Wil je ook werken bij WARP Systems? Bekijk onze vacatures!
8.9

Eind jaren 60 woning SpeeTile 10

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Dit project is zelf geïnstalleerd door een particuliere klant en afgewerkt met egaline door ons SpeeTeam. Er is hier 65m² SpeeTile 10 geïnstalleerd. Het systeem is afgewerkt met laminaat.

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?

Een hoekwoning van eind jaren 60. Het huis was sinds de bouw niet meer gemoderniseerd. We zijn zelf aan de slag gegaan met het strippen van het huis, tot de kruipruimte aan toe. Vanaf daar hebben we alles weer opgebouwd. Op de begane grond hebben we de betonvloer in de keuken en gang weggebroken, geïsoleerd en opnieuw gestort. De vloer van de woonkamer hebben we geïsoleerd, bedekt met 18 mm multiplex en vervolgens woonkamer, gang en keuken geëgaliseerd met egaline. We hebben vervolgens het SpeeTile systeem van WARP Systems over de hele beneden verdieping gelegd over zowel de betonvloer als de houten vloer.

De eerste verdieping bestaat uit een gewapende betonvloer, daar konden we zó het SpeeTile systeem opleggen. Fantastisch! Met de opbouwhoogte van maar 1,5 cm merk je niet eens een hoogte verschil met de laatste traptrede.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

Twee volwassenen en een dreumes.

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?

Via internet zijn we op zoek gegaan naar een systeem met een zo laag mogelijke opbouw hoogte, i.v.m. het niet kunnen freezen in de eerste verdiepingsvloer. Daarnaast wilden we het liefst zoveel mogelijk van het installatiewerk zelf doen. Zo kwamen we bij WARP systems uit. Voor ons de perfecte oplossing.

Waarom heb je er voor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?

Tim en ik zijn allebei erg milieu bewust en willen het liefst een zo klein mogelijke voetafdruk zodat ons dochtertje ook nog van al het moois op onze aarde kan genieten. We willen daarom uiteindelijk graag naar een energie neutrale woning. Op dit moment hebben we daar nog niet het budget voor, maar door het huis helemaal te strippen konden we het installatiewerk zo inrichten dat het huis in de toekomst in ieder geval gemakkelijk over zou kunnen op een warmtepomp. Om de kosten te drukken hebben we alles zelf aangepakt, learning on the job. Want als een bioloog en milieukundig projectleider hadden we nog niet veel technische vaardigheden in huis toen we aan de renovatie begonnen.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?

Ja zeker, we hebben maar één aarde, dus daar moeten we zuinig op zijn.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?

Op dit moment hebben we ons huis vooral voorbereid op een warmtepomp. Er zijn eerst nog een aantal isolatie slagen te behalen in ons huis voordat we echt met een warmtepomp af kunnen. Maar de voorbereiding ligt er nu, en voor de time being hebben we in ieder geval een zeer efficiënt verwarmingssysteem!

Wie of wat heeft je er van overtuigd om te kiezen voor zelf installatie?

Budgettair gezien was zelf installatie eigenlijk voor ons de enige manier het huis zo grondig te kunnen renoveren en uit te rusten met een laagtemperatuur watergedragen vloerverwarmingssysteem. Maar met de instructie video’s, de handleiding, het legplan en de uitstekende telefonische helpdesk van WARP Systems was het ontzettend goed te doen om de installatie zelf te doen. We waren wel erg blij met de hulp bij het egaliseren. Zonder egalinepomp was het geen doen geweest om twee verdiepingen te egaliseren.

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?

De verdeler goed waterpas ophangen in een kleine ruimte was wel even prutsen, en we hebben ons wel wat verkeken op de hoeveelheid tijd die de voorbereidende werkzaamheden kosten (het voorstrijken van de ondergrond, het aanbrengen van randisolatie, en het leggen en fixeren van de matten). Maar het leggen van de buis was eigenlijk een fluitje van een cent met het legplan erbij.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?

Het uitrollen van de buis in de matten.

Bij welke punten was extra inspanning nodig?

Het ophangen van de verdeler en de voorbereidende werkzaamheden zoals het aanbrengen van primer het leggen van randisolatie en het leggen en fixeren van de matten.

Heb je gebruik gemaakt van de montage hulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja in hoeverre waren deze behulpzaam?

De buizenhaspel is een absolute aanrader! We hebben een klein stukje op de eerste verdieping op een later moment zonder buizenhaspel moeten doen, en dat was echt veel meer geklungel.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven