Kom werken bij WARP Systems! Bekijk hier onze vacatures.
8.9
iconen-warp-systems

SpeeTile en SpeeTherm: de verschillen

Verschillen en toepassingen van de SpeeTile en SpeeTherm systemen 

 

Vloerverwarming makkelijk gemaakt

Traditionele vloerverwarming heeft een hoge opbouwhoogte en hier komt bij het plaatsen vaak frees- en slijpwerk aan te pas. Zonder installateur is het vrijwel onmogelijk om de vloerverwarming te installeren. De Nederlandse fabrikant WARP Systems, heeft hier een oplossing voor bedacht, waarbij frezen en slijpen niet nodig is. WARP Systems is in twee verschillende systemen verkrijgbaar: SpeeTile en SpeeTherm. 

 

SpeeTile: multifunctioneel en makkelijk te plaatsen

SpeeTile is een natbouw systeem, dat wordt afgewerkt met SpeeTop vulmassa. De vulmassa maakt onderdeel uit van het totaalpakket. . De kunststof klik-breek-schuif matten zijn eenvoudig te plaatsen en voor iedere toepassing geschikt. SpeeTile is multifunctioneel in gebruik en geschikt voor vloer-, wand- en plafondverwarming! Als afwerking van de vloer kun je onder andere kiezen uit keramische tegels, tegels van natuursteen, een cementgebonden gietvloer of een PVC vloer. 

→ Bekijk hoe het werkt in de montage instructievideo over het SpeeTile Systeem.

 

SpeeTile verwarmingssysteem

SpeeTherm:  geen afwerkvloer nodig en direct de afwerkvloer erover

SpeeTherm is een droogbouw systeem met voorgefreesde, eenvoudig te leggen  vloerplaten . Ideaal in situaties waar geen afwerkingsvloer gestort mag of kan worden zoals bij monumentale panden of woning met een houten ondervloer. Het plezierige  aan een droogbouw systeem is bovendien dat er geen droogtijd nodig is: laminaat, parket of een lamellenvloer kan direct gelegd worden. 

SpeeTherm vloerverwarming

SpeeTile en SpeeTherm: wat zijn de verschillen?

Het belangrijkste verschil tussen de SpeeTile en SpeeTherm zit in de afwerking.  SpeeTile is geschikt voor vloer- , wand- en plafondverwarming. SpeeTile wordt met een natte laag afgewerkt en is geschikt voor tegelvloeren of PVC vloeren. SpeeTherm is geschikt voor vloerverwarming – of koeling en bestaat uit voorgefreesde vloerplaten. SpeeTherm betreft een droogbouw systeem, waar direct een laminaat-, parket- of lamellenvloer op gelegd kan worden.

SpeeTile

Voor verlijmde vloeren zoals gietvloeren, tegels en PVC, of voor wanden en plafonds.

SpeeTherm

Geschikt voor stijve, zwevende vloeren zoals laminaat, parket of lamellen.

Welk systeem is geschikt in jouw situatie?

Wil je weten welke vloerverwarming, wandverwarming of plafondverwarming het beste past in jouw situatie? Met onze keuzetool ontdek je dit binnen een minuut!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven