NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming in een appartement

Wil je vloerverwarming in een appartement of flat, maar twijfel je of dit wel mogelijk is? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vloerverwarming is ook in appartement of flat een goed alternatief voor of aanvulling op centrale verwarming. Dus, ga je verbouwen en verduurzamen, en staat vloerverwarming hoog op je wensenlijstje? Dan kies je ook in een flat of appartement voor duurzame en toekomstbestendige vloerverwarming.

Leeswijzer

 

Mogelijkheden voor vloerverwarming in een appartement of flat

Wil je vloerverwarming leggen in een appartementencomplex of flat? Dan moet je rekening houden met de onderburen. Doordat meerdere bewoners boven elkaar wonen, is het infrezen van vloerverwarming onmogelijk of op zijn minst erg complex. Je moet dus op zoek naar een passend alternatief.

Wat kan dan wel in een appartement? Vloerverwarming opbouwen op de bestaande vloer is een goede optie, maar dan krijg je wel te maken met een maximaal beschikbare opbouwhoogte door deuren en kozijnen.

Het beste alternatief zijn de watergedragen lage opbouw vloerverwarmingssystemen van WARP Systems. Een duurzame en toekomstbestendige oplossing, omdat:

  • Met een opbouwhoogte van maar 15 mm infrezen niet nodig is.
  • Met het SpeeTile natbouw systeem en SpeeTherm droogbouw systeem verschillende constructies mogelijk zijn.
  • Het systeem licht is en de vloer en het plafond van de buren daardoor niet veel gewicht hoeven te dragen.
  • Het systeem snel en zelf te plaatsen is.
  • Het watergedragen systeem energiezuinig is en op elke warmtebron aan te sluiten.

Wil je wel vloerverwarming, maar is op de vloer monteren geen optie? Dan kan je het SpeeTile systeem van WARP Systems ook tegen de wand of op het plafond installeren.

Welke regels voor vloerverwarming in een appartement zijn er?

Voor je in een appartement of flat vloerverwarming legt, is het goed om de voorwaarden die de VvE aan bewoners stelt na te lezen. Dan weet je zeker of, en zo ja, welke regels er gelden voor het leggen van vloerverwarming.

Een regel die voor een flat en appartement altijd geldt, gaat over de geluidsisolatie van een vloer. De onderburen mogen geen geluidsoverlast ervaren als je door je woning loopt. Daarnaast is gewone isolatie tegen het verlies van warmte erg belangrijk. Isoleert de vloer onvoldoende? Dan verlies je ongewenst warmte in je woning. Goede isolatie en een passend vloerverwarmingssysteem is voor iedereen in het gebouw de beste optie.

Hoe leg je vloerverwarming in een appartement?

De dunne, lichte en makkelijk te leggen vloerverwarmingsystemen van WARP Systems leg je razendsnel over de bestaande ondervloer. Zo weet je zeker dat er aan de geluidsisolatie niets verandert. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van hoe je vloerverwarming van WARP Systems installeert.

Voor welk systeem kies je?

Wil je graag wand-, plafond- of vloerverwarming aanleggen? Dan heb je bij WARP Systems de keuze uit twee systemen: SpeeTile (natbouw) en SpeeTherm (droogbouw). De keuze die je maakt, hangt af van je ondervloer en afwerkvloer. SpeeTile is ideaal bij verlijmde vloeren als tegels en PVC. SpeeTherm gebruik je bij stijve, zwevende vloeren zoals laminaat en betonnen of (instabiele) houten ondervloeren.

Wil je weten welk systeem voor jouw woning geschikt is? Doe dan de systeemkeuzetest. Door enkele vragen te beantwoorden, weet je binnen een minuut welk systeem het beste bij jouw situatie past.

Heb je de test gedaan of weet je al welk systeem je graag wilt hebben? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten. Vraag daarvoor hier vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt dan binnen één werkdag een heldere en volledige prijsopgave!

Heb je nog vragen over vloerverwarming in een appartement of wil je iets anders weten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven