Vloerverwarming en renovatie

klusflat, klusappartement, SpeeTile, WARP Systems, vloerverwarming, Den Haag

Vloerverwarming en renovatie

De meeste verbouwingen en renovaties zijn ruwweg gericht op het vergroten van het wooncomfort. Dit kan heel praktisch zijn het verkrijgen van meer woonruimte. Maar ook het verhogen van de woonkwaliteit en méér luxe zijn belangrijke redenen om te verbouwen.

Denk je na over het verbouwen of renoveren van je woning?  Dan is het goed om stil te staan bij zaken als verwarming en/of koeling van je woning. Immers, na de verbouwing wil je langere tijd genieten van het extra wooncomfort en zit je niet wachten om binnen korte tijd wéér te gaan verbouwen.

Bij een verbouwing of renovatie kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Dit kan zijn omdat ze eindelijk verlost willen zijn van die lelijke en ruimtekostende radiatoren. Ook het streven naar een lagere energierekening kan een rol spelen. Bij het maken van verbouwingsplannen of tijdens de verbouwing kun je te maken krijgen met beperkingen en onmogelijkheden. Bijvoorbeeld dat de vloer van je woning van hout is of te slecht van kwaliteit is om vloerverwarming in te frezen. Woon je in een bovenwoning of appartement dan is infrezen van leidingen in de vloer waarschijnlijk niet eens toegestaan. Is dit jouw situatie, dan bieden de vloerverwarmingssystemen van WARP Systems uitkomst!

Met het SpeeTile enSpeeTherm Vloerverwarmingssysteem van WARP Systems kun je – zonder frezen – genieten van vloer-, wand- of plafondverwarming én koeling. In deze blog gaan we in op de voordelenen kenmerken van het SpeeTile en SpeeTherm systeem.

SpeeTile

SpeeTile is een innovatief vloerverwarmingssysteem bestaande uit kunststof matten waarin de vloerverwarmingsbuis vastgeklikt wordt. De SpeeTile matten worden op eenvoudige wijze aan elkaar gekoppeld. SpeeTile is bestemd voor afwerking met een ‘natte’ afwerklaag, bijvoorbeeld egalisatiemortel. Het SpeeTile systeem is geschikt om af te werken met vloertegels, natuursteen of plavuizen.

SpeeTile is ook geschikt voor wand- en/of plafondverwarming. Kan de opbouwhoogte van je  je bestaande vloer niet gewijzigd worden, en moet de oplossing voor het verwarmen van je woning op andere plaatsen gevonden worden, dan is SpeeTile absoluut een uitkomst!

Ook voor koeling!

Een groeiende groep mensen heeft oog voor het milieu tijdens een verbouwing. Het doel is een aanzienlijk lager energiegebruik of zelfs een CO2 neutrale woning, die helemaal geen fossiele energie meer verbruikt. Om dezelfde redenen kiezen ook steeds meer mensen van wie de CV-ketel aan vervanging toe is, voor een lagetemperatuur systeem zoals een warmtepomp. Dan is het goed om te weten dat het SpeeTile systeem bij uitstek geschikt is om aan een warmtepomp gekoppeld te worden en in de zomer gebruikt kan worden om je woning te koelen!

SpeeTherm

SpeeTherm is een ultradun ‘droogbouw’ vloerverwarmingssysteem bestaande uit piepschuim platen met sleuven. De platen worden direct op de bestaande vloer geplaatst. En dat kan trouwens ook een verdiepingsvloer zijn. Over de EPS platen worden dunne aluminium platen (AluTherm) gelegd. Deze zorgen ervoor dat de warmte van de vloerverwarming optimaal verdeeld en snel naar de oppervlakte geleid wordt. Als de hele vloer bedekt is, kan de vloerverwarmingsbuis in de sleuven gedrukt worden en aangesloten worden op de verdelers. De totale opbouwhoogte van het SpeeTherm vloerverwarmingssysteem bedraagt slechts 15 mm.

SpeeTherm kan toegepast worden op houten ondervloeren, tegelvloeren als ook op beton- of steenachtige ondervloeren. Het SpeeTherm systeem is geschikt om af te werken met ‘zwevende’ vloeren zoals laminaat of parket.

De 10 voordelen van SpeeTile en SpeeTherm:

 1. Frezen van leidingsleuven niet nodig
 2. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
 3. Nagenoeg geen restmateriaal, snijverlies, afval
 4. Snelle installatie mogelijk
 5. Geringe opbouwhoogte
 6. Razendsnelle opwarming van de vloer
 7. Tevens geschikt voor wanden en plafonds (SpeeTile)
 8. Ook geschikt voor koeling
 9. Gelijkmatige warmteverdeling
 10. Lagere watertemperatuur, dus energiezuinig

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, aarzel niet en bel. Je kunt op deze pagina ook een reactie achterlaten. Wij helpen je graag verder!

5 gedachten over “Vloerverwarming en renovatie”

 1. Beste Johan, indien onder het zeil een mooie vlakke vloer ligt is SpeeTherm zeker een eenvoudige en goede oplossing voor onder het parket. SpeeTherm is een droogbouwsysteem, eigenlijk leg je een ondervloer voor het parket aan die gelijk voorzien is van vloerverwarming en dat in een hoogte van slechts 15mm!

  Vul voor een persoonlijke offerte ons contactformulier in, https://www.warp-systems.nl/contact/.

  Met vriendelijke groet,
  Michael

 2. Ik heb ook al gedacht aan dit systeem.
  Isoleerd het piepschuin genoeg?
  Kan dit op een ongeisoleerde houtenvloer welke is opgebouwd met vuren vloerdelen en is met hardboard.
  Dit hardboard zit namelijkl nogal stevig gespijkerd.
  Ook nog een belangrijker vraag.
  Is de temperatuur op de verdeler zelf te regelen?
  Zodat de verdeler zo aangesloten worden op een bestaande aan en retourleiding van een te verwijderen radiator op de ringleiding. Of komt er dan te heet water in het systeem. Ik wil in andere vertrekken wel enkele radiatoren behouden.

 3. Beste Nick, het piepschuim is niet echt een isolatielaag. Het is 1,5cm EPS. Als je echt moet isoleren zul je iets onder je vloer moeten doen of het systeem op een andere drukvaste isolatieplaat zoals bijvoorbeeld 2cm PIR plaat kunnen leggen.
  Het kan dus wel op een houten vloer maar de isolatiewaarde is niet heel hoog.
  De watertemperatuur van het vloerverwarmingssysteem wordt op de verdeler ingesteld. De verdeler kan inderdaad worden aangesloten op de bestaande aanvoer en retour die eerst naar een radiator ging. Het behouden van radiatoren in andere vertrekken is geen probleem.

  Als je wilt kun je de verdeler en het systeem in onze showroom in Nieuwkoop komen bekijken.

  Michael

 4. Ik wil mijn huis renoveren en overweeg ook meteen om vloerverwarming te laten aanleggen. Fijn dat je hiermee energiekosten kan besparen. Verder lijkt het me ook leuk om meer ruimte in mijn huiskamer te hebben, dus ik laat mijn huiskamer uitbouwen.

 5. Bedankt voor deze informatie. De radiator neemt werkelijk wat ruimte in beslag. Dus ik vind het top dat dit vloerverwarmingssysteem zowel energie- als ruimtebesparend is. Als ik zo naar de voordelen kijk dan zie ik een mogelijke vervanging voor mijn radiator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel: facebook linkedin

terug naar overzicht »