Wil je ook werken bij WARP Systems? Bekijk onze vacatures!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming onder een keuken

Steeds meer huishoudens gaan over op vloerverwarming in de keuken. Wat zijn de voordelen daarvan? Welke keuzes heb je en hoe houd je rekening met de koelkast, een kookeiland en de keukenkastjes bij vloerverwarming onder je keuken? We zetten het voor je op een rij.

Voordelen van vloerverwarming in de keuken

De keuken is een belangrijke plek in huis waar je gemiddeld veel tijd doorbrengt. Daarom is het fijn als deze ruimte comfortabel warm is. Vloerverwarming onder de keuken is dan een perfecte optie, omdat het zorgt voor een gelijkmatige, comfortabele warmte. Kies je voor vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan bespaar je ook nog eens ruimte: de radiatoren kunnen weg en de vloerverwarming ligt onder de vloer, dus neemt geen ruimte in.

Vloerverwarming in je keuken is ook zeer hygiënisch. Door de gelijkmatige warmte krijgen vocht en bacteriën veel minder kans. Hierdoor is de vloer minder gevoelig voor onder andere schimmels en andere micro-organismen.

Keuzes bij vloerverwarming onder keuken

Vloerverwarming verdelen we grofweg onder in natbouw- en droogbouwsystemen. Bij natbouw komt er een natte laag over het vloerverwarmingssysteem. Zodra dit droog en vlak is, kan er vrijwel elke gewenste afwerkvloer overheen. Bij droogbouw vloerverwarming is het juist zo dat deze afgewerkt wordt met een zwevende afwerkvloer, zoals laminaat of parket. Het is mogelijk om PVC te verlijmen op het droogbouwsysteem, maar dan dien je er een tussenlaag van bijvoorbeeld Jumpax basic tussen te plaatsen.

Nog twee keuzes die komen kijken bij vloerverwarming aanleggen in de keuken:

  • Wil je het systeem als hoofd- of bijverwarming gebruiken? De vloerverwarming van WARP Systems is geschikt om te gebruiken als hoofdverwarming
  • Wil je het vloerverwarmingssysteem niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling gebruiken? Dat is mogelijk, maar dan heb je wel een warmtepomp nodig. 

Welke soort vloerverwarming kies jij? We helpen je op met onze systeemkeuze hulp.

WARP Systems vloerverwarming in een keuken geplaatst

Vloerverwarming onder de keukenkastjes

Vloerverwarming onder de keukenkastjes is op zich geen probleem. Vloerverwarming werkt op relatief lage temperaturen. De kans is klein dat bijvoorbeeld voedsel in je keukenkasten te warm wordt. Toch raden wij af om vloerverwarming te plaatsen onder keukenkastjes. Het is simpelweg niet nodig.

Vloerverwarming onder een kookeiland

Onder een kookeiland vloerverwarming plaatsen, raden we wel aan. Ga je namelijk de keuken na verloop van tijd anders inrichten, bijvoorbeeld het kookeiland verplaatsen of verwijderen, dan is de vloerverwarming in ieder geval al aanwezig op die plek.

Koelkast op de vloerverwarming

Een koelkast kun je in principe gewoon op vloerverwarming plaatsen. Let uiteraard wel op dat de koelkast niet te warm wordt door de vloerverwarming eronder. Wordt de koelkast te warm, dan moet deze harder werken om te koelen en dat kost meer energie. Dat voorkom je eenvoudig door een isolatielaag onder de koelkast aan te brengen.

Vloerverwarming onder jouw keuken? Vraag een offerte aan!

De vloerverwarming van WARP Systems is een dun en licht systeem, dat hierdoor in iedere ruimte past. Je legt het over een bestaande ondervloer heen; daardoor heb je een relatief korte legtijd. Je hoeft ook niet te hakken of te breken, dus je hebt geen last van puin en stof.

Wil je vloerverwarming onder jouw keuken, dan wil je natuurlijk wel graag van tevoren weten wat dit gaat kosten. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan, je krijgt dan van ons een scherp overzicht van de kosten van vloerverwarming in jouw keuken.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven