NIEUW: SpeeTile 10 DIY pakket. Klik hier!
8.9
iconen-warp-systems

Bij welke temperatuur is vloerverwarming met een houten vloer geschikt?

Een houten vloer is een mooie en duurzame keuze die als basis dient voor de rest van je interieur. Maar als je ook graag vloerverwarming wilt, komt de vraag natuurlijk op: kan dat eigenlijk wel bij een houten vloer? Moet je kiezen tussen die mooie houten vloer of comfortabele warmte en warme voeten? Zeker niet. Het is wel belangrijk dat je goed let op de temperatuur van vloerverwarming bij je houten vloer. WARP Systems legt je uit hoe het zit.

Soorten houten afwerkvloeren

Er zijn verschillende soorten houten afwerkvloeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een massief houten vloer, parket of duoplank. En dan zijn er van parket ook nog verschillende variaties zoals vissengraatparket en Hongaarse punt parket. 

Kun je vloerverwarming toepassen in combinatie met een houten afwerkvloer? Ja, dit kan zeker. Er zitten alleen wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Allereerst is het belangrijk dat je met je vloerenleverancier overlegt of een bepaalde houten vloer geschikt is voor vloerverwarming. De warmteweerstand van een houten vloer mag niet meer dan 0,17m²K/W zijn. De ene houten vloer kan beter tegen warmte dan de andere houten vloer. Zo zijn dunnere vloeren vaak beter geschikt voor vloerverwarming en vloeren met hele brede planken kunnen zorgen voor te veel spanning.

Maximale temperatuur vloerverwarming houten vloer

Vervolgens is het belangrijk dat je de juiste vloerverwarming kiest. Daarvoor moet je weten welke temperatuur vloerverwarming bij houten vloeren geschikt is. Het zit zo: vloerverwarming mag de houten vloer niet boven de 28 graden verwarmen. Boven deze temperatuur kan het zijn dat je houten vloer te veel gaat uitzetten, waardoor er te veel spanning op komt te staan. Daardoor kunnen er kieren op de verbindingsstukken ontstaan. Helaas zorgt dit ervoor dat je vloer niet meer strak ligt.

Welke vloerverwarming is geschikt voor jouw houten vloer?

De vloerverwarmingssystemen van WARP Systems maken gebruik van een lage watertemperatuur van 35 graden bij het verwarmen. Deze 35 graden aanvoertemperatuur verwarmt de massa en zorgt voor een egale oppervlaktewarmte van net onder de 28 graden. De vloerverwarmingssystemen van WARP Systems zijn dus geschikt om te combineren met een houten afwerkvloer, uiteraard op voorwaarde dat die vloer zelf geschikt is voor vloerverwarming.

De reden dat de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems zo’n lage watertemperatuur nodig hebben om genoeg te kunnen verwarmen, is dat het systeem zeer dun is. Het is zelfs het dunste systeem op de markt, met een opbouwhoogte van slechts 15 mm. Dat betekent dat de warmte niet verloren gaat in de vloer zelf voordat het de ruimte inkomt. Een bijkomend voordeel is dat het systeem hierdoor ook een supersnelle reactietijd heeft. In een mum van tijd is je kamer verwarmd!

Heb je interesse in een vloerverwarmingssysteem van WARP Systems? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!

Offerte op maat voor jouw situatie

Vraag je offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag!

WARP Systems voor al jouw vragen

Advies nodig? Wij maken het je graag makkelijk, dus stel gerust je vraag aan één van onze specialisten. Onze experts zijn beschikbaar van 09.00 tot 17:00. 

Marloes van WARP aan de telefoon
Scroll naar boven