Wil je ook werken bij WARP Systems? Bekijk onze vacatures!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming op de bovenverdieping: kan dat?

Veel mensen kiezen voor vloerverwarming in benedenruimtes zoals bijvoorbeeld de woonkamer. Zo geniet je van een aangenaam verwarmde ruimte, heb je lagere energiekosten en geen radiatoren meer in het zicht. Op de bovenverdiepingen komt vloerverwarming minder vaak voor. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld houten ondervloeren en het zware gewicht van traditionele vloerverwarming. Maar dat is vanaf nu geen probleem meer! WARP Systems heeft twee systemen waarmee je met vloerverwarming bovenverdiepingen comfortabel én duurzaam maakt!

Vloerverwarming bovenverdieping: duurzamer en mooier

Ruimtes op een bovenverdieping, zoals een slaapkamer, badkamer of werkkamer, worden doorgaans verwarmd met behulp van (design)radiatoren. Het nadeel van radiatoren is dat deze in het zicht hangen, ruimte innemen en veel energie verbruiken. Een duurzamere en esthetischere optie is vloerverwarming. Vloerverwarming gebruikt een lagere aanvoertemperatuur. Hierdoor hoeft een cv-ketel minder energie (warmte) op te wekken.

Per ruimte andere behoeften

Het verschil tussen verwarmen op de bovenverdieping of de begane grond is het daadwerkelijke gebruik van de verwarming. Zo wil je dat ‘s ochtends de badkamer lekker warm is en op alleen specifieke momenten een verwarmde slaapkamer.

Vloerverwarming bovenverdieping badkamer

Traditionele vloerverwarming is echter zwaar en reageert traag. Als je een ruimte dan niet constant verwarmt, maar af en toe, duurt het heel lang voordat die ruimte warm is. Gelukkig hebben de innovatieve systemen van WARP Systems wel een zeer snelle reactietijd. Zeer geschikt dus voor in ruimtes die je niet constant wilt verwarmen. Met behulp van een zoneregelingssysteem verwarm je de verschillende ruimtes apart.

Twee systemen voor vloerverwarming bovenverdiepingen

Ontdek de twee systemen met beiden een hoogte van slechts 1,5 cm:

1. Vloerverwarming op de bovenverdieping met het SpeeTile natbouw systeem

Voor zowel betonnen ondervloeren als stabiele houten ondervloeren. Het systeem weegt ongeveer 25 kg/m²

Dat is een stuk lichter dan traditionele vloerverwarming, waarbij het gewicht per m² pas start vanaf 100 kg. Verder ben je helemaal vrij in de keuze van afwerkvloeren. Overleg voor de zekerheid wel even met je vloerenleverancier. Ook de snelle reactietijd van 30-45 min maakt het geschikt voor bovenverdiepingen en ruimtes waar snel warmte nodig is.
Meer over SpeeTile >

2. Vloerverwarming op de bovenverdieping met het SpeeTherm droogbouw systeem

Geschikt voor betonnen ondervloeren en onstabiele houten ondervloeren, die vaak voorkomen op bovenverdiepingen. Het systeem heeft slechts een totaalgewicht van 3 kg/m².

Omdat dit vloerverwarmingssysteem een droog systeem is, komt er geen natte laag aan te pas. Dit geldt ook voor de afwerkvloer. Over dit systeem plaats je droge afwerkvloeren zoals laminaat of parket. Het systeem kun na plaatsing van de afwerkvloer direct gebruiken en heeft net als het SpeeTile systeem een snelle reactietijd.
Meer over SpeeTherm >

Combineer SpeeTile en SpeeTherm voor het beste totaalsysteem

Het handige aan de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems is dat deze te combineren zijn met elkaar. Wil je bijvoorbeeld SpeeTherm in de slaapkamers en de hal en SpeeTile in je badkamer? Dan kunnen de systemen door dezelfde opbouwhoogte in elkaar worden gelegd. Ideaal als je overal op de bovenverdieping het comfort van vloerverwarming wilt ervaren.

Vloerverwarming op de bovenverdieping? Ja, het kan!

Geïnteresseerd in de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems? Vraag dan direct geheel vrijblijvend een offerte aan. Dan krijg je supersnel inzicht in alle mogelijkheden voor jouw situatie.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven