Kom werken bij WARP Systems! Bekijk hier onze vacatures.
8.9

SpeeTherm 15 op woonschip Impala

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

We hebben onlangs prachtige voor en na foto’s mogen ontvangen van een klant die zelf ons SpeeTherm 15 droogbouwsysteem heeft aangelegd op het varende woonschip Impala. De bewoners van Impala nemen ons mee in hun ervaringen met het installeren van het SpeeTherm 15 systeem.

Nadat de klant de vloer heeft geรฏsoleerd. De stappen:
1. De verdeler geplaatst
2. De EPS platen gelegd
3. AluTherm is geplaatst
4. De SpeeTube 10 buizen erin gelopen
5. SpeeTube aangesloten op de verdeler

Als afwerking heeft de klant Heatfoil gelegd en daarover een eiken vloer met smoked oak coating geplaatst.

 

Een aantal vragen aan de bewoners van Impala;

๐˜ž๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜จ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ (๐˜ท๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ณ)๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ/๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ง๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฏ?

We willen graag volledig zelfvoorzienend zijn en het woonschip verduurzamen. Onderdeel hiervan is de warmtepomp die we gaan plaatsen, hiervoor hebben we laagtemperatuur verwarming nodig. Daarnaast is het voor het comfort natuurlijk heel fijn.

๐˜๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ป๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ? ๐˜ž๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต?

Wij vinden het zeker belangrijk om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en proberen zo bewust mogelijk te leven. Tegen de opwarming van de aarde en om de natuur en dieren om ons heen te beschermen. Dit gevoel wordt waarschijnlijk versterkt door het feit dat we op een schip wonen. Je bent veel meer รฉรฉn met de natuur.

๐˜๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ด๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ช๐˜ง๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ป๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ?

We hopen in het najaar een warmtepomp en zonnepanelen te kunnen installeren, dan zijn we al een heel eind met de verduurzaming en volledig zelfvoorzienend. Op een later moment zouden we de stuurhut graag willen vernieuwen en beter isoleren.

๐˜ž๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ถ๐˜ช๐˜จ๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ?

De uitleg die op de website staat en de filmpjes over de installatie, naast het besparen van kosten natuurlijk. We zijn beiden best handig en kunnen goed samenwerken. Na het bekijken van de benodigdheden, informatie en videoโ€™s waren we overtuigd dat we het zelf konden installeren.

๐˜๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ข๐˜ญ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ด๐˜บ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ?

Goed! Het is een makkelijk systeem en wanneer je rustig nadenkt en de tijd neemt om alles goed neer te leggen is het prima te doen. Omdat er op een schip geen rechte kamers zijn en alles taps, scheef of rond is, was de installatie voor ons wat lastiger. We hebben het legplan een beetje moeten aanpassen en veel moeten snijden en branden in de EPS platen. Al met al duurde het bij ons wat langer en hebben we goed moeten nadenken. In een rechte kamer is het zo gelegd!

๐˜ž๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต?

De buizen in de omega profielen leggen, we hebben hiervoor een zelfgemaakte roller gebruikt (hardplastic roller aan een verfhouder die weer aan een bezemsteel zat). Zo legde een persoon de buis alvast boven het aluminium profiel en de andere rolde de buis er zo in. Dat ging supersnel!

๐˜‰๐˜ช๐˜ซ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ด ๐˜ฆ๐˜น๐˜ต๐˜ณ๐˜ข ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ?

Dat was bij het goedleggen en op maat snijden van de EPS platen zodat de lijnen het beste uitkomen op het punt waar de buizen naar de verdeler gaan. Vanwege de schuine stukken, taps toe lopende muren en ronde vormen was dit vrij lastig.

๐˜๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ถ๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ท๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฐโ€™๐˜ด? ๐˜ก๐˜ฐ ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ป๐˜ข๐˜ข๐˜ฎ?

Zeker! Alles van te voren meermaals bekeken om goed te begrijpen hoe het systeem in elkaar steekt. We hebben met name veel naar het legplan gekeken.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven