NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

5 vloerverwarming tips van experts: zo maak jij zelf de juiste keuze!

Vloerverwarming is een manier van verwarmen die erg comfortabel is. Om het voor jouw beste systeem te kiezen en installeren, hebben we een aantal vloerverwarming tips voor je op een rijtje gezet. Zo zit jij er straks lekker warm (of koel) bij.

Onze 5 tips:

  1. Isoleren
  2. Kies het juiste type vloerverwarming
  3. De vloerverwarming zelf aanleggen of laten aanleggen?
  4. Goede voorbereiding
  5. Genieten van jouw vloerverwarming!

1. Begin bij het begin: isoleren

vloerverwarming waar op letten isolatiemateriaal

Onze eerste vloerverwarming tip is: start met het isoleren van de woning. Is deze namelijk goed geïsoleerd, dan gaat er minder warmte verloren en wordt de energie effectiever gebruikt. Heb je dit gedaan is een vloerverwarming een slimme keuze als je je woning of kantoorpand verder wil verduurzamen.  

In het Bouwbesluit staat welke isolatie-eisen er op dit moment zijn.

2. Kies het juiste type vloerverwarming

Het kiezen van de juiste systemen

Vervolgens is het belangrijk dat je je eigen situatie in kaart brengt. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming, maar welke past bij jouw situatie? Dat is afhankelijk van onder andere de ondervloer waar de vloerverwarming op komt, welke afwerkvloer je graag wilt en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de vloerverwarming. 

Met onze handige systeemkeuzetool kom je daar binnen een minuut achter.

3. De vloerverwarming zelf aanleggen of laten aanleggen?

laten aanleggen van de vloerverwarming

Je hebt besloten welk vloerverwarmingssysteem je gaat gebruiken in de woning. Dan is het nu verstandig om een planning te maken. Stel jezelf de volgende twee vragen: 

  1. Wanneer wil ik de vloerverwarming geïnstalleerd hebben
  2. Ga ik dit zelf doen of laat ik de vloerverwarming leggen? 

Als je het vloerverwarmingssysteem zelf gaat installeren, is het slim om montage-instructievideo’s en een handleiding van WARP Systems te bekijken. Zo weet je welke stappen je moet zetten en kun je hier in de planning rekening mee houden. 

Kies je ervoor om het vloerverwarmingssysteem te laten leggen, dan adviseren we je om op tijd de gewenste datum te reserveren. Zo weet je zeker dat je terecht kunt wanneer dat voor jou uitkomt en dat alles soepel verloopt. 

4. Goede voorbereiding

voorbereiding vloerverwarming in een oud huis

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg ervoor dat alle voorbereidingen getroffen zijn voordat het vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd wordt, zoals:

  • Zorg dat de eventuele oude vloer verwijderd is
  • Haal alle spullen van de vloer en maak deze schoon.

5. Genieten van jouw vloerverwarming!

vloerverwarming in een woning

Is jouw vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd, de afwerkvloer geplaatst en het eventuele opstookprotocol uitgevoerd? Vergeet dan niet te genieten van de heerlijke warmte! En, als jouw systeem gekoppeld is aan een warmtepomp, ook van prettige koeling in de zomer.

Vloerverwarming tips: tijd om aan de slag te gaan!

Dankzij onze vloerverwarming tips weet je nu precies wat er nodig is om een vloerverwarmingssysteem in jouw woning of kantoorpand te installeren. 

Nu is het tijd om aan de slag te gaan! Vraag hieronder direct geheel vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je waar je aan toe bent.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven