NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Vloerverwarming als hoofdverwarming? Dat kan!

Vloerverwarming is een energiezuinige en comfortabele manier om je woning te verwarmen. Regelmatig wordt de vraag gesteld: “Maar is vloerverwarming dan ook geschikt om als hoofdverwarming te gebruiken?” Het korte antwoord is: ja, dat kan!
Maar, deze vraag roept ook andere vragen op:

Wanneer is het een goed idee om vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een comfortabele en energiebesparende manier om je woning te verwarmen. In nagenoeg elke situatie is het een goed idee om vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. De vloerverwarmingssystemen van WARP Systems verwarmen tot 80 Watt per m² en dat is meer dan voldoende om een (geïsoleerde) ruimte volledig warm te krijgen en te houden. Overweeg je om een electrisch vloerverwarmingssysteem aan te schaffen, realiseer je dan dat deze uitsluitend ingezet kan worden als bijverwarming en niet als hoofdverwarming.

Wat zijn de voordelen?

Je zit er letterlijk ‘warmpjes bij’ met energiezuinige en comfortabele vloerverwarming van WARP Systems. Vloerverwarming zorgt voor een constante en gelijkmatige temperatuur in je huis. Gebruik je een systeem van WARP Systems als hoofdverwarming, dan kunnen kinderen overal lekker op de vloer spelen en heb je heerlijk warme voeten in het hele huis. Bovendien is vloerverwarming ruimtebesparend, want er hangen geen radiatoren meer in huis. Daarnaast heb je minder last van stofcirculatie. Met een vloerverwarmingssysteem van WARP Systems verwarm je je woning met stralingswarmte. Hierdoor komt de lucht niet in beweging, wat ervoor zorgt dat stofdeeltjes geen kans krijgen om op te dwarrelen.

Bij WARP Systems kennen we twee vloerverwarmingssystemen: SpeeTile en SpeeTherm. Het SpeeTile systeem is een natbouwsysteem. Dit is bij uitstek geschikt voor toepassing op betonnen ondervloeren en op stabiele houten vloeren. SpeeTherm is een zogenaamd droogbouwsysteem. Het SpeeTherm systeem is licht van gewicht en met name bedoeld voor toepassing op instabiele ondervloeren.

Wil je meer weten over de voordelen van vloerverwarming? Lees dan hier verder.

Heeft vloerverwarming voldoende capaciteit om het hele huis te verwarmen?

Verwarm je een woning, dan bestaan er grofweg twee smaken: hoofdverwarming en bijverwarming. Bijverwarmingen dienen over het algemeen als extra warmtebron. Er is in dat geval al een hoofdverwarming aanwezig die in de ruimte voor een basistemperatuur zorgt.

Het is belangrijk dat je woning goed is geïsoleerd, zodat de geproduceerde warmte niet snel ontsnapt en zodat het binnen lekker warm blijft. In een woning die geïsoleerd is volgens het Bouwbesluit bieden veel vloerverwarmingssystemen voldoende capaciteit als je deze inzet als hoofdverwarming, al geldt dit zeker niet voor alle systemen die verkrijgbaar zijn in de markt. Bij de systemen van WARP Systems is dit in ieder geval wél zo. Dat komt door de unieke eigenschappen van onze systemen. Zo is de afstand tussen de verwarmingsleidingen van WARP Systems vloerverwarmingen slechts 7,5 – 10 cm. Daarnaast is er sprake van een heel lage opbouwhoogte. Tenslotte zorgen ook de warmtespreiding van de speciale SpeeTop vloeimortel en de AluTherm warmtegeleidingsprofielen voor een optimale warmteoverdracht.

De vloerverwarmingssystemen van WARP Systems worden aangesloten op je cv-ketel of warmtepomp en zijn eenvoudig zelf te leggen. Op bovenverdiepingen komt vloerverwarming over het algemeen minder vaak voor. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld houten ondervloeren en het zware gewicht van traditionele vloerverwarmingssystemen. Maar dat is vanaf nu geen probleem meer! WARP Systems heeft twee systemen waarmee je met vloerverwarming ook bovenverdiepingen comfortabel én duurzaam maakt, zodat je hele huis een prettige temperatuur heeft.

Is mijn huis geschikt om vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken?

Is vloerverwarming als hoofdverwarming voor jou interessant? Het antwoord is eenvoudig: wat jouw situatie ook is, de innovatieve, laagtemperatuur watergedragen systemen van WARP Systems bieden altijd uitkomst! In tegenstelling tot traditionele vloerverwarmingssystemen zijn de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems echt overal toe te passen. Of je het systeem nu legt in je woonkamer, slaapkamer, badkamer of op zolder. En ze zijn ook nog eens snel warm, energiezuinig en eenvoudig te leggen! Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat dan binnen 1 dag je persoonlijke berekening maken. Helemaal op maat passend bij jouw specifieke wensen.

Wat kost het?

En dan nog een laatste, maar zeker niet minder belangrijke vraag: wat kost vloerverwarming als hoofdverwarming eigenlijk? Om voor jouw specifieke situatie een goede indruk te krijgen van wat het je gaat kosten, vraag je bij ons direct en geheel vrijblijvend een offerte aan. Die krijg je bij ons al binnen 1 werkdag na je aanvraag toegestuurd!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven