NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming per kamer regelen? Zo doe je dat!

Vloerverwarming werd vroeger eigenlijk alleen in de woonkamer geplaatst. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden: zelfs op de bovenverdieping, bijvoorbeeld in de slaapkamer of badkamer, kun je kiezen voor vloerverwarming! Alleen: in de badkamer wil je waarschijnlijk af en toe wat extra warmte, in de slaapkamer heb je het liever wat koeler. Dan is vloerverwarming per kamer regelen een slimme keuze. Daarmee bepaal je per kamer hoeveel je verwarmt. Dat zorgt voor nog veel meer comfort. Hoe werkt dat eigenlijk? Wat zijn de voordelen? Alles over vloerverwarming per kamer regelen, ook wel zoneregeling genoemd, lees je in deze blog.

Leeswijzer

Overal dezelfde temperatuur of de verwarming per kamer bepalen?

Vloerverwarming is een comfortabele manier van verwarmen. Zo comfortabel dat de meeste mensen het willen toepassen in de woonkamer, keuken, gang, toilet, slaapkamers, studiekamer… Het liefst gewoon overal in huis!

Het aanleggen van de verwarmingsbuis heeft invloed op de temperatuur die elke kamer wordt. Je legt vloerverwarming altijd in groepen. Deze groepen sluit je aan op een verdeler, die het warme water gelijkmatig over alle groepen verdeelt. Je kunt ervoor kiezen om de groepen door verschillende ruimtes heen te laten lopen of specifiek per ruimte te leggen. Als je in dat laatste geval ook nog eens een zoneregelingssysteem op de verdeler zet, kun je vervolgens per ruimte de temperatuur van de vloerverwarming regelen zoals jij dat wilt.

vloerverwarming per kamer regelen met zoneregeling van WARP Systems

Zoneregeling voor de ideale temperatuur

Met zoneregeling regel je letterlijk de aparte zones/kamers in een woning of gebouw. Zoneregeling kan op twee manieren worden toegepast: je kunt de temperatuur van vloerverwarming per kamer handmatig of via een zoneregelingssysteem regelen.

Handmatig
Handmatig kun je op de meeste verdelers per groep een ruimte warmer of kouder maken. Dat is alleen niet zo precies te regelen als bij een kamerthermostaat. De verdeler is bovendien vaak gepositioneerd op een verborgen of lastig te bereiken locatie.

Een zoneregelingssysteem
is daarom handiger. Dit systeem bestaat uit knoppen die op de verdeler worden gemonteerd. Deze knoppen zijn met elkaar verbonden en worden met 1 stekker in het stopcontact gestoken. Per groep op de verdeler moet een zoneregelingknop worden geplaatst. Deze wordt gemonteerd op de retourbalk (waar het water uit gaat) die op de verdeler zit. Vaak communiceren deze knoppen draadloos direct met een kamerthermostaat of via een tussenkastje. Elke aparte zone of kamer moet een eigen thermostaat hebben. Zo kan de temperatuur in een kamer apart van een andere kamer worden geregeld.

Het voordeel van zoneregeling via een systeem is dat deze vaak aan een app op je telefoon gekoppeld is. Zo kun je gemakkelijk overal waar je bent de temperatuur in jouw huis veranderen. Van tevoren instellen via een vaste planning is ook mogelijk. Dit is niet alleen handig, maar bespaart ook energie. Je gebruikt je vloerverwarming namelijk alleen wanneer je deze echt nodig hebt. Hierbij zijn zoneregelingssystemen vaak zo slim gebouwd dat deze ook zelf aangeven hoe je nog meer energie kunt besparen op basis van analyses van jouw verwarmingspatronen.

Er bestaan veel verschillende soorten zoneregelingssystemen die vaak op alle soorten vloerverwarmingsverdelers te installeren zijn. Wil je jouw zoneregelingssysteem zelf monteren op de verdeler? Neem dan een kijkje bij plugwise.com . Plugwise levert zoneregelelingssystemen voor een strak interieur met handige en duidelijke handleidingen en video’s.

Vloerverwarming per kamer regelen met WARP Systems

Bij WARP Systems vind je laagtemperatuur-vloerverwarmingssystemen. Deze systemen hebben een opbouwhoogte van slechts 1,5 cm en zijn licht in gewicht. Daardoor zijn ze ideaal voor verbouwingen en renovaties. De systemen reageren bovendien supersnel: ze hebben een opwarmtijd van slechts 30-45 minuten. De vloerverwarmingssystemen van WARP Systems met daarbij onze verdelers zijn geschikt om vloerverwarming per kamer te regelen.

Installeer jouw WARP-systeem zelf of laat je ontzorgen door ons montageteam! Vraag direct geheel vrijblijvend een offerte aan. Die krijg je van ons al binnen 1 werkdag binnen. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven