8.9

Kan vloerverwarming op een houten vloer! Zeker, zo werkt het!

De zoektocht naar het juiste vloerverwarmingssysteem is best een uitdaging. Zeker als je een houten ondervloer hebt. Want, kan vloerverwarming op een houten vloer eigenlijk wel? Kan elke soort houten ondervloer of zit daar nog verschil in? En hoe zit het als je houten balken hebt liggen? In deze blog ontdek je daar alles over.

Stabiel of onstabiel

Er zijn verschillende soorten houten ondervloeren die als basis kunnen dienen voor vloerverwarming. Zo heb je stabiele houten ondervloeren en onstabiele houten ondervloeren. Je kunt gemakkelijk testen welk soort houten ondervloer je zelf hebt. Als je op de vloer springt en die beweegt mee, dan heb je een onstabiele houten ondervloer. Zodra je weet welke soort houten ondervloer je hebt, kun je kijken naar welke soorten vloerverwarming hiervoor geschikt zijn.

Natbouw en droogbouw systemen

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. Als je kijkt naar watergedragen lagetemperatuur vloerverwarming, heb je twee soorten: natbouw systemen en droogbouw systemen. Een natbouw systeem installeer je met behulp van een natte laag, zoals egaline. Ook de afwerkvloeren die over dit systeem kunnen worden geplaatst kun je met een natte laag, zoals lijm, aanbrengen. Echter kunnen hier ook zwevende of gegoten vloeren over aangebracht worden. Een droogbouw systeem plaats je volledig droog, dus ook de afwerkvloer.

Nu je het verschil weet tussen een natbouw en een droogbouw systeem kunnen we verder ingaan op de houten ondervloeren waar ze voor geschikt zijn. Aangezien een onstabiele houten ondervloer beweegt, bestaat er een kans dat de egalinelaag van het natbouw systeem op een gegeven moment gaat scheuren. Daarom kies je bij een onstabiele houten ondervloer altijd voor een droogbouw systeem. Bij een stabiele houten ondervloer heb je keuze uit zowel een natbouw als droogbouw systeem.

natbouw vloerverwarming op houten vloer

Vloerverwarming op houten balken

In veel huizen liggen houten balken met daarop houten planken op de vloer. Veel mensen vragen zich af hoe dat zit in combinatie met vloerverwarming. Dat is niet anders dan wat we hierboven hebben verteld over houten vloeren.

De systemen van WARP Systems

We begonnen met de vraag ‘Kan vloerverwarming op een houten vloer?’. Het is duidelijk, dat kan dus zeker. Bij WARP Systems vind je zowel natbouw en droogbouw systemen. Bij een onstabiele houten ondervloer is ons SpeeTherm systeem geschikt. Voor een stabiele houten ondervloer geldt dat zowel ons natbouw systeem SpeeTile als ons droogbouw systeem SpeeTherm geschikt is.

 

Heb je interesse in een van onze systemen? Vraag dan hieronder vrijblijvend een offerte aan! Dan kijken we samen met jou naar de beste oplossing!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Contact met expert, beschikbaar van 09.00 tot 17:00

Scroll naar top