NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Snelle vloerverwarming

De populariteit van vloerverwarming stijgt nog steeds. In vrijwel alle nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig al vloerverwarming geplaatst, maar ook bij verbouwingen en renovaties is vloerverwarming mogelijk. Wil je vloerverwarming? dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van genieten. Maar wat is snel? In deze blog krijg je antwoord op al je vragen. Lees verder of ga direct naar:

Snelle vloerverwarming voor heerlijk warme voeten

Soorten vloerverwarming: elk type heeft andere snelheden

Voordat we ingaan op alle aspecten van snelle vloerverwarming, is het goed om eerst te begrijpen wat voor soorten vloerverwarming er zijn. Het type dat je kiest, heeft namelijk invloed op deze aspecten.

Er zijn verschillende soorten. Zo zijn er droogbouw en natbouw systemen. Bij een droogbouw systeem wordt geen natte (lijm) laag toegepast. Dit geldt voor zowel de plaatsing op de ondervloer als de afwerkvloer. Op een droogbouw systeem leg je dus je zwevende afwerkvloer direct op het systeem. Bij natbouw vloerverwarming komt er, zoals de naam al doet vermoeden, een natte laag over je vloerverwarming heen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zandcement of anhydriet. 

Soorten droogbouw vloerverwarmingssystemen

Bij droogbouw systemen maken we vervolgens onderscheid tussen elektrische en watergedragen systemen. Er bestaan verschillende droogbouw systemen met verschillende voordelen en opbouwhoogtes. 

Soorten natbouw vloerverwarmingssystemen

Bij natbouw systemen kun je ook kiezen tussen elektrisch of watergedragen systemen. Bij watergedragen systemen zijn dit de verschillende opties:

  • Traditionele vloerverwarming (waar je een afwerklaag van zo’n 5 tot 7 centimeter overheen legt) is geschikt voor bijna elke afwerkvloer. Deze vorm van vloerverwarming wordt vaak toegepast bij nieuwbouwprojecten. 
  • Noppenplaten, tackersystemen en draadstaalmatten die je afwerkt met een laag beton van zo’n 4 centimeter. Deze zijn geschikt voor vrijwel alle afwerkvloeren en kun je bij zowel nieuwbouw als renovatie toepassen. Je past ze meestal op een betonnen/zandcement ondervloer toe.
  • Infrezen. Dit is in tegenstelling tot de andere systemen geen opbouw systeem. De vloerverwarming wordt in de vloer plaats. Hierdoor hoeft er geen dikke zandcement laag over de verwarmingsbuizen heen. Frezen brengt wel veel puin en stof met zich mee. 
  • Lage opbouwsystemen. Dit zijn dunne laag temperatuur verwarmingssystemen met een opbouwhoogte van slechts 1,5 centimeter met een licht gewicht. Voor elke situatie is een passende oplossing.  
Snelle vloerverwarming van WARP Systems

Hoe snel kan vloerverwarming geleverd worden?

Vloerverwarming is een product dat je op verschillende manieren kunt kopen. Zo kun je bij een bedrijf een offerte aanvragen en vervolgens bestellen, kun je naar een groothandel gaan of haal je het direct zelf bij diverse bouwmarkten. Het is afhankelijk van waar je bestelt, hoe snel je systeem kan worden geleverd. Soms kan dat al de volgende dag zijn.

Hoe lang duurt het aanleggen van vloerverwarming?

Hoe lang het duurt om vloerverwarming aan te leggen, is afhankelijk van het soort systeem dat je kiest. Je kunt zelf aan de slag gaan of je kiest ervoor om jouw systeem te laten leggen. Bij lage opbouw systemen houden we in principe ongeveer één dag aan voor het leggen van vloerverwarming. Dat valt best mee, toch? Dit geldt voor zowel droogbouw als natbouw systemen. 

Hoe snel kun je vloerverwarming in gebruik nemen?

Hoe snel je vloerverwarming in gebruik kunt nemen is wel heel afhankelijk van of je natbouw en droogbouw vloerverwarming kiest. Bij droogbouw hoeft er niets te drogen. Je kunt daar dus direct je afwerkvloer op leggen en na aansluiting op de primaire warmteborn het systeem in gebruik nemen.

Bij natbouw vloerverwarming moet de natte laag die je op het systeem legt eerst drogen. Een traditioneel natbouw systeem heeft een zandcement afwerklaag van zo’n 5 tot 7 centimeter. Dat betekent dat het drogen, na het leggen, relatief lang duurt. Houd ongeveer een centimeter per dag aan. Bij noppenplaten, tackersystemen en draadstaalmatten is deze afwerklaag ongeveer 4 centimeter. Bij een lage opbouwsysteem wordt SpeeTop vulmassa gebruikt als afwerking. Bij een systeem van 1,5cm is de droogtijd ongeveer 4 uur. Dat systeem kun je dus sneller in gebruik nemen.

Let wel op dat je bij een natbouwsysteem altijd een opstookprotocol moet volgen nadat het systeem droog is. Dit zorgt ervoor dat je systeem gewent raakt een het warme water dat door de verwarmingsbuizen heen stroomt en dat er geen scheuren ontstaan in de afwerklaag.

Hoe lang duurt het voordat vloerverwarming warm is?

De opwarmtijd van het systeem is afhankelijk van het type systeem dat je kiest. Het kan variëren van een half uur tot een uur of 5 à 6. Frezen en lage opbouwsystemen zijn het snelst warm. De warmte vanuit het systeem hoeft namelijk niet laagje voor laagje door dik beton heen zoals bij traditionele systemen. Het komt veel sneller in de ruimte terecht. Die is zo al na 30 – 45 minuten warm in plaats van na een uur of 5/6 bij traditionele systemen. Dat is nog eens snel! Je kunt dit type systeem daarom zelfs ‘s nachts uitzetten. Dat is beter voor je energierekening en natuurlijk ook voor het milieu. 

Snelle vloerverwarming: welk systeem is het snelst?

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden. Als je op zoek bent naar snelle vloerverwarming, dan heb je diverse opties. Droogbouw systemen zijn over het algemeen snel: snel te leggen en snel warm. Bij natbouw systemen heb je verschillende keuzes, maar op vrijwel alle punten is lage opbouw vloerverwarming het snelst.

Bij WARP Systems vind je zowel een droogbouw als een natbouw lage opbouw vloerverwarmingssysteem. Met slechts 15 mm opbouwhoogte zijn dit de dunste systemen op de markt. Daardoor hebben ze superkorte opwarmtijden (30 – 45 minuten). Daarnaast zijn er nog allerlei andere snelle voordelen van vloerverwarmingssystemen van WARP Systems:

  • Vraag je een offerte aan? Dan krijg je die al binnen 1 werkdag binnen! Zo weet je direct waar je aan toe bent.
  • Bestel je op een werkdag voor 12.00 uur je materialen? Dan zijn die doorgaans al de volgende dag binnen. Zo kun jij zelf direct aan de slag. Ontzorgt worden kan uiteraard ook.
  • Installatie is heel eenvoudig. Je krijgt van ons namelijk een gratis legplan, uitgebreide instructiehandleidingen en we hebben handige montagevideo’s voor je gemaakt. Daardoor gaat het hele proces nog sneller.
  • Kom je er toch niet uit? Dan krijg je van ons snel, deskundig advies.

Je kunt met een gerust hart zeggen dat je bij WARP Systems echt snelle vloerverwarming krijgt. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Vraag dan hieronder jouw gratis offerte aan!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven