NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

Tussenwoning uit de jaren 50 SpeeTile 10 plafondverwarming

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Deze particuliere klant heeft SpeeTile 10 plafondverwarming zelf geïnstalleerd op de eerste verdieping. Het systeem is met stuc afgewerkt.

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?
Jaren 50 tussenwoning.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?
2.

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?
Via de verbouwingsvlog van Alina Feenstra op YouTube.

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?
Omdat wij een klimaatbewuste keuze willen maken die past bij onze warmtepomp. Daarbij hebben we gekozen voor plafondverwarming omdat dit goed te combineren is met een oude woning met houten vloerbalken. Bovendien hebben we geen radiatoren nodig, lekker ruimte-efficiënt.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?
We vinden het heel belangrijk om ons huis te verduurzamen. We willen onze uitstoot zo klein mogelijk houden en hebben daarom gekozen voor triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, isolatie en dus ook lage temperatuur plafondverwarming.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?
We willen graag overstappen op een elektrische auto zodat we onze opgewekte energie zoveel mogelijk direct kunnen gebruiken. We gaan verder met isoleren en we overwegen een thuisaccu.

Wie of wat heeft je er van overtuigd om te kiezen voor zelfinstallatie?
Floris van WARP heeft uitgelegd hoe we het zelf konden installeren en we zagen het direct zitten om die klus zelf op te pakken. De meegeleverde uitleg was duidelijk. Het was even een werkje maar we zijn trots op het eindresultaat!

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?
Wij vonden het leuk om te leren hoe het systeem werkt. Het boekje gaf goede tips en linkjes naar duidelijke uitlegvideo’s. Het ophangen van de verdeler kon ook eigenlijk niet missen. Alles bij elkaar hebben we in twee weekenden en een aantal avonden het hele systeem geïnstalleerd. Wel goed om te weten: het is belangrijk om het plafond te verstevigen. Dat hebben wij gedaan met OSB-platen. Dit leverde wel wat extra werk op.

We hebben na enige moeite een stukadoor gevonden die het voor ons wilde stuken. Hij had veel informatie nodig omdat hij niet eerder plafondverwarming had gestukt. Maar met de informatie die we hebben gevonden op de website van WARP kon hij aan de slag. Dit document was wel moeilijk te vinden, dus onze tip zou zijn om dit document mee te sturen naar de klant.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?
Het ophangen van de zwarte matten en het maken van de groene lussen ging erg makkelijk. Soms moesten we even puzzelen omdat de realiteit net afweek van de plattegrond die we hadden gekregen. Maar we kwamen er altijd wel uit. Tot slot vonden we het aansluiten van de groene leidingen op de verdeler ook erg meevallen.

Bij welke punten was extra inspanning nodig?
Het boren van gaten voor het doorvoeren van de leidingen door de muren kostte best wel wat tijd. Wat het lastig maakt is dat je deze gaten zo dicht mogelijk tegen het plafond aan wil maken. Het voorbereiden van de plafonds kostte ook veel inspanning doordat er zowel een OSB-plaat nodig was en daarna nog een gipsplaat. Soms kwam de centraaldoos niet lekker uit met het einde van de groep, dat was even puzzelen.

Heb je gebruik gemaakt van de montagehulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja, in hoeverre waren deze behulpzaam?
We hebben soms gebruik gemaakt van de video’s. Deze hielpen om een algemeen beeld te krijgen van hoe het moest. Het hielp om een beter beeld te krijgen wanneer het vanuit het instructieboekje lastig voor te stellen was. Wat betreft het ophangen van de verdeler en het aansluiten van de groene leidingen vonden wij dat dit lastiger te zien was op de video’s.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven