Wil je ook werken bij WARP Systems? Bekijk onze vacatures!
8.9
iconen-warp-systems

Waarop letten bij de keuze voor de beste vloerverwarming?

Zoek je naar de beste vloerverwarming, dan is het belangrijk om te kijken naar de kenmerken van het systeem die het beste passen bij jouw situatie. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloerverwarmingssystemen beschikbaar, met elk weer andere eigenschappen. Maar hoe maak je nu de beste keuzes? We helpen je op weg en zetten de belangrijkste kenmerken waaraan goede vloerverwarming moet voldoen op een rij.

De beste vloerverwarming, op welke kenmerken moet je letten?

Waar moet je nu op letten bij het kiezen van vloerverwarming? Dit zijn de belangrijkste eigenschappen, op basis waarvan je de beste keuzes maakt voor het verwarmen van jouw ruimte.

  • Snelheid van opwarmen: wil je dat je kamer snel warm wordt zodra je de vloerverwarming inschakelt? Let dan op welke systemen het snelst verwarmen.
  • Duurzaamheid: energiezuinigheid en duurzaamheid zijn tegenwoordig enorm belangrijk. Kies voor vloerverwarming die aan deze eisen voldoet.
  • Toekomstbestendigheid: je wilt niet te vaak bezig zijn met het vervangen of upgraden van je vloerverwarming. Kies daarom een systeem dat lang meegaat en niet snel verouderd raakt.
  • Opbouwhoogte: afhankelijk van je woning en persoonlijke voorkeur, kun je vloerverwarming installeren in de ondervloer of op de ondervloer. Voor bestaande woningen is vloerverwarming met lage opbouwhoogte handig. Het bespaart je een hoop werk; je hoeft niet te frezen, kozijnen te verhogen of deuren aanpassen.
  • Zelf installeren: ben je handig en wil je kosten besparen? Tegenwoordig heb je vloerverwarmingssystemen die je eenvoudig zelf installeert.
  • Droogbouw of natbouw: er zijn grofweg twee systemen om uit te kiezen, namelijk een natbouwsysteem en een droogbouwsysteem. Een droogbouwsysteem is vaak sneller te installeren, omdat je geen rekening hoeft te houden met droogtijd. Daarnaast is een droogbouwsysteem vaak lichter in gewicht. Wel ben je bij dit systeem beperkt in de keuze voor je afwerkvloer en kan dit systeem niet gelegd worden in bijvoorbeeld de badkamer. Een natbouwsysteem is veelzijdiger dan het droogbouwsysteem. Je kunt hier namelijk alle afwerkvloeren op installeren. Je kunt het systeem ook in natte ruimtes installeren zoals bijvoorbeeld de badkamer.
  • Afwerkvloer: een ander aspect om rekening mee te houden is het type vloer dat over de vloerverwarming heen komt. Controleer altijd van tevoren of de vloer van jouw keuze geschikt is voor vloerverwarming.

WARP Systems: de vloerverwarming met veel voordelen

Het innovatieve systeem van WARP Systems behoort tot de beste vloerverwarmingssystemen op de markt. Met vloerverwarming van WARP Systems warm je elke ruimte binnen 30 tot 45 minuten op. Dit komt door de lage opbouwhoogte en de dichte hart-op-hart afstand, waardoor de warmte direct de ruimte in straalt. Ons systeem is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Het gemak van zelf installeren

Bovendien kun je de vloerverwarming eenvoudig zelf installeren. WARP Systems biedt kant-en-klare installatiepakketten inclusief handleidingen en instructievideo’s. Onze systemen zijn toekomstbestendig, duurzaam en verkrijgbaar in zowel droogbouw- als natbouwvarianten. Met een minimale opbouwhoogte van 15 mm zijn onze systemen ook licht van gewicht, waardoor ze geschikt zijn voor bovenverdiepingen en situaties waarin gewichtsbeperkingen gelden.

Wat is de beste vloerverwarming voor jouw situatie?

Wil je weten welk systeem van WARP Systems de beste vloerverwarming voor jouw situatie is? Doe dan nu de systeemkeuze test en ontdek de voordelen van onze vloerverwarming voor jouw woning! Of vraag direct een offerte aan.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven