NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming en renovatie

De meeste verbouwingen en renovaties zijn ruwweg gericht op het vergroten van het wooncomfort. Dit kan heel praktisch zijn het verkrijgen van meer woonruimte. Maar ook het verhogen van de woonkwaliteit en méér luxe zijn belangrijke redenen om te verbouwen. Benieuwd naar de mogelijkheden van vloerverwarming bij renovatie van een huis of pand? Ontdek hier welke systemen passen bij jouw renovatieproject.

Vloerverwarming bij renovatie aanleggen is eenvoudiger dan je denkt

Denk je na over het verbouwen of renoveren van je woning? Dan is het goed om stil te staan bij zaken als verwarming en/of koeling van je woning. Immers, na de verbouwing wil je genieten van het extra wooncomfort en zit je niet wachten om binnen korte tijd wéér te gaan verbouwen.

Bij een verbouwing of renovatie kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Dit kan zijn omdat ze eindelijk verlost willen zijn van die lelijke en ruimtekostende radiatoren. Ook het streven naar een lagere energierekening kan een rol spelen. Als je verbouwingsplannen maakt of tijdens het verbouwen kun je te maken krijgen met beperkingen en onmogelijkheden. Bijvoorbeeld dat je een houten vloer hebt of dat de vloer van je woning te slecht van kwaliteit is om vloerverwarming in te frezen. Woon je in een bovenwoning of appartement dan is infrezen van leidingen in de vloer waarschijnlijk niet eens toegestaan. Is dit jouw situatie, dan bieden de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems uitkomst!

Met het SpeeTile enSpeeTherm Vloerverwarmingssysteem van WARP Systems kun je namelijk zonder frezen genieten van vloer-, wand- of plafondverwarming én koeling. In deze blog gaan we in op de voordelen en kenmerken van het SpeeTile en SpeeTherm systeem.

SpeeTile vloerverwarming renovatie

SpeeTile systeem

SpeeTile is een innovatief vloerverwarmingssysteem dat bestaat uit kunststof matten waarin de vloerverwarmingsbuis vastgeklikt wordt. De SpeeTile matten koppel je op eenvoudige wijze aan elkaar. SpeeTile is bestemd voor afwerking met een ‘natte’ afwerklaag. Het SpeeTile systeem is geschikt om af te werken met vloertegels, natuursteen of plavuizen.

SpeeTile is ook geschikt voor wand- en/of plafondverwarming. Kun je de opbouwhoogte van je bestaande vloer niet wijzigen, en moet je de oplossing voor het verwarmen van je woning op andere plaatsen vinden, dan is SpeeTile absoluut een uitkomst!

Vloerverwarming renovatie: ga ook meteen voor koelen!

Een groeiende groep mensen heeft oog voor het milieu tijdens een verbouwing. Het doel is een aanzienlijk lager energiegebruik of zelfs een CO2-neutrale woning, die helemaal geen fossiele energie meer verbruikt. Om dezelfde redenen kiezen ook steeds meer mensen van wie de cv-ketel aan vervanging toe is, voor een lagetemperatuur-systeem zoals een warmtepomp. Dan is het goed om te weten dat het SpeeTile systeem bij uitstek geschikt is om aan een warmtepomp te koppelen en je het in de zomer goed kunt gebruiken om je woning te koelen!

vloerverwarming renovatie SpeeTherm

SpeeTherm Systeem

SpeeTherm is een ultradun ‘droogbouw’ vloerverwarmingssysteem bestaande uit piepschuim platen met sleuven. De platen worden direct op de bestaande vloer geplaatst. En dat kan trouwens ook een verdiepingsvloer zijn. Over de EPS-platen worden dunne aluminium platen (AluTherm) gelegd. Deze zorgen ervoor dat de warmte van de vloerverwarming optimaal verdeeld en snel naar de oppervlakte geleid wordt. Als de hele vloer bedekt is, kan de vloerverwarmingsbuis in de sleuven gedrukt worden en aangesloten worden op de verdelers. De totale opbouwhoogte van het SpeeTherm vloerverwarmingssysteem bedraagt slechts 15 mm.

Vele mogelijkheden vloerverwarming bij renovatie van verschillende type vloeren

SpeeTherm kan toegepast worden op houten ondervloeren, tegelvloeren als ook op beton- of steenachtige ondervloeren. Het SpeeTherm systeem is geschikt om af te werken met ‘zwevende’ vloeren zoals laminaat of parket.

De 10 voordelen van SpeeTile en SpeeTherm:

  1. Frezen van leidingsleuven niet nodig
  2. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
  3. Nagenoeg geen restmateriaal, snijverlies, afval
  4. Snelle installatie mogelijk
  5. Geringe opbouwhoogte
  6. Razendsnelle opwarming van de vloer
  7. Tevens geschikt voor wanden en plafonds (SpeeTile)
  8. Ook geschikt voor koeling
  9. Gelijkmatige warmteverdeling
  10. Lagere watertemperatuur, dus energiezuinig

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, aarzel niet en neem contact op met een van onze WARP-professionals. Wij helpen je graag verder!

Welk systeem past bij jouw renovatieproject?

Je weet nu welke vloerverwarmingssystemen er zijn en met welke aspecten je rekening moet houden bij een renovatie. Twijfel je nog welk van onze systemen het beste past in jouw situatie? Wij helpen je graag om het juiste systeem te kiezen! Vul enkele vragen in en vind binnen een minuut het juiste systeem voor jouw renovatieproject.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven