NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming in de slaapkamer

Gemiddeld slapen we 6 tot 8 uur, bij voorkeur in onze eigen slaapkamer. Daarnaast gebruiken veel mensen de slaapkamer ook om zich bijvoorbeeld even in terug te trekken, te studeren en nog veel meer. Kortom, de slaapkamer is een veelgebruikte ruimte in een woning. Daar heb je natuurlijk graag comfortabele, gelijkmatige warmte. Daarom plaatsen steeds meer huishoudens vloerverwarming in de slaapkamer. Wat zijn hiervan de voordelen? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de kosten?

De voordelen van vloerverwarming in je slaapkamer

Of je het nu in de woonkamer, slaapkamer, keuken of andere ruimte legt: vloerverwarming is een energiezuinige, comfortabele en hygiënische manier van verwarmen. Het systeem verdeelt warmte gelijkmatig en daardoor voelt het comfortabeler in een ruimte dan verwarming door traditionele radiatoren. Daarnaast helpt vloerverwarming luchtcirculatie voorkomen en dat draagt bij aan een optimale luchtkwaliteit. Je hebt dan bijvoorbeeld veel minder last van ronddwarrelend stof. Vloerverwarming kan ook ruimte besparen; installeer je vloerverwarming als hoofdverwarming, dan kunnen de radiatoren de deur uit.

Met welke bijzonderheden moet je rekening houden in de slaapkamer?

Een verouderde opvatting over vloerverwarming is dat je die altijd aan moet laten staan. Dat is natuurlijk niet wenselijk in de slaapkamer. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig. Wel is de opwarmtijd van vloerverwarming afhankelijk van het type systeem dat je kiest. De lage opbouwsystemen van WARP Systems bijvoorbeeld, verwarmen de ruimte (mits goed geïsoleerd) al binnen 30 – 45 minuten.

Hou bij het aanleggen van vloerverwarming rekening met verschillende zones. Een indeling in zones biedt volop mogelijkheden om de temperatuur van de woonkamer, badkamer en slaapkamer(s) afzonderlijk van elkaar in te stellen. Zo geniet je thuis van jouw vloerverwarming op de momenten die jij wil, in de ruimtes die je wil.

Vloerverwarming in de slaapkamer van WARP Systems

Welke mogelijkheden zijn er?

  • Watergedragen vloerverwarming: De ruimte wordt opgewarmd door middel van buizen waar warm water doorheen stroomt. Dit systeem is energiezuinig.
  • Elektrische vloerverwarming: Elektrische vloerverwarming warmt op door middel van elektriciteit. Het wordt niet vaak als hoofdverwarming gebruikt omdat bij grotere oppervlaktes watergedragen vloerverwarming voordeliger is in verbruik.

Met de watergedragen vloerverwarmingssystemen van WARP Systems zoals SpeeTile 10 en SpeeTherm 15 kun je heel eenvoudig genieten van vloerverwarming. Slaapkamers en andere ruimten verwarm je er snel mee.

Wat kost vloerverwarming in de slaapkamer?

De kosten van vloerverwarming zijn elke keer weer anders. Natuurlijk wil je wel graag van tevoren weten waar je aan toe bent. Vraag daarom gratis en vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan binnen een werkdag een scherpe en complete prijsopgave van ons.
Weet je nog niet precies welke soort vloerverwarming je wil? Maak gebruik van onze handige vloerverwarming systeemkeuze. Aan de hand van een aantal simpele vragen vind je het systeem dat het beste bij jouw situatie past.

Vloerverwarming van WARP Systems in de slaapkamer

Met de watergedragen vloerverwarmingssystemen van WARP Systems geniet je eenvoudig en snel van vloerverwarming. Onze systemen zijn slechts 15 mm dik, veel dunner dan traditionele vloerverwarming. Hakken en breken is niet nodig en het systeem is op vrijwel elke soort ondervloer aan te leggen.

Wil je meer weten over de prijzen, de installatie of heb je andere vragen over onze vloerverwarming voor in de slaapkamer of een andere ruimte? Vraag eenvoudig direct een offerte aan of neem contact op!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven