Wil je ook werken bij WARP Systems? Bekijk onze vacatures!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming badkamer

Wil jij genieten van een warme vloer onder je voeten, wanneer je uit bad of onder de douche vandaan stapt? Nooit meer ijskoude voeten op oncomfortabele tegels? Vloerverwarming in de badkamer maakt het je een stuk aangenamer. Met vloerverwarming van WARP Systems maak je eenvoudig je droom werkelijkheid en geniet je van een behaaglijke badkamer en warme voeten.

Leeswijzer

Vloerverwarming badkamer: waar moet je op letten?

De belangrijkste reden om vloerverwarming aan te leggen in de badkamer is comfort. Niet alleen voor de warme voeten, maar ook voor een meer gelijkmatige en daardoor prettigere warmte: geen grote verschillen tussen warme en koude plekken meer. Vloerverwarming is vaak ook duurzamer.

Hou er rekening mee, dat er plekken zijn waar je beter geen vloerverwarming kunt leggen. Onder een bad of onder een geïsoleerde douchebak bijvoorbeeld. Onder een betegelde inloopdouche kan vloerverwarming weer wel. Verder moet je erop letten dat de vloerverwarming niet te dicht bij de afvoer en leidingen komt.

Welke soorten vloerverwarming zijn geschikt in de badkamer?

Vloerverwarming delen we in de hoofdcategorieën droogbouw vloerverwarming en natbouw vloerverwarming in. Voor in de badkamer zijn alleen natbouw vloerverwarming systemen geschikt. De drie meest voorkomende soorten vloerverwarming verdelen we onder in elektrische, infrarood en watergedragen vloerverwarming:

Elektrisch

Dit type vloerverwarming zie je veel in badkamers. Dat komt doordat elektrische vloerverwarming in een relatief kleine ruimte vaak rendabel is; de stroomkosten blijven immers beperkt in een kleine ruimte. Ook is de lage opbouwhoogte een voordeel. Wel is het energieverbruik hoger dan bijvoorbeeld watergedragen vloerverwarming.

Infrarood

Deze variant is wellicht iets minder bekend. Dit systeem bestaat uit infrarood matten, die onder je badkamervloer komen. De matten verwarmen objecten met infraroodstraling en die stralen de warmte uit naar de rest van de ruimte. Infrarood vloerverwarming vereist maar een lage opbouwhoogte en is snel te plaatsen door een professional.

Watergedragen

Deze variant vloerverwarming wordt vaak ingezet bij grotere oppervlakken. Het is dan gemakkelijk om ook de badkamer mee te pakken, als je toch al bezig bent met de installatie van vloerverwarming.

Watergedragen vloerverwarming is mogelijk in twee varianten: gefreesd of opgebouwd. De watergedragen vloerverwarming van WARP Systems valt onder de variant opgebouwd. Ons systeem heeft een lage opbouwhoogte en is razendsnel op temperatuur: binnen 30 à 45 minuten.

Zet je een slimme meter op de vloerverwarming, dan kun je die instellen om bijvoorbeeld drie kwartier voor je wakker wordt de vloerverwarming in te schakelen en twee uur later weer automatisch uit te schakelen. Zo maak je optimaal gebruik van energie, warmte en comfort in je badkamer. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen? Lees dan hier verder.

Hoe realiseer je vloerverwarming in de badkamer?

Als eerste is het belangrijk om te bepalen welke van de bovenstaande mogelijkheden vloerverwarming het beste past bij jouw situatie. Ben je een beetje handig en kies je voor watergedragen vloerverwarming? Dan zit je goed bij WARP Systems: wij zijn producent en leverancier van ons eigen WARP systeem. Het is makkelijk te leggen, zonder hakken, breken of frezen. We ondersteunen doe-het-zelvers met:

  • Een compleet installatiepakket (optioneel inclusief gereedschap).
  • Duidelijke handleidingen inclusief instructiefilmpjes.
  • Een hulplijn per telefoon of e-mail voor alle vragen.

Comfortabele vloerverwarming in je badkamer snel realiseren? Vraag hier vrijblijvend jouw offerte aan. Je ontvangt deze binnen 1 werkdag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven