NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Mogelijkheden vloerverwarming in een oud huis

Vloerverwarming is een populaire manier om je woning te verwarmen. Het is niet alleen comfortabel, maar ook duurzaam en er komen geen radiatoren aan te pas. Dat bespaart ruimte en ziet er strakker uit. In nieuwbouwwoningen zit vaak al vloerverwarming, maar wat zijn de mogelijkheden bij huizen van voor het jaar 2000? Wonen in een karakteristieke jaren 30 woning is bijvoorbeeld zeer gewild, maar is vloerverwarming in een oud huis wel mogelijk?

Het korte antwoord is ja. De vloerverwarming van WARP Systems is uitermate geschikt om te plaatsen in oudere woningen. Welke opties zijn er en waar moet je rekening mee houden als het gaat om vloerverwarming in een oud huis? We zetten het voor je op een rij.

Vloerverwarming leggen in een oud huis

Of je nu te maken hebt met een houten of betonnen ondervloer, isolatiemateriaal of tegels: WARP Systems vloerverwarming past vrijwel altijd. We bieden twee vloerverwarmingssystemen: het droogbouwsysteem SpeeTherm en het natbouwsysteem SpeeTile. Welke je kiest is afhankelijk van:

  • De ondervloer in jouw woning.
  • Welke afwerkvloer je kiest.
  • Jouw persoonlijke voorkeur: we lichten de verschillen hieronder toe.

SpeeTherm is een droogbouwsysteem. Dat houdt in dat je direct na installatie een zwevende of stijve afwerkvloer kunt leggen. Ideaal voor bijvoorbeeld laminaat en parket. Dit systeem breng je aan op een betonnen of (instabiele) houten ondervloer.

Bij natbouwsystemen komt op het verwarmingssysteem een natte vulmassa. Deze breng je aan op een betonnen of stabiele houten ondervloer. Werk je de vloer vervolgens af met een zwevende, verlijmde of gegoten afwerkvloer – zoals laminaat, parket, pvc, tegels of een gietvloer – dan is een natbouwsysteem zoals SpeeTile de juiste keuze.

Zelf leggen of laten leggen?

We maken het je graag makkelijk: onze specialisten leggen de vloerverwarming in één dag professioneel voor je aan. Ben je een handige en ervaren klusser? Dan kun je vast overweg met onze systemen, waarbij je niet hoeft te hakken, frezen of breken. Je ontvangt gratis heldere instructies, duidelijke instructievideo’s en een legplan op maat.

Benieuwd hoe het aanleggen van onze systemen in de praktijk gaat? Lees dan hier verder: vloerverwarming zonder frezen. 

laten aanleggen van de vloerverwarming

Veelgestelde vragen over mogelijkheden vloerverwarming in een oud huis

We krijgen regelmatig vragen van klanten over de kenmerken van oude huizen. Waar moet je extra rekening mee houden? Dit zijn de meest genoemde punten:

  • Ik wil graag vloerverwarming in een oud huis, kan dit zonder frezen?
  • Ik heb een houten ondervloer, kan daar vloerverwarming op?
  • Ik wil mijn vloer eerst isoleren, kan ik daarna vloerverwarming leggen?
  • Ik heb weinig opbouwhoogte beschikbaar, kan ik toch vloerverwarming aanleggen?
  • Ik heb een parketvloer. Als ik deze weghaal, heb ik dan voldoende ruimte voor vloerverwarming?
  • Mijn woning is geïsoleerd volgens het bouwbesluit. Is dat voldoende om vloerverwarming te installeren als hoofdverwarming?
  • Ik wil in de toekomst een warmtepomp. Kan ik de vloerverwarming van WARP Systems daarop aansluiten?

Op al deze vragen is het antwoord ja. WARP Systems is het meest veelzijdige verwarmings- en koelingssysteem. Onze watergedragen systemen zijn de dunste laagbouw-vloerverwarmingssystemen op de markt. Ben je benieuwd hoe het er in de praktijk uit komt te zien? Bekijk dan de foto’s van onze succesvol afgeronde projecten.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Door de opbouwhoogte van maar 15 mm, is het binnen 30-45 minuten heerlijk warm in huis. Zelfs met een lagere aanvoertemperatuur dan bij radiatoren of andere vloerverwarmingssystemen. Dat zorgt voor minder stookkosten. Zo verduurzaam je snel en eenvoudig je woning: goed voor het milieu en je portemonnee!

Isolatie belangrijk bij vloerverwarming

Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen met een zeer goede isolatiewaarde opgeleverd. Bij huizen die voor 2000 gebouwd zijn, is het echter noodzakelijk om te checken; welke maatregelen zijn er al genomen om het huis te isoleren? En welke mogelijkheden zijn er nog om de isolatiewaarde te verbeteren? Want hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe beter de vloerverwarming tot zijn recht komt.

Verwarmen en koelen met vloerverwarming

Bij het woord vloerverwarming denk je waarschijnlijk niet direct aan koelen. Toch is het heel eenvoudig om te koelen met het laagtemperatuur, watergedragen vloerverwarmingssysteem van WARP Systems. Koelen is alleen mogelijk als jouw warmtebron naast warm water ook koud water kan leveren. Momenteel kun je dus alleen koelen met een warmtepomp. Wil je meer weten over warmen en koelen met een warmtepomp? Lees dan hier verder: koelen met vloerverwarming.

Doe de systeemkeuze-test

Wil jij weten welke vloerverwarming het beste past bij jouw situatie? Doe dan de systeemkeuze-test. Vul enkele eenvoudige vragen in en ontdek binnen een minuut welk systeem het beste bij jouw situatie past. Heb je de test gedaan of weet je al welk systeem jij graag wilt hebben? Dan ben je vast benieuwd hoeveel vloerverwarming in jouw woning gaat kosten: vraag vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt dan binnen 1 werkdag een heldere en volledige prijsopgave! Heb je vragen over vloerverwarming in een oud huis of andere vragen? Neem contact met ons op.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven