NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming in de woonkamer

De woonkamer is in veel huishoudens de meest gebruikte ruimte. Je brengt er vaak tijd door; alleen, met familie of vrienden. Daarom is vloerverwarming in de woonkamer steeds meer in trek; het verdeelt warmte op een gelijkmatige, comfortabele manier. Vloerverwarming biedt een unieke combinatie van energiezuinigheid, comfort en hygiëne. Maar waar moet je rekening mee houden en wat zijn de kosten van vloerverwarming in je woonkamer?

De voordelen van vloerverwarming

Of je het nu aanlegt in de woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken of andere ruimte: vloerverwarming biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen:

  • Zo is vloerverwarming energie-efficiënt. Vergeleken met klassieke methodes doet vloerverwarming er minder lang over om een kamer op te warmen. En dat scheelt in de energiekosten.
  • Ook staat vloerverwarming bekend als zeer comfortabel, doordat het de warmte gelijkmatig verspreidt.
  • Door de gelijkmatige verspreiding van warmte helpt vloerverwarming onnodige luchtcirculatie voorkomen. Dat draagt bij aan verbetering van de luchtkwaliteit. Je hebt dan bijvoorbeeld veel minder snel last van ronddwarrelend stof.
  • Vloerverwarming kan ook ruimte besparen; installeer je vloerverwarming als hoofdverwarming, dan heb je geen radiatoren meer nodig.

Watergedragen of elektrische vloerverwarming woonkamer?

We onderscheiden elektrische en watergedragen vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming biedt als voordeel een snelle en vaak voordelige installatie. En je combineert het makkelijk met bijvoorbeeld zonnepanelen. Nadelen zijn dan weer het hogere stroomverbruik en dat het minder geschikt is voor grotere ruimtes. Wil je meer weten over elektrische vloerverwarming? Lees dan ons uitgebreide artikel over de voor- en nadelen van elektrische vloerverwarming in de woonkamer en andere ruimtes.

Dit zijn de voordelen van watergedragen vloerverwarming op een rij:

  • Geschikt voor het verwarmen van je hele woning, ook grote ruimtes.
  • Geschikt als hoofdverwarming.
  • Eenvoudig aan te sluiten op een warmtepomp. Je kunt ruimtes dan ook koelen.
  • Laag energieverbruik.

Om deze redenen biedt WARP Systems alleen watergedragen systemen. Je kunt bij ons kiezen uit watergedragen vloerverwarming in een natbouwsysteem of een droogbouwsysteem. Ons SpeeTile natbouwsysteem is geschikt voor zwevende, verlijmde en gegoten afwerkvloeren. Ons SpeeTherm droogbouwsysteem is licht van gewicht (maar 2,8 kg per m²) en past uitstekend bij zwevende afwerkvloeren. Beide systemen zijn geschikt als hoofdverwarming.

We maken kiezen zo makkelijk mogelijk voor je met onze systeemkeuze test: vul enkele simpele vragen in en je weet snel welk systeem het best bij jouw situatie past.

vloerverwarming in een appartement

Koelen met vloerverwarming

Wist je dat je WARP vloerverwarming ook kunt inzetten om te koelen? Je hebt dan wel een warmtepomp nodig. Het werkt simpel samengevat als volgt: op warme dagen laat het systeem koud water stromen door de verwarmingsbuizen. Dat onttrekt warmte aan de lucht en voert dit direct af. Zo bereik je met gemak een afkoeling van zo’n 5 graden.

Vloerverwarming in je woonkamer installeren

Hoe leg je vloerverwarming aan? Dat is afhankelijk van de soort vloerwarming. Traditionele vloerverwarming bijvoorbeeld, is echt werk voor professionals die het systeem infrezen. De vloerverwarming van WARP Systems aanleggen gaat een stuk makkelijker, namelijk zonder hak-, breek- en freeswerk! Onze beide vloerverwarmingssystemen hebben een opbouwhoogte van maar 1,5 cm. Dat maakt het eenvoudig zelf te leggen, op vrijwel elke ondergrond. Met ons handige klik-breek-schuifsysteem leg ook jij zo jouw vloerverwarmingssysteem aan.

Vloerverwarming woonkamer kosten

Wil je vloerverwarming in de woonkamer aanleggen, dan wil je natuurlijk wel graag van tevoren weten wat dit gaat kosten. Vraag daarom gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan. Je ontvangt dan binnen één werkdag een scherp overzicht van alle vloerverwarming woonkamer kosten.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven