Wil je ook werken bij WARP Systems? Bekijk onze vacatures!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming in de garage

Transformeer jouw garage naar een veelzijdige ruimte met vloerverwarming. Vloerverwarming is een uitstekende keuze voor garages; ontdek de voordelen van een verwarmde garage en maak optimaal gebruik van deze ruimte. We zetten voor je op een rij waar je aan moet denken bij het installeren van vloerverwarming in de garage.

Vloerverwarming garage: hier moet je aan denken

Vloerverwarming is niet alleen populair in woonkamers, badkamers, keukens en slaapkamers, maar je ziet het ook steeds meer in ruimtes zoals bedrijfsruimtes, zolders en de garage. Het installeren van vloerverwarming in de garage vraagt om een goede voorbereiding, om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen. Dit zijn de aandachtspunten:

  • Isolatie versterkt het effect van vloerverwarming: in een goed geïsoleerde garage voorkom je warmteverlies en verbeter je de efficiëntie van het systeem.
  • Check van tevoren of het type vloer in de garage geschikt is voor vloerverwarming.
  • Ook de vloerbelasting is belangrijk. Garagevloeren belast je vaak zwaarder dan vloeren in andere ruimtes. Dus zorg ervoor dat de vloerconstructie en het materiaal geschikt zijn om de belasting te dragen. Raadpleeg een professional om je ervan te verzekeren dat het vloerverwarmingssysteem de beoogde vloerbelasting aankan.
  • Denk ook aan de regeling en thermostaat. Een zoneregeling systeem bijvoorbeeld, stelt je in staat om de temperatuur in verschillende zones te regelen. Zo kun je jouw werkruimte warmer houden dan het parkeergedeelte. Een programmeerbare thermostaat helpt je ook om energie te besparen; door automatische aanpassingen op basis van je dagelijkse schema.
  • Zorg dat je op de hoogte bent en voldoet aan lokale bouwvoorschriften en regelgeving met betrekking tot vloerverwarming in de garage.

Watergedragen vloerverwarming voor de garage

Wat betreft het type vloerverwarming, is watergedragen vloerverwarming de beste optie voor de garage. Dit systeem leidt warm water door buizen in de vloer. Daardoor geeft de vloer zelf warmte af aan de ruimte. Het is daarnaast ook een duurzame oplossing die je kunt combineren met een warmtepomp.

WARP Systems: de ideale keuze voor vloerverwarming in jouw garage

Met het WARP Systems watergedragen vloerverwarmingssysteem kun je kiezen tussen een natbouwsysteem en een droogbouwsysteem. Beide systemen zijn geschikt als hoofdverwarming. En het mooie is, de installatie is lang niet zo ingewikkeld als bij traditionele vloerverwarming. Je kunt het makkelijk en snel zelf installeren met behulp van de handleiding en instructievideo’s.

Kies jij voor natbouw of droogbouw? De keuze hangt af van factoren als de beschikbare ruimte, bouwstructuur en gewenste installatietijd. Doe eenvoudig en snel onze systeemkeuze test en je weet direct wat de beste keuze is in jouw situatie.

Vraag een offerte aan

Vloerverwarming is niet alleen voor woonruimtes, maar ook voor garages een ideale oplossing. Het is efficiënt, kostenbesparend, veilig en comfortabel. Wil jij vloerverwarming in jouw garage? Vraag nu een offerte aan en ontvang binnen 1 werkdag een compleet overzicht van het benodigde materiaal, gereedschap en de kosten voor het leggen van jouw vloerverwarming.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven