de bewoners van Impala;

𝘞𝘢𝘢𝘳𝘰𝘮 𝘩𝘦𝘣 𝘫𝘦 𝘦𝘳𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘨𝘦𝘬𝘰𝘻𝘦𝘯 𝘰𝘮 𝘭𝘢𝘢𝘨𝘵𝘦𝘮𝘱𝘦𝘳𝘢𝘵𝘶𝘶𝘳 𝘸𝘢𝘵𝘦𝘳𝘨𝘦𝘥𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 (𝘷𝘭𝘰𝘦𝘳)𝘷𝘦𝘳𝘸𝘢𝘳𝘮𝘪𝘯𝘨/𝘬𝘰𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘢𝘯 𝘵𝘦 𝘴𝘤𝘩𝘢𝘧𝘧𝘦𝘯?

We willen graag volledig zelfvoorzienend zijn en het woonschip verduurzamen. Onderdeel hiervan is de warmtepomp die we gaan plaatsen, hiervoor hebben we laagtemperatuur verwarming nodig. Daarnaast is het voor het comfort natuurlijk heel fijn.

𝘝𝘪𝘯𝘥 𝘫𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘶𝘶𝘳𝘻𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨𝘳𝘪𝘫𝘬? 𝘞𝘢𝘢𝘳𝘰𝘮 𝘸𝘦𝘭 𝘰𝘧 𝘯𝘪𝘦𝘵?

Wij vinden het zeker belangrijk om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en proberen zo bewust mogelijk te leven. Tegen de opwarming van de aarde en om de natuur en dieren om ons heen te beschermen. Dit gevoel wordt waarschijnlijk versterkt door het feit dat we op een schip wonen. Je bent veel meer één met de natuur.

𝘏𝘦𝘣 𝘫𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘵𝘰𝘦𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵 𝘯𝘰𝘨 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘧𝘪𝘦𝘬𝘦 𝘸𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘩𝘦𝘵 𝘨𝘦𝘣𝘪𝘦𝘥 𝘷𝘢𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘶𝘶𝘳𝘻𝘢𝘮𝘦𝘯?

We hopen in het najaar een warmtepomp en zonnepanelen te kunnen installeren, dan zijn we al een heel eind met de verduurzaming en volledig zelfvoorzienend. Op een later moment zouden we de stuurhut graag willen vernieuwen en beter isoleren.

𝘞𝘪𝘦 𝘰𝘧 𝘸𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘫𝘦 𝘦𝘳𝘷𝘢𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘵𝘶𝘪𝘨𝘥 𝘰𝘮 𝘵𝘦 𝘬𝘪𝘦𝘻𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘻𝘦𝘭𝘧𝘪𝘯𝘴𝘵𝘢𝘭𝘭𝘢𝘵𝘪𝘦?

De uitleg die op de website staat en de filmpjes over de installatie, naast het besparen van kosten natuurlijk. We zijn beiden best handig en kunnen goed samenwerken. Na het bekijken van de benodigdheden, informatie en video’s waren we overtuigd dat we het zelf konden installeren.

𝘏𝘰𝘦 𝘩𝘦𝘣 𝘫𝘦 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘵 𝘢𝘭𝘨𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘴𝘵𝘢𝘭𝘭𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘴𝘺𝘴𝘵𝘦𝘦𝘮 𝘦𝘳𝘷𝘢𝘳𝘦𝘯?

Goed! Het is een makkelijk systeem en wanneer je rustig nadenkt en de tijd neemt om alles goed neer te leggen is het prima te doen. Omdat er op een schip geen rechte kamers zijn en alles taps, scheef of rond is, was de installatie voor ons wat lastiger. We hebben het legplan een beetje moeten aanpassen en veel moeten snijden en branden in de EPS platen. Al met al duurde het bij ons wat langer en hebben we goed moeten nadenken. In een rechte kamer is het zo gelegd!

𝘞𝘦𝘭𝘬𝘦 𝘱𝘶𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘨𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯𝘷𝘰𝘶𝘥𝘪𝘨𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘯 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵?

De buizen in de omega profielen leggen, we hebben hiervoor een zelfgemaakte roller gebruikt (hardplastic roller aan een verfhouder die weer aan een bezemsteel zat). Zo legde een persoon de buis alvast boven het aluminium profiel en de andere rolde de buis er zo in. Dat ging supersnel!

𝘉𝘪𝘫 𝘸𝘦𝘭𝘬𝘦 𝘱𝘶𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘴 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘢𝘯𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨?

Dat was bij het goedleggen en op maat snijden van de EPS platen zodat de lijnen het beste uitkomen op het punt waar de buizen naar de verdeler gaan. Vanwege de schuine stukken, taps toe lopende muren en ronde vormen was dit vrij lastig.

𝘏𝘦𝘣 𝘫𝘦 𝘨𝘦𝘣𝘳𝘶𝘪𝘬 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘯𝘵𝘢𝘨𝘦 𝘩𝘶𝘭𝘱𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘯𝘵𝘢𝘨𝘦 𝘪𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘪𝘦𝘷𝘪𝘥𝘦𝘰’𝘴? 𝘡𝘰 𝘫𝘢 𝘪𝘯 𝘩𝘰𝘦𝘷𝘦𝘳𝘳𝘦 𝘸𝘢𝘳𝘦𝘯 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘣𝘦𝘩𝘶𝘭𝘱𝘻𝘢𝘢𝘮?

Zeker! Alles van te voren meermaals bekeken om goed te begrijpen hoe het systeem in elkaar steekt. We hebben met name veel naar het legplan gekeken.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00