NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

Hoekwoning uit 1962 SpeeTile 10

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Deze particuliere klant heeft zelf zijn 33m² SpeeTile 10 systeem geïnstalleerd. WARP Systems is ingehuurd om het systeem af te storten met SpeeTop vulmassa.

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?
Een hoekwoning uit 1962. Aangeschaft in 2021. Een complete renovatie met isolatie, enkel vloerverwarming als hoofdverwarming op de begane grond.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?
1
Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?
Door reclame op de radio en online onderzoek te doen naar betaalbare en eenvoudig zelf te installeren systemen.

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?
Ideaal in samenwerking met een warmtepomp. Na de renovatie wilde ik ook geen lelijke radiatoren in het zicht van de woning. Ik maak gebruik van een warmtepomp van DeWarmte. Het systeem laat zich ideaal aansluiten d.m.v. jullie bijgeleverde verdelers.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?
Ja, het was prioriteit #1 tijdens de gehele verbouwing. Ik vond het belangrijk om zo snel mogelijk volledig gasloos te kunnen verwarmen middels zonnepanelen. Hierdoor kan ik dus ook van het gas afgesloten worden.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?
Er wordt nog een voorzet buitengevel geplaatst met extra isolatie. Ook een grote thuisaccu t.b.v. het opslaan van de zonnepanelen.

Wie of wat heeft je er van overtuigd om te kiezen voor zelfinstallatie?
Ik zelf, maar ook deels de kosten voor volledige installatie bij concurrenten (veel te duur) .

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?
Met de juiste voorbereiding en volgorde is het een waanzinnig prettig systeem om aan te leggen. De klantenservice is erg goed. Gedurende de hele verkoop word je begeleidt met een prettige communicatie. Dit maakt het vertrouwd en prettige “satisfying” klus om zelf te doen. Geen enkel moment stress gehad en wanneer we iets fout deden of het even niet meer wisten zochten we gewoon even contact met de klantenservice.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?
Het leggen van zowel de SpeeTile matten als de buizen was zeer eenvoudig. Hoewel bij het meanderen de eerste paar banen nog wat ongemakkelijk zijn qua patroon komt ook deze handigheid vrij snel erin. Een tip is om de buizen te leggen wanneer deze even in de zon de hebben gelegen. Ze zijn dan veel soepeler en eenvoudiger in het patroon te krijgen.

Bij welke punten was extra inspanning nodig?
Vooraf goed nadenken over de plaats waar de gaten moesten komen. In het begin het maken van het meander patroon. Dit kwam mede doordat de tekeningen erg klein waren, waardoor het lastig te zien was.
Alle overige zaken waren superduidelijk uitgelegd en gedocumenteerd.

Heb je gebruik gemaakt van de montagehulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja, in hoeverre waren deze behulpzaam?
De buizenhaspel was onmisbaar! Ik heb de video’s als voorbereiding een aantal keren bekeken, maar in de basis spreekt dit voor zich als je een beetje handig bent. Het bevestigen doormiddel van de SpeeTight spray scheelt ontzetten veel tijd, rotzooi en is super eenvoudig.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven