Wil je ook werken bij WARP Systems? Bekijk onze vacatures!
8.9
iconen-warp-systems

Noppenplaat vloerverwarming? Er is een dunnere en snellere oplossing!

Vloerverwarming in een woning is een comfortabele manier van verwarmen die ook nog eens duurzamer is. Je voelt de warmte egaal in de ruimte en je werkt met een lagere watertemperatuur. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je cv-ketel minder energie verbruikt om heet water op te warmen. Er bestaan verschillende soorten vloerverwarmingssystemen, zoals een noppenplaatsysteem. Wat is dat precies? En is dat de beste keuze? Of kun je in plaats van noppenplaat vloerverwarming beter een ander type systeem kiezen? Je leest het hier.

Wat is noppenplaat vloerverwarming?

Noppenplaten kun je gebruiken als constructie voor een vloerverwarmingssysteem. Dit zijn dan watergedragen vloerverwarmingssystemen. 

De noppen op een noppenplaat zien eruit zoals de onderkant van een voetbalschoen. Deze zijn rond en lopen naar boven toe iets af. Handig aan het plaatsen van noppenplaten is dat je de volgende plaat gemakkelijk plaatst door een rij noppen over elkaar heen te leggen. 

Noppenplaten leg je altijd op een schone en droge ondergrond. Is de plaat te groot, dan moet je deze met bijvoorbeeld een stanleymes op maat snijden.

Tussen de noppen door en om de noppen heen wordt uiteindelijk de verwarmingsbuis geplaatst. De afwerking van noppenplaten is vaak met zandcement of anhydriet. Vulmassa is meestal geen optie omdat de noppenplaten los worden geplaatst en deze anders in de vulmassa gaan drijven. 

De totale opbouwhoogte van een vloerverwarmingssysteem inclusief afwerking is tussen de 3cm en 5cm. Voor renovatieprojecten is deze opbouwhoogte niet handig. Die ruimte heb je namelijk niet (vanwege bestaande deuren of drempels) of het complete systeem wordt te zwaar door de laag zandcement die er nog overheen moet.

Een beter alternatief voor noppenplaat vloerverwarming

Noppenplaat vloerverwarming is dus niet altijd een handige keuze. Gelukkig is er een alternatief: de nieuwe generatie vloerverwarmingssystemen, SpeeTile 10 van WARP Systems.

SpeeTile 10 is een watergedragen laagtemperatuur vloerverwarmingssysteem dat matten als constructie heeft. Deze matten worden op palletformaat geleverd en kun je eenvoudig aan elkaar klikken tijdens het leggen. Is een mat te groot? Dan hoef je deze niet op maat te snijden. Je ritst gewoon een rij tegels van de mat af. 

Een SpeeTile mat bestaat namelijk uit allemaal losse componenten van 15 cm x 15 cm. Dit is onderdeel van ons handige en gepatenteerde klik-breek-schuifsysteem. Je hoeft dus niet meer vooraf te meten en snijden is niet nodig.

In de tegels plaats je de verwarmingsbuis. Het systeem zet je aan de ondervloer vast met bijvoorbeeld onze SpeeTight contactlijm. Doordat het systeem vast wordt gemaakt is het toepassen van vulmassa mogelijk. 

En de opbouwhoogte? Die is slechts 1,5cm in combinatie met onze SpeeTop vulmassa. Ideaal voor verbouwingen en renovatieprojecten waarbij weinig ruimte beschikbaar is. Zelfs geschikt voor stabiele houten ondergronden door het lichte gewicht van 35Kg/M².

WARP Systems in plaats van noppenplaat vloerverwarming: ontdek waarom!

Welk systeem past bij jou?

Je weet nu hoe het zit met noppenplaat vloerverwarming en betere alternatieven. Benieuwd of Speetile 10 wat voor jouw project is? Vraag dan hieronder geheel vrijblijvend een gratis offerte aan. Die krijg je al binnen 1 werkdag toegestuurd. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven