Wil je ook werken bij WARP Systems? Bekijk onze vacatures!
8.9

Jaren 80 tussenwoning SpeeTherm 15

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Dit project is zelf geïnstalleerd door een particuliere klant. Er is hier 47m² SpeeTherm 15 aangelegd. Boven op het vloerverwarmingssysteem is HeatFoil in combinatie met laminaat geplaatst. Hieronder is de ervaring van deze klant te lezen:

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?

Wij wonen in een tussenwoning in Veldhoven uit de jaren 80. Wij hebben voor de SpeeTherm 15 vloerverwarming gekozen en hebben deze op de begane grond toegepast.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

We wonen met z’n tweeën met onze drie poezen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?

Wij waren opzoek naar een vloerverwarmingssysteem met een zeer dunne opbouwhoogte. Via internet kwamen we al snel op de site van Warp Systems uit waarbij verschillende systemen aansloten op onze wensen.

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?

Wij hadden net ons eerste huisje gekocht en waren er al snel over uit dat we vloerverwarming wilde toepassen. Doordat met deze vorm van verwarmen de woning gelijkmatig wordt verwarmd is er minder tocht in huis en geeft dit een behaaglijker gevoel. Verder sprak het ons erg aan dat de vloerverwarming op lage temperatuur werkt en hierdoor op het verbruik bespaart kan worden. Afgelopen zomer hebben wij toen het 35 graden was het systeem aangelegd, we vinden het dan ook een fijn vooruitzicht dat dit verwarmingssysteem tevens ingezet kan worden om te koelen. Dit is iets waar we in de toekomst zeker nog naar willen kijken.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?

Wij werken allebei bij een ingenieursbureau in de bouwsector, hier is duurzaamheid het onderwerp van de dag. Daarom vinden wij het ook belangrijk om ons huis duurzaam te verbeteren en de leef kwaliteit zo te verhogen. Wij hebben daarom ook gekozen voor het SpeeTherm systeem omdat dit een flexibel droogbouwsysteem is. Mocht de indeling veranderen is dit makkelijker aangepast dan dat de vloerverwarming ingestort is.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?

Wij willen in de toekomst van het gas af en de woning zo duurzaam mogelijk maken. Wij hebben offertes uitstaan voor warmtepompen, hier sluit vloerverwarming dan ook perfect op aan. Het verbruik van de warmtepomp willen we gaan opvangen met zonnepanelen. Door de woning daarnaast zo goed mogelijk te isoleren kunnen we ons energieverbruik zo minimaal mogelijk maken. In het nieuwe jaar gaan we de vloer isoleren en in de toekomst volgt het dak.

Wie of wat heeft je er van overtuigd om te kiezen voor zelf installatie?

Wij vinden het leuk om onze handen uit de mouwen te steken en hebben tijdens de renovatie van onze woning zo veel mogelijk dingen zelf gedaan. Toen we bij jullie op de site zagen dat dit ook met de vloerverwarming kon waren we erg nieuwsgierig en wilde we de uitdaging wel aangaan.

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?

Toen we de grote pallet met spullen hadden ontvangen zag het er redelijk intimiderend uit, maar toen we eenmaal bezig waren vonden we het erg soepel gaan. Het bijgeleverde legplan was erg duidelijk, hieruit volgde al snel hoe we het het beste aan konden pakken. De YouTube video’s hebben ook erg geholpen, hieruit wordt het altijd een stuk duidelijk dan alleen uitleg op papier.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?

Eigenlijk vonden we alles eenvoudiger gaan dan op voorhand gedacht. Voornamelijk het leggen van de groene verwarmingsbuizen ging ontzettend snel. Dit kwam doordat het patroon wat we bij onze bestelling hadden ontvangen al gelegd was met behulp van de EPS platen en de aluminium profielen. Je hoefde alleen nog maar de route te volgen die al was uitgelegd. Hoe makkelijk kan het zijn?!

Bij welke punten was extra inspanning nodig?

Niet bij veel punten eerlijk gezegd. In het begin was het nog even zoeken naar hoe we het beste het slakkenpatroon neer konden leggen. Op gegeven moment zijn we eerst het patroon met een stift uit gaan tekenen op de EPS platen. Dit maakte de uitvoering een stuk eenvoudiger. Het enige knelpunt was verder het bij elkaar komen van alle buizen ter plaatse van de verdeler, dit heeft wat extra inspanning gekost maar ook dit is gelukt! Al met al vonden we het een erg leuk systeem om te leggen.

Heb je gebruik gemaakt van de montage hulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja in hoeverre waren deze behulpzaam?

We hebben van tevoren de montagevideo’s bekeken en hebben hier ook later nog naar terug gekeken. Deze video’s gaven een goed beeld van de uit te voeren stappen. Daarnaast hebben we tijdens montage gebruikt gemaakt van de EPS brander en de haspel. De EPS brander leek ons echt noodzakelijk om extra routes voor de buizen te kunnen maken, voornamelijk bij de verdeler waar alle buizen bij elkaar komen. De haspel was misschien minder noodzakelijk maar maakte het zo ontzettend makkelijk om de buizen neer te leggen. Je kon in een keer door en dit heeft ons dan ook veel tijd gescheeld. Wanneer we dit systeem opnieuw zouden leggen, zouden we hier zeker weer gebruik van maken.

Verbeterpuntje:

De brander zelf vonden we niet heel handig in gebruik. We konden niet goed zien hoe diep de brander moest, waardoor we al snel door de EPS plaat heen brandde of we niet diep genoeg hadden gebrand.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven