8.9

Onderhoud aan vloerverwarming: de systemen van WARP Systems zijn onderhoudsvrij!

Hoe zit het met het onderhoud van vloerverwarming? Deze vraag wordt vaak gesteld. En dat is een goede vraag, aangezien dat normaal gesproken iets is waar je rekening mee moet houden. Ouderwetse vloerverwarmingssystemen kunnen verstopt raken en hebben dan onderhoud nodig. Gelukkig ben je met de nieuwste generatie vloerverwarmingssystemen van WARP Systems onderhoudsvrij. Zo wordt je ontzorgd en is jouw vloerverwarmingssysteem ook hiermee toekomstbestendig.

Het verschil tussen ouderwetse systemen en WARP Systems

‘Zuurstofdiffusiedicht’: het is een hele mond vol, maar zeker belangrijk als je wilt begrijpen wat het verschil is tussen onderhoud van ouderwetse vloerverwarmingssystemen en de nieuwe generatie vloerverwarmingssystemen van WARP Systems.

Verstopte buizen door zuurstof

Onderhoud aan vloerverwarming is nodig omdat ouderwetse, niet zuurstofdiffusiedichte vloerverwarmingsbuizen verstopt kunnen raken door vuil. Doordat de verwarmingsbuizen hierdoor vernauwen en dan het water niet meer goed doorstroomt, wordt de vloer en de ruimte minder of niet meer warm. Het vuil in de verwarmingsbuizen ontstaat door een reactie tussen zuurstof in het water en bijvoorbeeld staal van leidingwerk of de CV-ketel/radiatoren. De zuurstof komt bij ouderwetse vloerverwarmingssystemen in het water doordat de ouderwetse buis niet zuurstofdiffusiedicht is. De vuildeeltjes in de vloerverwarmingsbuis zijn alleen te verwijderen door de vloerverwarming met speciale apparatuur door te spoelen.

onderhoud vloerverwarming beperken

Geen onderhoud vloerverwarming door innovatie

Bij WARP Systems gebruiken we KOMO en SKZ gecertificeerde verwarmingsbuizen welke wel zuurstofdiffusiedicht zijn. Doordat er geen zuurstof bij het water in de vloerverwarmingsbuizen kan komen, ontstaan er ook geen vuildeeltjes. Daarbij komt dat je de verwarmingsbuizen van WARP Systems op de verdeler aansluit met behulp van PushFit koppelingen. Daarmee is de WARP Systems verwarmingsbuis vrij van vernauwingen in tegen stelling tot systemen welke knelkoppelingen toe passen. Bij vernauwingen gaat vuil zich namelijk ophopen. Doordat het water bij de systemen van WARP Systems door de SpeeTube verwarmingsbuis vrij kan stromen ontstaat een efficiënte stroomsnelheid en warmteafgifte.

Overigens geldt wel dat bovenstaande informatie alleen van toepassing is als de cv-ketel naar behoren werkt en regelmatig onderhoud krijgt.

Ook een vloerverwarming zonder onderhoud?

Is een vloerverwarmingssysteem van WARP Systems wat voor jou? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis offerte aan. Heb je nog vragen over onze vloerverwarmingssystemen of de werking hiervan? Dan kun je altijd contact opnemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar top