NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming zolder: dé ideale oplossing voor jouw unieke ruimte

Ben je op zoek naar een slimme manier om je zolder te verwarmen? Wil je de zolder omtoveren tot een comfortabele, energie-efficiënte ruimte die zowel kan worden verwarmd als gekoeld? Dan is vloerverwarming de perfecte oplossing! Maar niet zomaar een vloerverwarming, we hebben het over vloerverwarming specifiek ontworpen voor jouw zolder.

De unieke uitdagingen van een zolder

De zolder is een ruimte met zijn eigen set uitdagingen als het gaat om efficiënte vloerverwarming:

  • Houten ondervloeren: Traditionele vloerverwarmingssystemen zijn vaak problematisch bij houten ondervloeren die veel op zolders worden aangetroffen.
  • Zwaar gewicht: Het gewicht van traditionele systemen kan een probleem zijn op bovenverdiepingen, vooral als de bouwconstructie het niet kan dragen.
  • Trage reactietijd: Traditionele systemen reageren traag, waardoor het lang kan duren voordat een kamer warm wordt. Bovendien kan het in de zomermaanden aanzienlijk warmer worden op zolder, wat vraagt om een efficiënt koelsysteem.

WARP Systems biedt specifiek ontworpen systemen aan die deze uitdagingen aanpakken.

Waarom kiezen voor WARP Systems voor je vloerverwarming op zolder?

Dankzij WARP Systems hoef je je geen zorgen te maken over bovenstaande uitdagingen. WARP Systems heeft twee vloerverwarmingssystemen ontwikkeld, die zeer geschikt zijn voor gebruik op zolder.

  1. SpeeTile natbouwsysteem
    Dit natbouwsysteem is geschikt voor zowel betonnen als stabiele houten ondervloeren en geschikt voor zwevende, verlijmde en gegoten afwerkvloeren. En dat is niet alles: op deze vloer kun je naast zwevende ook verlijmde vloeren monteren. Met een gewicht van slechts 25 kg/m² is het lichter dan traditionele vloerverwarmingssystemen en heeft het een snelle reactietijd van 30-45 minuten. Ideaal voor ruimtes waar snel warmte nodig is.
  2. SpeeTherm droogbouwsysteem
    Dit droogbouw systeem is ideaal voor betonnen of instabiele houten ondervloeren die je vaak op bovenverdiepingen aantreft. Het is geschikt voor zwevende afwerkvloeren. Met een totaalgewicht van slechts 2,8 kg/m² is het aanzienlijk lichter dan traditionele systemen, en het heeft ook een snelle reactietijd, net als het SpeeTile-systeem. Bovendien installeer je deze makkelijk zelf zonder te hakken, breken of te frezen!

Wand- of plafondverwarming

Als je net een nieuwe vloer hebt geïnstalleerd, bieden wij een alternatieve oplossing: wand– of plafondverwarming. Met ons innovatieve klik-breek-schuifsysteem kun je moeiteloos jouw verwarmingssysteem aanleggen. Ontdek onze unieke complete pakketten, inclusief alle benodigde materialen en gereedschap, waarmee jij probleemloos aan de slag kunt!

Belangrijke aandachtspunten bij je vloerverwarming op zolder

Bij het installeren van vloerverwarming op zolder is het belangrijk om rekening te houden met zones. Zoneregeling stelt je in staat om per zone de gewenste temperatuur in te stellen. Het is zowel voor je portemonnee als het milieu zonde om een ruimte onnodig te verwarmen natuurlijk.

Het voordeel van WARP Systems is dat ze de ruimte snel kunnen verwarmen. De vloerverwarming bevindt zich op de ondervloer in plaats van erin. De warmte bereikt de ruimte daardoor veel sneller. En zo gaat er geen warmte en energie verloren. In slechts 30 tot 45 minuten is de ruimte al warm, in tegenstelling tot traditionele systemen waar dit vaak gauw zo’n 5 tot 6 uur duurt! Dus WARP systems zijn ongelooflijk snel. Daarom kun je dit systeem zelfs ‘s nachts zonder problemen uitschakelen.

Verwarmen en koelen: het beste van beide werelden

Bovendien biedt WARP Systems vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp een perfecte oplossing voor de hete zomermaanden. Het systeem maakt het mogelijk om te koelen door koud water door de verwarmingsbuizen te sturen, wat warmte aan de lucht onttrekt en deze afvoert.

Een stap in de richting van energie-efficiëntie

Bij de keuze voor vloerverwarming maak je niet alleen een slimme investering voor je comfort, maar ook voor de toekomst. Vloerverwarming van WARP Systems is een energiezuinige, comfortabele én hygiënische keuze.

Optimaliseer vandaag nog je zolder met vloerverwarming van WARP Systems

Ben je klaar om je zolder om te toveren met de vloerverwarming van WARP Systems? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan voor een duidelijk overzicht van de kosten. Maak je zolder niet alleen een gezellige, maar ook een comfortabele en veelzijdige ruimte met de vloerverwarming van WARP Systems!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven