NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Plafondverwarming of vloerverwarming: wat kies jij?

Kiezen voor plafondverwarming of vloerverwarming: het lijken misschien twee totaal verschillende manieren van verwarmen, maar in werkelijkheid zijn ze bijna hetzelfde. Plafondverwarming is daarom een goed alternatief voor vloerverwarming en het is slim om deze optie in je overwegingen mee te nemen. Hoe zit dat precies? Wat zijn de voordelen van beide systemen? Je leest het in deze blog

Verwarming in het plafond: stijgt warmte niet op?

Je denkt misschien: ‘Warmte stijgt toch naar boven?’. Dat klopt, als je verwarmt met radiatoren. Deze verwarmen alleen de lucht, die inderdaad vervolgens naar boven stijgt. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur boven in een ruimte warmer is dan onder. 

De verwarmingssystemen van WARP Systems zijn watergedragen en werken met stralingswarmte. De warmte hiervan straalt tot 5 meter ver en is overal voelbaar. Het maakt dus niet uit of deze vanaf de vloer naar het plafond straalt of vanaf het plafond naar de vloer. Je kunt deze warmte vergelijken met de straling en de warmte van de zon.

Om je te helpen in jouw keuze voor het plaatsen van verwarming in plafond of vloer hebben we de voordelen van beide systemen op een rijtje gezet.

De voordelen van vloerverwarming

Plafondverwarming of vloerverwarming: ze lijken dus veel op elkaar, maar zijn er enkele voordelen die alleen voor vloerverwarming gelden:

  • Vloerverwarming plaats je in een woning meestal binnen een dag, supersnel dus! Hierdoor kunnen de rest van de gemaakte plannen snel weer worden opgepakt. Gaat het om veel vierkante meter, dan kan dit een dag langer duren.
  • Tijdens de koude wintermaanden heb je met vloerverwarming heerlijk warme voeten.
  • Vloerverwarming plaats je meestal tijdens een verbouwing of als je de vloer verandert. Dan is het mooi meegenomen: je bent toch al bezig en hoeft de ruimte niet nog een keer leeg te halen.

De voordelen van verwarming in plafond

Er zijn ook voordelen die enkel voor plafondverwarming gelden: 

  • Bij verwarming in het plafond wordt bijna het hele oppervlakte volledig benut. Er ligt bijvoorbeeld geen kleed in de weg en er staat geen tafel. Dit zorgt voor een effectiever gebruik van je verwarming omdat de straling door niets geblokkeerd wordt.
  • Heb je een mooie vloer liggen in een ruimte en wil je deze behouden? Dan is plafondverwarming de perfecte keuze.

Ook KlusVisie installeerde onze plafondverwarming en deden verslag van hun ervaring. Benieuwd? Bekijk hier het artikel.

Verwarmingssystemen van WARP Systems

WARP Systems heeft twee soorten verwarming ontwikkeld: het SpeeTile natbouw systeem en het SpeeTherm droogbouw systeem. Deze kunnen ook gebruikt worden als koelsysteem in combinatie met een warmtepomp. SpeeTherm gebruik je voor vloerverwarming, SpeeTile plaats je als verwarming in plafonds, vloeren en wanden. Beide systemen zijn geschikt als hoofdverwarming en hebben een opbouwhoogte van slechts 1,5cm (2cm voor plafondverwarming). Zo ben je niet onnodig extra ruimte kwijt.

De voordelen van SpeeTile en SpeeTherm voor plafondverwarming of vloerverwarming

  • Beide systemen zijn licht in gewicht, waardoor ze geschikt zijn voor zowel nieuwbouw- als renovatie- en verbouwprojecten.
  • Snelle reactietijd. De warmte is al na 45 min voelbaar. Je hoeft dus geen uren te wachten totdat een ruimte warm is en kunt de verwarming ‘s nachts verlagen zonder dat je dan de hele ochtend in de kou zit.
  • Alle afwerkingen (vloer en plafond) zijn mogelijk bij een SpeeTile systeem.
  • Snelle en eenvoudige plaatsing. Doe het zelf of laat je totaal ontzorgen door ons!

Benieuwd naar ervaringen van anderen met een WARP-systeem?
> Naar referenties

Plafondverwarming of vloerverwarming plaatsen

Verwarming in plafond of vloer: wat kies jij?

Je weet nu wat de overeenkomsten en de verschillen zijn van plafondverwarming en vloerverwarming. Weet jij al voor welke van de twee je gaat? Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden voor in jouw woning of kantoor te ontdekken.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven