NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming op een houten vloer: kan dat?

Heb je een houten vloer en wil je graag vloerverwarming? Dan heb je daar vast allerlei vragen over. Kan dit wel? En als het kan, wat voor systeem heb je dan nodig? Hoe plaats je vloerverwarming op houten vloeren? Voor antwoord op al deze vragen ben je bij WARP Systems aan het juiste adres! We vertellen je in deze blog alles over welke systemen vloerverwarming op houten (onder)vloeren passen.

Leeswijzer

Vloerverwarming op een houten vloer: droogbouw of natbouw systeem?

Laten we voorop stellen: vloerverwarming op houten ondervloeren plaatsen kan zeker! Bij WARP Systems kies je voor een watergedragen vloerverwarmingssysteem. Daarvan zijn er twee soorten: een droogbouw systeem en een natbouw systeem. Een droogbouw systeem wordt, zoals het woord al zegt, droog geplaatst. Er komt dus geen natte laag of lijm aan te pas. Ook de afwerkvloer moet zwevend worden geplaatst. Bij een natbouw systeem komt er wel een natte laag over het systeem heen. Je hebt daardoor ook keuze uit meerdere afwerkvloeren, omdat een verlijmde of gegoten afwerkvloer hierbij wel een optie is. 

Bij WARP Systems vind je twee systemen: 

Het droogbouw systeem SpeeTherm

Dit systeem weegt slechts 3 kg/m². Daardoor is het niet alleen eenvoudig te installeren, maar ook heel geschikt voor houten constructies. Het SpeeTherm systeem bestaat uit EPS-platen, AluTherm warmte geleidingsprofielen voor de warmtespreiding en SpeeTube verwarmingsbuizen.

Het natbouw systeem SpeeTile

Dit systeem wordt afgewerkt met SpeeTop vulmassa. Door de lage opbouwhoogte en het lichte gewicht van 30 kg/m² inclusief SpeeTop vulmassa is deze in veel situaties geschikt. Vooraf meten en ter plekke snijden is niet nodig als je SpeeTile installeert, dankzij het unieke klik-breek-schuifsysteem.

Beide systemen hebben een hele lage opbouwhoogte (slechts 15mm). Daardoor past het systeem in bijna elke situatie! Bovendien besparen beide systemen, of ze nu aangesloten zijn op een cv-ketel of een warmtepomp, energie. Ook reageren ze heel snel op een warmtevraag: in no-time is het warm!

vloerverwarming op houten vloer

Vloerverwarming met een stabiele of instabiele houten ondervloer

Welk systeem geschikt is voor jouw situatie hangt onder andere af van het soort houten ondervloer dat je hebt. Zo heb je stijve en stabiele houten ondervloeren en instabiele flexibele ondervloeren. Bij een stabiele en stevige houten ondervloer zijn zowel het natbouw als het droogbouw systeem van WARP Systems geschikt. Bij een instabiele flexibele houten ondervloer kies je altijd voor een droogbouw systeem. Het droogbouw systeem beweegt namelijk mee met de ondervloer en scheurt daardoor niet.

Vloerverwarming op houten vloeren: met de systemen van WARP Systems is dat geen enkel probleem. Maar welk systeem past het best bij jouw specifieke situatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Dan kijken we samen met jou naar de beste oplossing!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven