NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Onderhoud vloerverwarming: hoeveel tijd kost dat?

Hoe zit het met onderhoud vloerverwarming? Deze vraag wordt vaak gesteld. En dat is logisch, want dat is normaal gesproken iets is waar je rekening mee moet houden. Ouderwetse vloerverwarmingssystemen kunnen verstopt raken en hebben dan onderhoud nodig. Gelukkig ben je met de nieuwste generatie vloerverwarmingssystemen van WARP Systems onderhoudsvrij. Zo word je ontzorgd en is jouw vloerverwarmingssysteem helemaal toekomstbestendig! Dit komt er ter sprake:

Onderhoud vloerverwarming: het verschil tussen ouderwetse systemen en WARP Systems

‘Zuurstofdiffusiedicht’: het is een hele mond vol, maar zeker belangrijk als je wilt begrijpen wat het verschil is tussen onderhoud van ouderwetse vloerverwarmingssystemen en de nieuwe generatie vloerverwarmingssystemen van WARP Systems.

Verstopte buizen door zuurstof

Onderhoud aan vloerverwarming is nodig omdat ouderwetse, niet zuurstofdiffusiedichte vloerverwarmingsbuizen verstopt kunnen raken door vuil. Doordat de verwarmingsbuizen hierdoor vernauwen en het water dan niet meer goed doorstroomt, worden de vloer en de ruimte minder of niet meer warm. Het vuil in de verwarmingsbuizen ontstaat door een reactie tussen zuurstof in het water en bijvoorbeeld staal van leidingwerk of de cv-ketel/radiatoren. De zuurstof komt bij ouderwetse vloerverwarmingssystemen in het water doordat de ouderwetse buis niet zuurstofdiffusiedicht is. De vuildeeltjes in de vloerverwarmingsbuis zijn alleen te verwijderen door de vloerverwarming met speciale apparatuur door te spoelen.

onderhoud vloerverwarming beperken

Geen onderhoud vloerverwarming dankzij innovatie

Bij WARP Systems gebruiken we KOMO– en SKZ-gecertificeerde verwarmingsbuizen die wel zuurstofdiffusiedicht zijn. Doordat er geen zuurstof bij het water in de vloerverwarmingsbuizen kan komen, ontstaan er ook geen vuildeeltjes. Daarbij komt dat je de verwarmingsbuizen van WARP Systems op een verdeler aansluit met behulp van PushFit-koppelingen. Daarmee is de WARP Systems verwarmingsbuis vrij van vernauwingen in tegen stelling tot systemen die knelkoppelingen toe passen. Bij vernauwingen gaat vuil zich namelijk ophopen. Doordat het water bij de systemen van WARP Systems door de SpeeTube verwarmingsbuis vrij stroomt, ontstaat er een efficiënte stroomsnelheid en warmteafgifte.

Overigens geldt wel dat bovenstaande informatie alleen van toepassing is als de cv-ketel naar behoren werkt en regelmatig onderhoud krijgt.

Ook een vloerverwarming zonder onderhoud?

Is een vloerverwarmingssysteem van WARP Systems wat voor jou? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis offerte aan. Die krijg je al binnen 1 werkdag binnen! 

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven