NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9

Benedenwoning uit 1906 SpeeTherm 15

iconen-warp-systems

Projectsamenvatting

Deze particuliere klant heeft zelf SpeeTherm 15 geïnstalleerd op de begane grond. Als afwerkvloer heeft de klant laminaat gelegd.

In wat voor soort woning heb je jouw verwarmingssysteem gelegd?
Mijn benedenwoning is afkomstig uit 1906, gevestigd in Lombok te Utrecht. Het hoekhuis is 58m² en bevat naast de woonkamer twee slaapkamers.

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?
1 persoon!
Ik werd verliefd op het karakter van het huis, niet wetende hoe groot de verbouwing zou gaan worden en hoeveel tijd- aandacht- en kennis daarvoor nodig zou zijn. Onder het motto: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk wel dat ik het kan” begon ik samen met mijn vader op 1 februari 2023 beetje bij beetje het huis te strippen. Aangezien ik nog nooit een boormachine in mijn handen had gehad, en ik met mijn kantoorbaan deze ervaring ook niet op mijn CV heb staan, ging er al snel een wereld voor mij open.

Hoe ben je in aanraking gekomen met WARP Systems?
Mijn neef is een aantal jaar geleden begonnen met het verbouwen van zijn huis in Utrecht. Hij wilde destijds (net als ik) zelf een vloerverwarming leggen, met behoud van de oude ondervloer. Vanwege de kosten, het werk dat nodig is voor het slopen van de oude vloer en het kunnen behouden van de oude fundering, is het in veel oude huizen in Utrecht praktischer om de originele vloer te behouden.
Hij heeft mij, na de aankoop van mijn huis, WARP Systems aangeraden. Hij heeft mij foto’s laten zien van de installatie en ik heb het uiteindelijke resultaat bij hem thuis bekeken. Ik was verwonderd over de snelheid en gemak waarmee het systeem is aangelegd in zijn huis en hoeveel profijt hij dagelijks van het systeem heeft. Na wat kort onderzoek op jullie website was de beslissing voor het gebruiken van het WARP systeem snel gemaakt.

Vind je verduurzamen belangrijk? Waarom wel of niet?
Na aanschaf van mijn huis in februari 2023 ben ik mij meer gaan verdiepen in verduurzamen. Het verbeteren van mijn energielabel E leek mij een verstandige keuze en goed uitgangspunt.
Hoe meer tijd en aandacht je investeert in het verbouwen van je woning, hoe belangrijker verduurzamen gaat voelen. Je wilt immers zo lang mogelijk plezier hebben van je woning! Ik heb daarom mijn wanden en plafonds geïsoleerd, kozijnen vervangen en overal dubbel glas laten plaatsen. Als klap op de vuurpijl heb ik ook nog asbest moeten laten verwijderen, duurzaam product/materiaal maar toch niet zo goed voor de gezondheid. 😉
Het installeren van de WARP-vloerverwarming was de laatste (en leukste) stap in het verduurzamingsproces van mijn woning. Bijzonder om te bedenken dat boven op mijn oude houtenvloer afkomstig uit 1906, nu een duurzaam WARP-systeem is gelegd en ik een oud huis in een nieuwe (duurzaam en warm) jasje heb gestoken!

Waarom heb je ervoor gekozen om laagtemperatuur watergedragen (vloer)verwarming/koeling aan te schaffen?
Mijn huis werd verwarmd door verschillende gedateerde radiatoren aan de muur. Vanwege de schuine wanden in mijn huis namen deze radiatoren (onnodig) veel ruimte in beslag. Tijdens mijn eerste bezichtiging van de woning gaf mijn makelaar aan dat het mooi zou zijn om de radiatoren te verwijderen en een vloerverwarming te leggen. Dit was uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Het slopen van mijn oude vloer, een nieuw geraamte maken/gieten van een nieuwe vloer en het frezen van traditional vloerverarming zou veel tijd en geld kosten. Daarnaast bleek het gewicht van een nieuwe vloer niet mogelijk op mijn oude fundering. Aangezien ik de radiatoren bij het eerste ritje naar de stort al had weggebracht, moest er voor een alternatief gekozen worden. Na wat informatie van mijn neef, jullie website te hebben bezocht en het WARP-systeem met mijn vader te hebben besproken, leek dit de perfecte oplossing voor mijn huis! Daarnaast zou jullie systeem een mooie bijdragen leveren aan het verduurzamen van mijn woning.

Heb je nog specifieke wensen voor in de toekomst op het gebied van verduurzamen?
Ik heb voor mijn woning al flink wat stappen gezet voor verduurzaming. Bij het (opnieuw) aanleggen van de keuken is het al mogelijk gemaakt om niet meer gebruik te hoeven maken van gas in de toekomst, maar ik heb op dit moment wel nog een cv-ketel. Een mooie (kleine) waterpomp zou in de toekomst nog toegevoegd kunnen worden aan de verduurzaming van mijn huis.

Wie of wat heeft je er van overtuigt om te kiezen voor zelfinstallatie?
Mijn neef en mijn vader waren als eerst enthousiast. Met mijn minimale kluservaring zag ik het leggen van mijn eigen vloerverwarming als een flinke uitdaging, maar daarnaast ook wel als een prestatie om dit zelf (met mijn vader) te kunnen uitvoeren. Aangezien we veel van de verbouwing al samen hadden gedaan, mijn vader volledig vertrouwen had in jullie systeem en ik het uitzicht van warme voeten in de winter ook wel zag zitten, was ik overtuigd om te kiezen voor WARP inclusief de zelfinstallatie. Daarnaast ook de fijne bijkomstigheid dat we gelijk na de aanleg weer verder konden met de verbouwing!

Hoe heb je over het algemeen de installatie van het systeem ervaren?
Bij aflevering van de WARP-spullen hadden mijn vader en ik veel goede moed om te gaan beginnen aan de installatie. De “binnen 1 dag (zelf) geplaats” hebben wij zelf niet helemaal waar kunnen maken. Mijn oude woning (met veel scheve muren) gaf ons af en toe een flinke uitdaging. Aangezien mijn vader en ik tijdens de verbouwing liever goed werk- dan half werk verrichten, hebben we iets meer tijd nodig gehad voor het plaatsen van het WARP-systeem.
Zoals met zoveel dingen tijdens deze verbouwing: wanneer we bijna klaar zijn met de klus, hebben we de smaak te pakken! De verschillende fases van het project kosten wat tijd om goed te begrijpen. Het leggen van de SpeeTherm platen, het branden van de platen, het leggen/knippen van de AluTherm profielen en het uitrollen/plaatsen van de SpeeTube, uiteindelijk hadden we het allemaal door en ging het steeds sneller! 😊
Het systeem is fantastisch bedacht. De minimale producten die je nodig hebt om een kwalitatieve vloerverarming te leggen in elke ruimte heeft ons tijdens het installeren positief verrast. Het bijgeleverde gereedschap was erg handig in gebruik en de hoeveelheid troep was minimaal. Ook vonden wij het handig dat ongebruikte spullen weer retour gebracht konden worden.

Welke punten gingen eenvoudiger dan gedacht?
De hoeveelheid materialen die nodig was om de vloerverwarming te leggen in mijn volledige woning is mij heel erg meegevallen. De SpeeTherm platen zijn makkelijk op maat te snijden, de AluTherm geleidingsprofielen zijn makkelijk in gebruik en de SpeeTube was erg flexibel, maar niet té flexibel dat de tube snel knikte (hier waren we erg bang voor). Daarnaast kon de SpeeTube zonder enige moeite in de geleidingsprofielen worden gedrukt. De SpeeTube is niet in de war geraakt (mede dankzij de hulp van de haspel) en het aansluiten op de verdeler was ook makkelijk te regelen.

Bij welke punten was extra inspanning nodig?
Het legplan gemaakt door WARP was niet helemaal correct. Wij hebben hiervoor de tekening van Funda aangeleverd, maar niet bedacht dat de wanden allemaal +10cm naar voren zijn gekomen door het isoleren en opnieuw stuken. Hierdoor moesten we op sommige punten zelf een creatieve oplossing bedenken.
Het is handig om een tekening op groot formaat te hebben zodat je goed kan volgen hoe de AluTherm geleidingsprofielen en SpeeTube gelegd moeten worden. Tijdens de verbouwing waren mijn vader en ik er al eerder achter gekomen dat we niet zo goed zijn met ruimtelijk inzicht, daarom was het lastig om goed te kunnen zien hoe de SpeeTube precies ging lopen. Aangezien we wilde voorkomen dat we de SpeeTube weer opnieuw zouden moeten oprollen tijdens het leggen hebben we voor de bochten een reststukje SpeeTube gebruikt. Met de rest stukken hebben we de route van de verschillende groepen beter kunnen weergeven. Dit heeft ons enorm geholpen om er zeker van te zijn dat de groepen goed verdeeld waren en maakte het uiteindelijk uitrollen van de SpeeTube ook een stuk gemakkelijker.

Heb je gebruik gemaakt van de montagehulpmiddelen en montage instructievideo’s? Zo ja, in hoeverre waren deze behulpzaam?
Tijdens het aanleggen van het WARP systeem hebben we met name gebruik gemaakt van de tekening. Daarnaast hebben we een aantal keer het boekje opgeslagen als naslagwerk. Het was handig om een hulplijn te hebben van zowel mijn neef als jullie medewerkers.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar boven