Referentieproject – Wandverwarming

De bewoners van een appartement in Nieuwegein wilden graag een strak interieur. De lelijke radiatoren in hun woning pasten niet in hun droombeeld. Vloerverwarming was geen optie vanwege het vele leidingwerk in de vloer. Maar hoe er de rest van deze winter dan toch warmpjes bij te zitten? Na zich op internet georiënteerd te hebben, kwamen ze uit bij WARP Systems.

 

WARP Systems installeerde in hun appartement het SpeeTile 10 wandverwarmingssysteem. Dit systeem bestaat uit SpeeTile matten en SpeeTube verwarmingsbuis. De SpeeTile matten hebben een handzaam formaat en konden tezamen met de andere benodigde materialen eenvoudig met de lift naar het op de 4e verdieping gelegen appartement gebracht worden.

Het systeem is aangebracht op verschillende wanden in het appartement. Na het vastzetten van de matten, kon de buis geplaatst worden. Voor het in binnenhoeken geleiden van de buis werd gebruik gemaakt van SpeeTurns. Bij de verdelers en rond stopcontacten werden SpeeTraps gebruikt. Nadat alle buizen op hun plaats zaten, konden de diverse groepen op de verdeler worden aangesloten en kon het geheel afgewerkt worden.

Het gehele systeem beslaat zo’n 80 m2. Het SpeeTeam, de installatieploeg van WARP Systems, plaatste de complete wandverwarming in nog geen 2,5 dag! SpeeTile snel geïnstalleerd, snel warm.

 

Een gedachte over “Referentieproject – Wandverwarming”

  1. Hoi Petra, wandverwarming is inderdaad heel anders dan een radiator. Wandverwarming betreft een veel groter oppervlak en wordt verwarmd met water van een lage temperatuur (28-32 graden). Door de lage temperatuur van het water is de energie uitwisseling gunstiger en het systeem zuiniger. Combineert je het systeem met een warmtepomp dan wordt het zeker een energiezuinig systeem en kan de wand ook koelen zodat ook in de zomer een optimaal binnenklimaat wordt verkregen zonder koude voeten!

    Wandverwarming werkt eigenlijk als een heel groot infraroodpaneel. De straling is tot 5 meter in de woning voelbaar.

    WARP Systems heeft ondertussen al vele woningen naar volle tevredenheid voorzien van wandverwarming. Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch.

    Met vriendelijke groet,
    Michael

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel: facebook linkedin

terug naar overzicht »