NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming elektrisch of water? Vind jouw ideale systeem

Wil je vloerverwarming leggen? Met vloerverwarming geniet je van een comfortabel en warm huis. Maar welk type vloerverwarming heb je nodig? Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van alle ins en outs over de verschillende soorten vloerverwarming: elektrisch of water.

Welke optie past het beste bij jouw woning? Wanneer installeer je watergedragen vloerverwarming en wanneer kies je voor elektrische vloerverwarming? In deze blog lees je wat de verschillen zijn en welke voordelen beide systemen hebben. Zo kun jij een goede keuze maken.

Wat zijn de verschillen tussen elektrische en watergedragen vloerverwarming?

Elektrische en watergedragen vloerverwarming zijn twee compleet verschillende soorten vloerverwarmingssystemen. Hieronder geven we je wat uitleg over de twee systemen en lichten we de verschillen voor je uit.

Elektrische vloerverwarming

Bij elektrische vloerverwarming warm je de vloer met elektriciteit op. De stralingswarmte zorgt ervoor dat de vloer warm wordt. Je plaatst verwarmingselementen, zoals kant-en-klare matten, verwarmingskabels of verwarmingsfolie onder de vloer. Elektrische vloerverwarming gebruik je het beste als bijverwarming. Je warmt hiermee de vloer van ruimtes als de badkamer tijdelijk op. Het aanleggen van deze vloerverwarming is goedkoop, maar de kosten voor het gebruik zijn vrij hoog.

Watergedragen vloerverwarming

Watergedragen vloerverwarming werkt heel anders. Dit verwarmingssysteem gebruikt de warmte van water. Er worden buizen onder de vloer geplaatst. De vloerverwarming wordt aangesloten op je cv-ketel of warmtepomp, waarna er water van 30 tot 40 graden door de verwarmingsbuizen stroomt. Met dit systeem warm je met gemak je hele huis op. Dat is heerlijk warm aan je voeten.

De voordelen van elektrische vloerverwarming

  • Heel geschikt voor het verwarmen van kleinere ruimtes, zoals de badkamer of het toilet.
  • Elektrische vloerverwarming heeft een korte opwarmtijd.
  • Vrijheid in het leggen van je vloerverwarming: je hoeft geen rekening te houden met de cv-ketel.
  • De kosten voor de aanleg zijn voordelig en het is ideaal in combinatie met zonnepanelen.

De voordelen van watergedragen vloerverwarming

  • Heel geschikt voor het verwarmen van je hele woning.
  • Gebruik vloerverwarming met water ook als hoofdverwarming.
  • Deze vloerverwarming sluit je eenvoudig aan op een warmtepomp. Dan kun je de ruimtes ook koelen.
  • Het energieverbruik van de watergedragen vloerverwarming is laag.
watergedragen vloerverwarming in een grote ruimte

Wanneer kies je voor vloerverwarming met water?

Een vloerverwarming leg je maar één keer aan. Daarom is het heel belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Afhankelijk van enkele factoren kies je voor een type vloerverwarming: elektrisch of water.

Wil je een kleine ruimte tijdelijk verwarmen? Dan kies je voor elektrische vloerverwarming.

Ben je op zoek naar een vloerverwarming voor je een grotere ruimte? Zoek je naar een verwarming die ook geschikt is als hoofdverwarming? Dan is een watergedragen vloerverwarming de beste keuze.

Hieronder geven we je een overzicht van alle factoren die belangrijk zijn:

WaterElektriciteit
EnergieverbruikLaagHoog
Verwarmen van kleine ruimtesGeschiktZeer geschikt
Verwarmen van grote ruimtesZeer geschiktOngeschikt
Gebruik als hoofdverwarmingZeer geschiktOngeschikt
Gebruik als bijverwarmingGeschiktGeschikt

Wanneer je het budget hebt voor een vloerverwarming met water, is dit een goede keuze. Zeker als je bezig bent met een verbouwing of in een nieuwbouwhuis gaat wonen. Hiermee kies je voor een duurzame toekomst en zit je er lekker warm bij.

Wil je meer adviezen voor het maken van een keuze? Lees de 5 vloerverwarming tips van experts.

Watergedragen vloerverwarming nodig? Kies voor WARP Systems

Past een watergedragen vloerverwarming het beste bij jouw woning? Bekijk de watergedragen systemen van WARP Systems. Wat je situatie ook is, wij hebben altijd een passende oplossing.

Onze systemen verwarmen je huis en kunnen in combinatie met een waterpomp zelfs koelen. Ze zijn eenvoudig te plaatsen door iedere professional of doe-het-zelver en zijn door de lage opbouwhoogte in iedere ruimte en situatie toepasbaar. Wil jij weten welk watergedragen vloerverwarmingssysteem bij jou past? Doe hier de systeemkeuzetest. Beantwoord de vragen en je weet binnen een minuut welk systeem je moet kiezen.

Weet je welk systeem je wilt hebben? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze al binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven