NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming in een bedrijfshal

De laatste jaren zien we een enorm toenemende vraag naar energiezuinige manieren om bedrijfspanden te verwarmen en koelen. Bijvoorbeeld bedrijfshallen, magazijnen en winkelruimtes. Steeds meer bedrijven kiezen voor vloerverwarming in hun bedrijfshal als efficiënte en comfortabele oplossing. In dit artikel ontdek je waarom vloerverwarming van WARP Systems een perfecte keuze is voor jouw bedrijfshal of ander bedrijfspand.

Vloerverwarming geschikt voor veel soorten bedrijfsruimtes

Vloerverwarming is geschikt voor verschillende soorten bedrijfshallen, zoals opslagruimtes, productiehallen en werkplaatsen. Door de gelijkmatige warmteverspreiding, biedt vloerverwarming bijvoorbeeld uitstekende opties voor bedrijven die werken met gevoelige materialen. Denk daarbij aan materialen die niet mogen bevriezen, of die een constante temperatuur vereisen. Daarnaast biedt vloerverwarming nog meer voordelen:

  • Energiebesparing: vloerverwarming is energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen, omdat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en de ruimte sneller op temperatuur is.
  • Comfort: vloerverwarming zorgt voor een aangename, gelijkmatige warmte in de hele bedrijfshal.
  • Esthetisch: geen radiatoren aan de muur, wat bijdraagt aan een strakke en moderne uitstraling van jouw bedrijfshal.
  • Ook voor koeling: combineer je vloerverwarming met een warmtepomp? Dat geeft je de mogelijkheid om ook te koelen.

Efficiënte stralingswarmte via de vloer

Luchtverwarming is momenteel nog de meest gebruikte methode voor het verwarmen van bedrijfshallen. Bij grote ruimtes is dit echter een inefficiënte manier van verwarmen. Er gaat namelijk veel energie mee verloren. In bedrijfshallen met grote hoogtes is het voordeliger om stralingswarmte via vloerverwarming te gebruiken. Deze stralingswarmte zorgt ook voor meer comfort op het niveau waar de mensen werken.

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming

Afhankelijk van het gebruik van de bedrijfsruimte, kan vloerverwarming dienen als hoofdverwarming of als bijverwarming. Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming inzetten hangt af van verschillende factoren, zoals isolatie, warmtebehoefte, de grootte van de ruimte en persoonlijke voorkeuren. Weet je niet zeker wat de beste oplossing is voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Isolatie bij vloerverwarming in een bedrijfshal biedt extra voordelen

Naast verwarming is ook isolatie een belangrijk onderwerp als het om bedrijfsruimtes gaat. Het isoleren van bedrijfshallen biedt namelijk veel voordelen. Isolatie houdt niet alleen de warmte binnen, maar draagt ook bij aan een constante temperatuur en luchtvochtigheid, en creëert geen tocht. Dit heeft positieve effecten op bijvoorbeeld het machinepark en de houdbaarheid van opgeslagen goederen. Daarnaast draagt isolatie ook bij aan het behoud van het gebouw zelf.

WARP Systems in plaats van noppenplaat vloerverwarming: ontdek waarom!

WARP Systems vloerverwarming

WARP Systems biedt twee hoofdtypen vloerverwarming aan: natbouw (het SpeeTile systeem) en droogbouw (het SpeeTherm systeem). Beide methoden bieden unieke kenmerken en voordelen. De keuze hangt af van verschillende factoren, zoals beschikbare ruimte, bouwstructuur en gewenste installatietijd. Wil je weten welk systeem het geschiktst is voor jouw situatie? Doe eenvoudig en snel onze systeemkeuze test!

Installeer WARP Systems vloerverwarming eenvoudig en snel

Vloerverwarming aanleggen ingewikkeld? Bij WARP Systems maken we de installatie van vloerverwarming eenvoudig en snel. Met onze complete doe-het-zelfpakketten kun je direct zelf aan de slag. Dankzij het handige klik-breek-schuifsysteem en het gratis meegeleverde legplan kun je de vloerverwarming binnen één dag op de ondervloer leggen. We bieden duidelijke handleidingen en instructievideo’s voor zowel SpeeTile als SpeeTherm, zodat zelfs beginnende doe-het-zelvers ermee aan de slag kunnen. Neem hier een kijkje hoe we dit hebben gedaan bij het hoofdkantoor van Walraven.

Vloerverwarming bedrijfshal kosten

Vloerverwarming zie je al vaak in woningen, in ruimtes zoals slaapkamers, keukens, woonkamers, zolders en garages. Vloerverwarming is voor bedrijfshallen echter ook een ideale oplossing.

Vloerverwarming is een efficiënte, kostenbesparende, veilige en comfortabele manier van verwarmen. Overweeg jij vloerverwarming voor jouw bedrijfshal? Ben je benieuwd naar de vloerverwarming bedrijfshal kosten en wil je graag advies op maat? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven