NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

Kleine vrijstaande woning uit 1939 SpeeTherm 15

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Dit project is zelf geïnstalleerd door een particuliere klant. Er is hier 39m² SpeeTherm 15 aangelegd. Boven op het vloerverwarmingssysteem is HeatFoil in combinatie met laminaat geplaatst. Hieronder is de ervaring van deze klant te lezen:

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?

Kleine vrijstaande woning uit 1939.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

5: twee volwassenen en drie jonge kinderen

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?

Via internet gezocht op verwarmingssystemen die toegepast kunnen worden op houten vloeren én die niet te hoog/ te dik zouden zijn

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?

We hebben gekozen voor lage temperatuur verwarming in verband met de overstap op termijn naar verwarming door middel van een warmtepomp. Momenteel hebben we nog een gasaansluiting en een CV-ketel. Als de CV-ketel vervangen moet worden willen we kijken of we volledig van het gas los kunnen, met de beperking dat we weinig ruimte hebben in het huis voor een boiler, zodat alleen de warmtap water waarschijnlijk voor een probleem gaat zorgen. Hopelijk hebben ze dan ook een mooi systeem uitgevonden net als WARP Systems waardoor ook in bestaande huizen daar een oplossing voor komt.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?

We vinden verduurzamen erg belangrijk. Toen we het huis hebben gekocht was het huis al voorzien van dubbel glas, en was de spouwmuur na geïsoleerd. Zelf hebben we sinds 2012 zonnepanelen om de woning en de plafonds en het dak voorzien van isolatie. De vloer was erg slecht geïsoleerd, wat naast houtworm in de balken eigenlijk de voornaamste reden was op de begane grond vloer aan te pakken. Daarnaast hebben we op de schuur extra zonnepanelen geplaatst. Doelstelling is om indien mogelijk van ons huis uit de jaren 30 een energie neutrale woning te maken. Met de vloerisolatie in combinatie met de lage temperatuur verwarming zetten we weer een enorme stap in de goede richting. Leuk voor ons huis, maar ook goed voor het milieu, zodat we de aarde op een goede manier kunnen doorgeven aan onze kinderen.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?

De wens is om de gasaansluiting te laten vervallen, qua verwarmingssysteem zijn we daar nu klaar voor. Naast de lage temperatuurvloerverwarming maken we in de rest van de woning gebruik van een lucht-lucht warmtepomp voor verwarming en koeling.

Wie of wat heeft je er van overtuigd om te kiezen voor zelf installatie?

Alle klussen in en rond het huis, zowel de aanleg van zonnepanelen en de benodigde aanpassingen, als het isoleren en verbouwen voer ik zelf uit. Juist de mogelijkheid om te kunnen kiezen voor zelf installatie heeft mij over de streep getrokken om te kiezen voor WARP.

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?

De installatie van het systeem is echt super makkelijk. Met behulp van het goed uitgedachte legplan wat je er bij hebt gekregen is het vooral even goed nadenken hoe de voorgevormde platen op de vloer gelegd kunnen worden. Daarna ook de profielen plaatsen volgens het legplan. Samen met mijn zoontje heb ik vervolgens de leiding er ingelegd. Een persoon is nodig om de leiding af te rollen, de ander drukt de leiding in de profielen. Het was een leuke (schone) klus om te doen. Het was gewoon jammer dat het zo snel klaar was.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?

Het leggen van de platen, profielen en de buis ging echt super vlot. Ik had verwacht dat het legplan in werkelijkheid niet helemaal zou aansluiten op de bestaande situatie, maar uiteindelijk heb ik maar 2 keer een aanpassing hoeven te maken. De rest paste precies volgens plan.

Bij welke punten was extra inspanning nodig?

Met name bij de verdeler, bij de overgangen naar een ander ruimte en aan het eind van de ruimte moesten er extra sleuven gemaakt worden om de buis door te leiden. Vanuit het WARP team was al geadviseerd om een EPS-brander er bij te bestellen. Geen moment spijt gehad van het opvolgen van dat advies. Zelfs dat lastige klusje was met de EPS brander zo gedaan. Waarbij het gebruik maken van een aluminium profiel als geleider ook een perfecte tip is.

Heb je gebruik gemaakt van de montage hulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja in hoeverre waren deze behulpzaam?

Ik heb zeker gebruik gemaakt van de video’s maar ook van de deskundige adviezen van de verkoopmedewerkers. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van de aanbevolen EPS brander, en de buizenknipper. Voor beiden geldt, daar moet je niet eens over nadenken om ze níet mee te bestellen.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven